• Anonym

    Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!

    Min sambo var på firmafest förra tisdagen och drack en MASSA sprit. På morgonen försov han sig när han skulle lämna barnen på dagis (barnen sov oxå och jag var på jobbet).
    Så, han tog bilen för vår äldsta skulle på utflykt (jättedumt, det vet han också, så snälla inga kommentarer om detta!)
    100 m ifrån dagis blev han stoppad i en rutinkontroll och blåste 0,41 mg per lite utandad luft.
    I dag kom bötern 35300:-!!! Hur sjutton ska vi kunna betala det????
    Visst räknar de ut bötern på årsinkomsten? Min sambo har bilförmån 4500:- på lönen varje månad och det är ju inte pengar han får ut. Tror ni man kan få bötern ändrad då om man ringer till RPS?
    Jag är helt chockad & vet inte hur vi ska klara detta. HAn blir antagligen av med körkortet i 10 mån oxå.
    Grejen är den att han blev varslad förra månaden och slutar sitt jobb i morgon.
    Vet inte vad han ska söka för jobb nu när han inte kommer ha körkort på så länge.... (Han har alltid jobbat som säljare och då måste man ju ha körkort)

    Snälla är det någon som är insatt i detta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-23 18:39
    Är det någon som vet hur man räknar ut bötern?

  • Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!
  • Anonym (mamma2)

    visst kan man förstå att alla blir arga när någon kör i fyllan och nu gick det som tur var bra.. att böterna blir så höga är ju för att folk verkligen ska fatta hur allvarlgit det är att även köra dagen efter man druckit.så det är ju helt rätt att böterna blir höga. och visst överklaga kan man oxå men i ett sånt fall där även barn finns med i bilen så kan dom ta det som en större risk och gör böterna ännu högre då han trots allt utsatt sina barn för fara för det är ju det som det handlar om egentligen,visst ts ville inte höra att folk talar om hur dom han var och att dom ska vara glada att ingen vart skada men så är det ju i fallet. Man har ju sämre förmåga att fatta saker när man har alkohol i kroppen även dagen efter..

  • bara lilla jag

    Ja nej vad ska man säga, det är det som är risken med att sätta sig bakom ratten dagen efter, det kan finnas alkohol kvar i blodet fast man inte tror det..
    Boten är som den är tror jag, det kan man nog inte göra något åt tyvärr och ja körkortet blir han nog också garanterat av med.. Min bror körde för snabbt en gång för mkt och blev av med körkortet i 2 månader, han överklagade och fick till svar att han ska vara glad att det bara var 2 månader.. Han träffade en kompis dagen efter som gjort samma sak, överklagade och blev av med kortet 1 år..

    Jag tror inte att man kan göra så mkt åt det här, man får bita id et sura äpplet tror jag.. Om han inte har behov av bilen i något jobb heller så kan han nog dessvärre inte räkna med att få tillbaka körkortet tidigare heller.. Vissa får tillbaka det i undantagsfall om man behöver bilen i jobbet.. Men ja jag vet inte så mkt om sånt här, jag försöker bara minnas tillbaka till alla teorier när man tog körkort och så

  • Hebbebebbe
    Susanne905 skrev 2008-10-23 16:51:55 följande:
    Iallafall inte riskerar mitt och andras liv genom att vara korkad nog att ta bilen dgen efter en riktigt blöt kväll... Det är bara att betala och hoppas att de tar kortet för gott, det spelar i mina ögon ingen roll hur påverkad man är när man sätter sig i bilen, har man druckit och känner tydligt av det dagen efter då kör man inte. Det skall vara kännbart, det skall straffas och därmed är det inte mer än rätt att han får betala och att det svider rejält. Då kanske han tänker till innan han tar bilen nästa gång.
    Men kännbart är det väl med att bli av med körkoertet i 10 månader. Och visst ska man INTE köra rattfull, men tror du han tänkte när han satte sig i bilen "Jag känner mig stupfull, men ksit i det jag kör ändå?"
    Det tror knappast jag. Jag har också kärt bil dagen efter och jag tvivlar på att ignen av alla MORALTANTER här i tråden har låtit bilen stå HELA dagen efter ni varit ute på krogen.
    Vi har bara haft mer "tur" helt enkelt.
    Tycker det spelar stor roll om man gör ett aktivt val att sätta sig i bilen HEM från krogen till exempel än om man ska köra barnen till dagis, hunden till vetrinären eller frugan till bb dagen efter man varit ute.
  • Anonym

    Vad skönt att böter känns, jag hade ingen aning om att det var sånna här summor.

