• Sanrah

    Mia-Sanningen om gömda

    Jag hamnade av en slump på Monica Antonsson blogg.Hon ska tydligen ge ut "Mia- sanningen om gömda" den 1 december. Det först nu jag har sett detta, känner mig helt förvirrad. Vad ska man tro?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-03 21:28
    Liza Marklunds - Gömda

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-08 08:47
    Länk till bloggen:

    monicaantonsson.blogspot.com/

  • Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda
  • Centurion
    Felicia6 skrev 2008-11-10 22:47:32 följande:
    "När jag startade bloggen visste jag inte vilket råttbo det fanns strax intill. Det vet jag nu. Så jag gör som du säger, jag struntar i småbrudarna och avstår från att läsa deras korkade inlägg. Men de finns ju där fega, elaka och anonyma ändå. "Ehhh, vad säger man?
    Moget? Jag skäms å min mammas vägar att en kvinna i mogen ålder som man tycker borde ha erfarenhet beter sig som ett litet barn inför kritik och ifrågasättande. Snacka om brist på att vara saklig, undrar hur boken ter sig?
    Welcome to walk a mile in my moccasines
  • Elisa123

    Mi skrev följande på MA:s blogg

    Jag känner att jag måste berätta det här igen.
    Det var vi som kontaktade Monica, för att försöka att få berätta vår sida av hela den här saken. Nu säger många att vi inte har sökt eller försök tidigare utan bara hittar på.

    De som säger detta förstår inte att journalisten i fråga måste ha träffat Mia. Annars går det inte att bevisa att det är samma kvinna. Eftersom hon har hemlig identitet i Sverige. Bara i Sverige.

    Vi har vänt oss till flera olika journalister och hennes bokförlag, men de vill varken träffa oss eller skriva om den här saken.

  • Centurion
    blå fisk skrev 2008-11-10 22:49:10 följande:
    Visst, men frågan är ju hur betrodd en muslimsk man är i Sverige om han hävdar att hans svenska ex försvunnit med deras gemensamma barn. Visst blir misshandlade kvinnor misstrodda i vårt samhälle. Men hur är synen på muslimska män egentligen?
    Media? Om detta stämmer är det verkligen en story av stora mått. Verkligen konstigt att ingen nappat förut.
    Welcome to walk a mile in my moccasines
  • Emmel
    Felicia6 skrev 2008-11-10 22:47:32 följande:
    "När jag startade bloggen visste jag inte vilket råttbo det fanns strax intill. Det vet jag nu. Så jag gör som du säger, jag struntar i småbrudarna och avstår från att läsa deras korkade inlägg. Men de finns ju där fega, elaka och anonyma ändå. "Ehhh, vad säger man?
    Nu måste jag bara skriva en sak som jag tänkt på sedan jag såg bloggen för första gången: hur seriöst intryck ger en "journalist" som kallar sig för bällstahäxan? Jag har dock valt att bortse från detta och tänkt att hon kanske behövde hitta ett namn fort och bara tog ett... Men när jag läser inlägget som du citerar ovan så undrar jag verkligen hur det är stält med... saker och ting!

    Missförstå mig inte: jag tycker jättesynd om Mias barn, Osama och andra inblandade familjemedlemar och jag hoppas att de får upprättelse om Mias story är felaktig. Eller rättare sagt, jag hoppas att det kommer något gott ur detta, speciellt för barnen och de andra inblandade som är oskyldiga. Men... MA´s trovärdighet har sjunkit till botten och eftersom jag har haft ganska mycket insyn i ärenden som granskats på t ex tv och vet hur det kan förvrängas så är jag skeptisk till var detta ska leda.

    Jag undrar också om Osama är medveten vad hans medverkan i boken med bild och namn kan medföra för honom. I det fallet är det inte Mia och Liza som "pekat ut honom", det är han själv och Monica.
  • Einstein
    Emmel skrev 2008-11-10 22:46:06 följande:
    Det kan lika gärna vara riktat mot mig. Nej, jag tycker inte att du varit för hård eller elak... Du har varit en av dem som faktiskt varit mest saklig, anser jag. Jag håller med dig: när hon kallar oss SMÅ ELAKA FLICKOR så säger det ganska mycket om henne. Hon klarar inte av att bli ifrågasatt oavsett om vi är anonyma. Kolla bara svaren på bloggen. Hon måste trycka ner oss istället för att luta sig tillbaka i trygghet om att vi får på näsan när "bevisen" kommer. Att en kvinna kallar en annan för "LITEN ELAK FLICKA" är för mig en kränkning och att hon dessutom gör det med alla som skrivit i denna tråd, oavsett vad vi skrivit är helt otroligt.
    Tack!

    Inte nog med att hon kallar oss för små elaka flickor, hon drar ju med hela familjeliv i det! Alltså inte bara tråden! Jag undrar om hon har en aning om hur stort familjeliv är?

    Att bli kallad för "en liten elak flicka" tar jag med mina 35 år som en ordentlig kränkning!
  • Emmel
    Einstein skrev 2008-11-10 22:53:09 följande:
    Tack! Inte nog med att hon kallar oss för små elaka flickor, hon drar ju med hela familjeliv i det! Alltså inte bara tråden! Jag undrar om hon har en aning om hur stort familjeliv är? Att bli kallad för "en liten elak flicka" tar jag med mina 35 år som en ordentlig kränkning!
    Jag med, och jag är 37 år... Om vi är små elaka flickor, vad är då hon?
  • Einstein
    Felicia6 skrev 2008-11-10 22:47:32 följande:
    "När jag startade bloggen visste jag inte vilket råttbo det fanns strax intill. Det vet jag nu. Så jag gör som du säger, jag struntar i småbrudarna och avstår från att läsa deras korkade inlägg. Men de finns ju där fega, elaka och anonyma ändå. " Ehhh, vad säger man?
    Jag blir enbart förbannad både över vad hon skriver och över att jag inte kan skicka en moderator på henne!

    Jag ska ta och sova på detta, men känner jag som jag gör i morgon så plockar jag bort den här tråden från mina favoriter och glömmer allt som har med detta att göra! hela den här sörjan är helt sjuk ju!
  • Centurion
    Elisa123 skrev 2008-11-10 22:51:30 följande:
    Mi skrev följande på MA:s bloggJag känner att jag måste berätta det här igen.Det var vi som kontaktade Monica, för att försöka att få berätta vår sida av hela den här saken. Nu säger många att vi inte har sökt eller försök tidigare utan bara hittar på.De som säger detta förstår inte att journalisten i fråga måste ha träffat Mia. Annars går det inte att bevisa att det är samma kvinna. Eftersom hon har hemlig identitet i Sverige. Bara i Sverige.Vi har vänt oss till flera olika journalister och hennes bokförlag, men de vill varken träffa oss eller skriva om den här saken.
    Borde det inte gå att verifiera uppgifterna i alla fall. Det måste ju finnas släkt och vänner till exempel? Jag inser att det blir svårare men det kan inte vara omöjligt.
    Welcome to walk a mile in my moccasines
  • Emmel
    Einstein skrev 2008-11-10 22:55:34 följande:
    Jag blir enbart förbannad både över vad hon skriver och över att jag inte kan skicka en moderator på henne! Jag ska ta och sova på detta, men känner jag som jag gör i morgon så plockar jag bort den här tråden från mina favoriter och glömmer allt som har med detta att göra! hela den här sörjan är helt sjuk ju!
    Nej sluta inte. Jag tycker att vi ska fortsätta att skriva om detta och annat som berör oss... Därmed inte sagt att vi inte kan släppa Monicas blogg...
  • Einstein
    Emmel skrev 2008-11-10 22:55:04 följande:
    Jag med, och jag är 37 år... Om vi är små elaka flickor, vad är då hon?
    Skriv det inte för då får vi en moderator på oss!
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda