• caroll­ynn
  Äldre 25 Oct 14:26
  13485 visningar
  11 svar
  11
  13485

  Hjälp! Min bebis är sned i nacke och rygg.

  Igår kväll upptäckte jag och min man att vår tre månader gamla son var alldeles sned i nacken och ryggen. Svårt att förklara, men han var formad som ett C. När han låg på rygg hade han huvudet böjt mot ena axeln och hela kroppen var liksom böjd som i en båge åt sidan. Tidigare på dagen hade han varit på babysim, och han har också legat en hel del på mage och vänt sig till rygg de senaste dagarna. Vi åkte till akuten efter att ha pratat med sjukvårdsrådgivningen, och de hade svårt att förklara vad det kunde vara, men trodde att det kanske var en muskelsträckning. Ingen barnläkare fanns på plats men eftersom sonen verkade vara pigg för övrigt fick vi en tid till barnkliniken på tis. I morse såg han rak ut i ryggen igen, men nu börjar snedheten komma tillbaks. Jag har ett äldre barn, och har tidigare arbetat med barn men aldrig sett ngt liknande. När jag googlar hittar jag heller ingen info. Är det någon som känner igen detta eller har en gissning om vad det kan vara?

 • Svar på tråden Hjälp! Min bebis är sned i nacke och rygg.
 • caroll­ynn
  Äldre 25 Oct 16:49
  #1

  Ingen??

 • Minox
  Äldre 25 Oct 17:15
  #2

  Skulle kunna vara Torticollis, inget farligt alls det innebär bara att halsmuskeln är starkare och/eller stramare på ena sidan vilket gör att huvudet tippar åt den starkare sidan. Detta tränas bort med sjukgymnastik. Mer info om torticollis finns här: torticollis.dinstudio.se/

  Detta är ju bara en ren gissning från mig men min son låg så som du beskriver när han var runt 2 månader och han har vänstersidig torticollis.

 • Äldre 25 Oct 18:40
  #3

  Min dotter ville inte ligga på mage utan bara skrek,när hon skulle sitta hade hon ingen balans.Tog henne till en kiropraktor som är specialutb på spädbarn,han fann att hennes bäcken och rygg var sne plus att översta kotan i nacken var för skjuten detta kallades för kiss syndrom.Detta vet inte läkarna om för det är ett kiropraktiskt problem,Lia fick gå tre gånger hos kiropraktorn sen var hon helt återställd,då var hon 7 mån nu är hon nio månader och ligger gladerligen på mage och ålar över golvet.Hon hade antagligen fått detta av att hon låg i säte i magen och det blivit för trångt.

  Gå och kolla upp det i tid,ju längre man väntar ju svårare kan det bli att behandla.

 • ickaj
  Äldre 25 Oct 18:42
  #4

  Kanske en dum observation, men det kan inte vara skoleos (eller hur det nu uttalas?).... hoppas inte!

 • caroll­ynn
  Äldre 25 Oct 19:56
  #5

  Tack snälla!
  Ska kolla upp både torticolis, kiss syndrom och skoleos. Är lite rädd att bara bli avfärdad av läkaren annars.. Ni vet hur det kan låta " det är säääkert normalt, han verkar ju så pigg och glad.." Jag hoppas ju och tror att det inte är ngt allvarligt, men skulle inte förlåta mig själv om jag inte kollade upp ordentligt.

 • Äldre 26 Oct 11:43
  #6

  När jag sa till min barnmorska att jag tyckte Lia skrek förfärligt när jag lade henne på mage svarde hon att det är normalt och att det kommer snart att hon vill ligga på mage.
  Tur att jag lyssnade på mig själv och tog henne till en Kiropraktor, hon hade ju jättont när hon skulle ligga så.

  Vart bor du någonstanns?

 • caroll­ynn
  Äldre 26 Oct 13:22
  #7

  En bit utanför Stockholm. Känner du till ngn kiropraktor i Stockholm? Gustav gillade inte att ligga på mage förut, men nu tycker han att det är roligt under kortare stunder.

 • Äldre 26 Oct 13:42
  #8

  Har letat lite på nätet och hittade en klinik som heter
  Liljeholmens kiropraktor klinik och de har en som är utbildad på barn.
  Tycker du ska ta och ringa och prata med dem sen väljer du själv hur du vill göra,kanske inte alls är något fel på ditt barn.

  www.kirokliniken.se

  Tel 08-744 44 44

 • caroll­ynn
  Äldre 26 Oct 17:05
  #9

  Tack snälla. Ska gå på läkarbesöket på tisdag och se vad de säger. Sedan ev ringa och konsultera kirokliniken.

 • Äldre 26 Oct 18:02
  #10

  Tycker du gör rätt i att du kollar upp det,skadar inte att fråga:)
  Skriv gärna och tala om hur det går.

  Lycka till!

 • Fri 13 Jan 20:36
  #11

  Hej, hur gick det för er? Jag har nämligen en son på 3 månader med exakt samma problematik och känner mig orolig :( Har fått en tid till fysioteurapet men inte förens om 2 veckor. Blir galen av att googla.

Svar på tråden Hjälp! Min bebis är sned i nacke och rygg.
Logga in
Bli medlem