    Detta borde folk veta så kanske dom har vett på att inte köra när dom har druckit.

    Han ska vara oerhört glad att det inte blev värre, någon kunde ha dött!

    Hade det varit min man hade jag tvingat honom ut på extrajobb utaöver heltidjobbet för att betala av sit misstag.

  • Anonym

    Ja, vi får väl försöka ta ett lån. Är rätt högt belånade på huset så jag hoppas det går nu i finanskris tider:(

  • Hebbebebbe

    Ts jag länmnade faktiskt ett tips om jobb man kan söka...men det är nog låååångt bak i tråden nu

  • Anonym

    Han får faktisk skylla sej själva!!! Finns ingen ursäkt att köra rattfull!!!!!


    Anonym skrev 2008-10-23 16:12:23 följande:
    Min sambo var på firmafest förra tisdagen och drack en MASSA sprit. På morgonen försov han sig när han skulle lämna barnen på dagis (barnen sov oxå och jag var på jobbet).Så, han tog bilen för vår äldsta skulle på utflykt (jättedumt, det vet han också, så snälla inga kommentarer om detta!)100 m ifrån dagis blev han stoppad i en rutinkontroll och blåste 0,41 mg per lite utandad luft.I dag kom bötern 35300:-!!! Hur sjutton ska vi kunna betala det????Visst räknar de ut bötern på årsinkomsten? Min sambo har bilförmån 4500:- på lönen varje månad och det är ju inte pengar han får ut. Tror ni man kan få bötern ändrad då om man ringer till RPS?Jag är helt chockad & vet inte hur vi ska klara detta. HAn blir antagligen av med körkortet i 10 mån oxå.Grejen är den att han blev varslad förra månaden och slutar sitt jobb i morgon.Vet inte vad han ska söka för jobb nu när han inte kommer ha körkort på så länge.... (Han har alltid jobbat som säljare och då måste man ju ha körkort)Snälla är det någon som är insatt i detta?
  • cast77

    Ansök om alkolås i alla fall (kostar lite att installera) men då kan an få ett nytt jobb som resande säljare...

  • Anonym

    att ringa till polisen och försöka få bötes beloppet sänkt, är nog ingen idé. Tror du att dom kommer tycka synd om honom, för att han är utan jobba, för att beloppet är för högt för er ekonomiska situation? Tror inte det faktiskt.

    Det är nog bara att bita i det sura äpplet och "gilla" läget. Han kan väl ta hur många jobb som helst även utan körkort........ lär ju inte vara några större problem. Säljarna på mitt jobb har förvisso bil, men i princip ingen använder dom utan dom nyttjar i mångt o mycket taxi.

    Ja, det var ju inte helt smart att hoppa in i bilen, men det vet han ju redan. Tyvärr tror jag att det är vanligare än man tror, att folk faktiskt sätter sig i bilen dagen efter fast dom borde låta bli. HAn är ju inte unik.

    Visst det är ett högt belopp, men ni kanske kan få en avbetalningsplan iaf.

    Samtidigt så får ni försöka vända på det, det kunde ju gått mer illa än vad det blev nu. Så försök se det ur ett mer "positivt" perspektiv även om det är svårt. Det är ju "bara" pengar och ett förlorat körkort under några månader.

    Han lär ju inte helelr sätta sig bakom ratten dagen efter igen......

  • Anonym

    Själv är jag nykterist så jag kan morla hur mycket jag vill.

    Jag har inget tålamod eller förståelse för folk som sätter andras liv i fara.

Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!