Inlägg från: N1klas |Visa alla inlägg
  • N1klas

    Kokande vatten??

    Smeten i tuben har olika viskositet och blandas därför inte hur du än klämmer på den?


    «Faderator nonstop.»
  • N1klas
    Klockan blev 2 igen så alla inlägg hamnar på sidan 1 igen.. ;) Bara vänta tills klockan blir 3. hehe
    «Faderator nonstop.»
  • N1klas

    Det är ju vid de graderna som vattnet går över i annan form. Förångad alltså. Allt vatten i kastrullen lär ju inte vara 100 grader samtidigt hela tiden. Det lär ju variera lite. Det som kommer upp i 100 grader förångas. Om allt kunde komma upp i 100 grader samtidigt så lär det bli omedelbart förångat. Allt.. samtidigt.. öh. Jag vet egentligen inte vad jag pratar om.


    «Faderator nonstop.»
  • N1klas
    Queen70 skrev 2008-10-26 02:52:46 följande:
    Men hur varmt kan kokande vatten bli?
    Jag skulle säga runt 100 grader. Sedan blir det ånga.
    «Faderator nonstop.»
  • N1klas
    Queen70 skrev 2008-10-26 15:20:47 följande:
    Men om man glömmer en kastrull på spisen som från början var full och sedan har det mesta hunnit kokas bort och det är bara en kokande skvätt kvar på botten, är det vattnet fortfarande verkligen bara 100 grader, fast det kokat med så länge...??
    Det är väl på väg att bli 100 grader. Även om det är lite kvar så förångas det ju hela tiden. Det som förångas har nått upp till 100 grader.
    «Faderator nonstop.»
  • N1klas

    Bakterierna klarar väl en viss temperatur en viss tid har jag för mig.


    «Faderator nonstop.»
Svar på tråden Kokande vatten??