• Tejja

    Hur tillagar man bulgur?

    Ja, inte hur man kokar det, utan vad man har i, antingen när man kokar eller när det är färdigt?
    På paketet jag har står det inte ens att man ska ha i salt i vattnet.
    Jag ska ha bulgur istället för ris till en fläskfilé-gryta.

  • Svar på tråden Hur tillagar man bulgur?
  • Indy500

    jag brukar ha både salt och lite olivolja i vattnet. plus ha på mer olivolja när det är klart bara för jag tycker d blir godare :)
    Finns också olika kryddblandningar från santa maria för bulgur somman har i efteråt o bara rör om.
    Sen kan man ju blanda i majs eller ärtor el likn om man vill,
    jag blandade i stekta kantareller en gång d va mumsigt!

  • Leaaa

    det beror lite på vad jag ska servera den till men oftast har jag i ajvar, peppar, salt och olja.

    brukar ha i pesto, citronolivolja och en pressad vitlöksklyfta.

  • Karlsson

    Brukar koka det med en buljongtärning och när det kokat klart pressar jag i massa citron och blandar i olivolja.

    Sen är det jättegott att blanda i majs, gurka, färsk spenat,granatäppelkärnor,fetaostkuber, röd paprika, stekta kycklingbitar och ruccola

  • Jambosana

    Du kan koka det i hälften vatten, hälften passerade tomater och slänga i en halv buljongtärning. Särskilt när det gäller fullkornsbulgur som lätt kan smaka lite träigt.

Svar på tråden Hur tillagar man bulgur?