• LilleSkutt

    Soppor 0 points?

    Nån som har goda recept på soppor och dyl. utan "points" eller med max 2 points? Jag måste ha något att äta när jag blir hungrig.......

  • Svar på tråden Soppor 0 points?
  • Matilda

    I biblioteket finns det ju hur många viktväktar kokböcker som helst, ja sku rekomendera att du går dit och lånar ett par så ser du!

    Här kommer några som innehåller högst 2 points, e de nåt du blev intresserad av så säg så kan ja nog skriva in någo recept här:


    Wokad biff med grönsaker (2 points)
    Grillspett med havskräftor (1 points)
    Fiskgryta med saffran (2 points)
    Kryddiga krabbkakor (2 points) Kycklingpaket med sesamfrön och paprika (2 points) Kycklinggryta med apelsin och kanel (2 points) Ostgratinerade aubergine (2 points)
    Grönsaksgryta (0 Points) Gyllende löksoppa (1 points) Potatis- och purjosoppa (2 points) Krämig blomkåls- och broccolisoppa ( 1 points) Krämig grönsakssoppa (1 points) Potatissoppa med squash ( 1½ points) Potatissoppa med linser ( 1½ points) Thaikryddad majssoppa (1½ points) Grönsakssoppa (0 points) Kryddig morotssoppa (1 points)
    Lätt grönsakssoppa (0 points) broccolisoppa med ost (1½points) Het tomat- och rödbetssoppa (1 points) Potatissoppa med selleri (1 points) Sakkatsknyten med vegetarisk fyllning ( 2 points) Currykyckling med yoghurtdipp ( 2 points) Varm smörgås med tomat och basilika (2 points)
    Ja det finns ju hur mycket som helst liksom! Detta e bara från EN bok!
  • LilleSkutt

    Å, tackar och bockar för tipset !

  • Poena

    O jag skulle gärna vilja ha recepten på;

    Krämig blomkåls och broccolisoppa
    Grönsakssoppa och
    lätt grönsakssoppa

    om du har lust att lägga ut

  • Matilda

    Yep ja skriver in dem medsamma! Kommer strax.. tar en tid att skriva bara

  • Jennie Brunflo

    Här kommer mina bidrag - inte bara soppa, men ändå.

    Pastaröra 0 point

    1 burk krossade tomater
    1 lök (röd eller purjo)
    1 burk strimlade bambuskott
    1 burk minimajs
    1 burk champinjoner
    oregano
    salt och peppar

    Ansa och strimla löken fint. Värm en kastrull till medelvärme och häll i 1 msk vatten. Fräs löken i vattnet i 2-3minuter. Häll i allt det andra, glöm inte kryddorna. Låt allt koka i ca 10minuter. Servera med pasta.

    Förslag: Blanda ner lite strimlad skinka.

    Mangoldsoppa

    Ca 10 blad mangold
    3 morötter
    1 kålrot
    1 purjolök
    1 liter vatten
    2 grönsaksbuljongtärningar
    basilika

    Skär bort stjälkarna från mangolden. Strimla stjälkarna i cm tjocka bitar. Skala och skär morötterna och kålroten i cm-tjocka bitar. Ansa och strimla purjon. Värm upp kastrullen till medelvärme. Häll i 2dl vatten. Häll i alla grönsaker. (Inte mangoldbladen) Låt småputtra i några minuter. Häll på resten av vattnet och buljongtärningarna och basilika efter smak. Låt koka i 10 minuter. Undertiden strimlar du mangoldbladen i 3cm breda remsor. Lägg bladen i en hög. Rulla ihop högen till en tajt korv och skär i skivor. Lägg ner bladen i soppan och låt koka i 5-8minuter. Tag från plattan och låt soppan stå i några minuter.

    Champinjonröra 0 point

    7-8 champinjoner
    1-2 paprikor
    1 lök (röd lök eller purjolök)
    3 tomater (gärna lite hårda)
    basilika (gärna basilikatärning, liknar buljongtärning.)
    salt peppar

    Skär svampen i bitar och lägg den i en medelvarm stekpanna modell större. Låt champinjonerna bryna ut allt vatten och sedan ligga där till allt vatten kokat in i igen. Ha medelvärme på pannan hela tiden. Under tiden rensas och hackas löken fint. Rensa och skär paprikan i mindre bitar. När svampen kokat ihop så lägger du ner paprikan och löken och kryddorna. Låt alls gojsa ihop ca 5-10 minuter. Du kan hälla på ½ dl vatten om du vill. Under tiden delar du tomaterna i sex delar. När allt verkar klart (känn på paprikan) så lägger du tomaterna och rör snabbt ner dom. Låt stå utan att röra i 3 minuter. Rör sedan igenom allt och det är klart.

    Förslag: Servera med pasta.
    Rör ner en burk tonfisk.
    Servera med kall tonfisk och pasta.
    Rör ner lite chilisås och servera med ris.

  • Matilda
    Krämig blomkåls- och broccolisoppa:
    1 points per portion, 120 kcal per portion, 4 portioner!
    Tillagningstid: 30 minuter. Kan frysas!

    1 gul lök, finhackad
    450 g bomkål, delade i buketter
    350 g broccoli, delad i buketter
    6 dl grönsaksbuljong
    4 dl lättmjölk
    2 msk majsstärkelse
    salt och nymalen svartpeppar.

    Lägg lök, blomkål och broccoli i en kastrull. Häll i buljongen och låt den koka på svag värme under lock i ca 15 minuter. Finfördela grönsakerna i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka puren i buljongen och blanda i mjölken. Låt soppan koka upp. Blanda majsstärkelsen med lite vatten till en redning. Rör nerden i soppan och låt den koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar. Grönsakssoppa
    0 points per portion, 85 kcal per portion, 4 portioner
    Tillagningstid: 45 minuter. Kan frysas!

    Soppan kan sparas i kylskåpet ett par dagar. Bra att ta fram och värma när man blir hungrig!

    1 rödlök, finhackad
    3 morötter, tärnade
    3 stjälkar selleri, tunnt skivade
    175 g kålrot, skuren i små tärningar
    1½ liter grönsaks- eller hönsbuljong
    1 msk tomatpure
    1 burk krossade tomater, ca 400 g
    salt och nymalen svartpeppar
    2 msk hackade färska örter, t.ex. gräslök, persilja, basilika och oregano

    Lägg de skurna grönsakerna i buljongen i en kastrull. Blanda i tomatpuren och tomaterna och låt soppan koka upp. Koka sen på svag värme under lock tills grönsakerna är riktigt mjuka, ca 25 minuter. Smaksätt med salt och peppar och blanda i örterna TIPS:

    Om man skär grönsakerna i små bitar och låter dem koka så mjuka att de börjar mosa sig, ger det soppan en fylligare konsistens.

    Lätt grönsakssoppa.
    0 Points per portion, 85 kcal per portion, 4 portioner
    Tillagningstid 45 minuter. Kan frysas

    Laga en stor sats av soppan och spara i kylskåpet. Värm och servera som värmande mellanmål.

    1 rödlök, finhackad
    2 morötter, tärnade
    3 stjälkar selleri, tuntt skivade
    1 bit kålrot, ca 175 g, tärnad
    12 dl grönsaks- eller hönsbuljong
    1 msk tomatpure
    1 burk krossade tomater, ca 400g
    salt och nymald peppar
    2 msk hackade örtkryddor, t.ex. gräslök, persilja, basilika och oregano

    Lägg de skurna grönsakerna i en kastrull. Tillsätt buljongen, tomatpure och krossade tomaterna och låt allt koka upp. Sänk värmen och låt soppan koka under kock c 25 minuter tills grönsakerna är riktigt mjuka. Smaksätt med salt och peppar och strö över kryddgrönt. TIPS!

    Skär grönsakerna i små jämna bitar för en bra konsistens. Soppan kan oxå finfördelas till pure med mixerstav eller i matberedare.
  • Matilda

    Oj Jennie! Ja som älskar pasta så låter det där ju mumsigt!!

  • LilleSkutt

    Härliga recept!!! *springer till affären*

Svar på tråden Soppor 0 points?