Inlägg från: Lolilla |Visa alla inlägg
  • Lolilla

    Mia-Sanningen om gömda

    LillaLinan skrev 2008-11-08 14:01:27 följande:
    Angelx: Just precis detta med att smutskasta Liza å Mia gör att Ma blogg blir oseriös tycke jag. Har man sanna och riktiga fakta så behöver man inte ta till skit och pajkastning mot andra. Förövrigt så tycker jag INGEN misshandel är okej om det så rör män som slår kvinnor, kvinnor som slår män, människor som slår barn eller djur eller vad man nu kan komma på att misshandla.
    På vilket sätt har det skett smuts och pajkastning? Vilka inlägg är det du åsyftar?
  • Lolilla
    LillaLinan skrev 2008-11-08 14:50:05 följande:
    Tycker att många av inläggen som skrevs i Mas blogg i sepember/oktober är mest att få folk att misstro Liza och Mia.
    För att hon berättar sin version av det hela? Kan du inte citera det du menar är pajkastning?
  • Lolilla
    Emmel skrev 2008-11-09 13:52:12 följande:
    Bei Bei skrev 2008-11-09 13:47:04 följande:
    Jag håller med dig! Reagerade också på det! Så då är det förmildrande omständigheter att slå om man är från Libanon och dessutom slår en person som "bara" hade 2.7 i medelbetyg. Men fan ta den svenskfödda man från Säffle som slår en som hade 4.2 i medel. Han ska ta mig tusan sättas dig... Eller?
    Men ge er nu. Det känns som att ni hugger på allt ni läser ju. Oavsett vad hon skriver i detta läge så kommer ni att se det som negativt? Ingen som såg detta:

    "Jag varken kan eller vill friförklara honom. Våld kan aldrig försvaras. Även om jag inte kan acceptera allt så försöker jag förstå. Jag har skällt på och plågat honom mycket under den här tiden. Han har stått pall. Det finns något bra i det. Han står för sina handlingar hur mycket han än skäms - med namn och allt i boken."
  • Lolilla
    Emmel skrev 2008-11-09 14:09:42 följande:
    Jo, jag såg det också! Jag har skrivit det jag har reagerat på, jag har också skrivit saker som jag tycker är bra vad gäller boken. Jag förstår i alla fall inte varför det är viktigt vad Mia har för medelbetyg. Varför är det viktigt för storyn...?
    Jag vet inte? Det kanske framkommer i boken. Frågan är ju snarare varför det var viktigt att ljuga om det från _första början_?
    "Fina damer blir inte misshandlade"?
  • Lolilla

    Tant Greta skrev 2008-11-09 14:48:23 följande:


    " Det är inte "fina" damer som inte blir misshandlade. Har man 4,8 och hög befattning på en bank, så inlåter man sig inte med sådana män. Och gör man det så tar man antagligen kommandot. Du kommer att förstå detta när du får hela förklaringen"(Monicas svar till Lolilla)
    Ja, jag hoppas på en förklaring i boken till detta, för som någon redan nämner så kan _alla_ fastna i misshandel. Oavsett utbildning. Men jag väntar tålmodigt på boken och förklaringen.
  • Lolilla
    LillaLinan skrev 2008-11-09 17:51:50 följande:
    hjälp, denna tråd är den roligaste på lääänge på FL Vart inne å läst bloggen nu och man blir ju förvånad måste jag säga. Monica har oerhört svårt att ta kritik, förmodligen pga att hon verkar vara en person som sätter sig över andra. Det jag läste förut som Bei Bei skrivit att hon påpekar stavfel, felförkortningar osv osv. Sånt gör bara en person som är osäker och som vill sätta sig över andra. Jag tycker nu även det märks vad Monica tycker om personer som inte jobbar på bank eller har 4,6 i medel. Hon märkte första gången hon träffa Mia att något inte stämde, när hon fick se hennes betyg föll allt på plats. *HUM*Som avslut kan jag skriva att jag var inte alls emot denna bok till en början, tyckte det va spännande och intressant. Men just pga det som MOnica skriver på bloggen så ändrade jag min uppfattning. Just för att Monica inte verkar vara en en sympatisk och seriös person.//Lina (elak/okunnig FL:are)
    Stavfel och förkortningar som hon påpekade var väl när hon blivit "citerad"? Eller har jag fel?
    Att sen säga att hon märkte att något inte stämde angående Mia och attt det föll på plats när hon såg betygen. Ja? Vad är det för fel med det. Om man känner att något är fel och sen får en bekräftelse på det. Det innebär ju _inte_ att hondömmer folk med lägre utbildning o.s.v det är en förklaring på att hon tyckte något inte stämde.
  • Lolilla
    LillaLinan skrev 2008-11-09 18:57:49 följande:
    Men jag förstår inte varför hon hänger upp sig på att betygen inte stämde. Tycker det är en sånn liten sak och man ändrar ju faktiskt lite även i sanna böcker för att inte personen ska kunna identifieras.
    Om man tar varje liten enskild händelse och säger att den är betydelselös så är det ju inget kvar till slut. Det är ju inte hon som tjatar om betyget. Det har väl bara nämnnts på bloggen samtidigt som massa andra saker. Och visst ändrar man i böcker för att personer inte ska kunna identifieras. Men låt mig då ge ett exempel:

    Verklig person är lokalvårdare. I boken blir hon brevbärare.

    Eller:

    Verklig person är lokalvårdare. I boken blir hon hjärnkirurg.

    Vilket tycker du verkar vettigast. Jag vet ju vad jag tycker. Du kan ju fundera på svaret och återkomma.
  • Lolilla
    LillaLinan skrev 2008-11-09 19:21:04 följande:
    Precis! Det står det i alla "sanna" böcker, iallafall dom jag läst. Jag anser att de är sanna ändå för skulle någon av mina vänner få för sig att skriva en bok skulle jag gärna inte kunna bli identifierad i den boken. (Om jag skulle va med)
    Lollita: Ja för mig spelar det faktiskt ingen roll om man ändrar en brevbärare till en hjärnkirurg, varför skulle det göra det?
    Hmmm... få se nu här. En brevbärare har ett tungt stressigt yrke med urusel lön. De går upp vid 5 halv6snåret på morgonen. En hjärnkirurg har det helt annorlunda. Lägg därtill en ekonomi som kanske är det tredubbla (kanske ännu mer, vad vet jag). Detta gör ju att det bli massor av situationer i boken som blir svåra att förklara. "Hjärnkirurgen" har plötsligt inte råd att betala hyran och har fått diskbråck på grund av jobbet.
    Om man man ändrar detaljer för att undvika identifiering måste man nog ändå försöka att ändra på ett sätt så att inte det ena ger det andra om du förstår. Annars är det nog lätt hänt att man står där med en hel story till slut som inte stämmer. Och ja, jag vet att det faktiskt är så. Har en i min närhet som är författare.
  • Lolilla
    Einstein skrev 2008-11-10 14:55:26 följande:
    Nej, bloggen är inte borta, men hon har tagit bort flera inlägg där hon kommenterat det vi skriver här.
    Bryr mig inte så mycket vad hon gör med inläggen faktiskt. Men jag kom inte in på bloggen alls. Men nu funkar det, så det var väl något tillfälligt.
  • Lolilla
    Namin skrev 2008-11-10 18:14:59 följande:
    Svar på #822Jag tycker också att det var ett riktigt bra inlägg!
    Kan inte annat än instämma. Det var förresten jag som skrev det där med "hugger".
    Med det menade jag att det under en del av tråden ifrågasattes om _allt_. Även om försök till förklaringar kom så valde man att se det på det värsta sättet. Jag tycker det är bättre att fria än fälla. Och om man inte är säker ställa kompletterande frågor. _Sen_ kan man fälla.
  • Lolilla

    Något som faktikt är kul är att den här tråden kommer att vara vid liv när boken kommer ut...
    Då kan vi ha riktiga diskussionskvällar.

  • Lolilla
    Emmel skrev 2008-11-10 21:26:14 följande:
    En sak: om MA följer sin vän Hasses tips och ger ut vår tråd som bok så vill jag ha del av vinsten. För så många människor som skulle köpa den boken har aldrig tidigare funnits i Sverige. En person som ger ut en bok full med korkade och okunniga inlägg från elaka flickor! HUGA, HUGA sommarstuga... Folk skulle ränna som galningar till bokaffärerna. ;0)
    Då kan man köpa (ett) tuggummi för pengarna...
    Och på tal om det, kan nån vänlig själ länka?
  • Lolilla
    Emmel skrev 2008-11-10 21:31:43 följande:
    Länken är hos dig!
    Tackar
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda