• MissLillan

    jag har ingen vetemjöl special...

    ska baka muffins och det står att jag ska använda vetemjöl special. men jag har bara vanligt vetemjöl. vad händer om jag använder det? lr kan jag lägga till nått och få samma effekt?

  • Svar på tråden jag har ingen vetemjöl special...
  • linjes

    Det går lika bra med vetemjöl

  • snappi81

    Är det speciall muffins du ska baka? Nä det funkar med vanligt mjöl!


    *För att komma vidare, måste man orka blicka framåt!*
  • MissLillan

    de sjunker inte ihop då?

  • snappi81
    MissLillan skrev 2008-11-06 19:56:37 följande:
    de sjunker inte ihop då?
    Nä jag använder vanligt vetemjöl när jag bakar muffins, du har väl bakpulver i med?
    *För att komma vidare, måste man orka blicka framåt!*
  • linjes
    MissLillan skrev 2008-11-06 19:56:37 följande:
    de sjunker inte ihop då?
    Nä det är inte mjölet om gör att dom sväller det är bakpulvret alt ägg
  • MissLillan

    ja det ska de vara.. men jag behöver inte ta i lite extra då?

  • Vasen

    Det är mest i jäsdegar det har betydelse (säger svärmor som är bagare).

  • snappi81
    MissLillan skrev 2008-11-06 19:58:13 följande:
    ja det ska de vara.. men jag behöver inte ta i lite extra då?
    Nää..
    *För att komma vidare, måste man orka blicka framåt!*
  • MissLillan

    vad har specialet för funktion då?

  • MissLillan

    ok tackar! då ska jag baka lite nu!

  • MissLillan

    dumlemuffins blir det föresten...

  • Dimitra
    MissLillan skrev 2008-11-06 19:58:49 följande:
    vad har specialet för funktion då?
    Från kungsornen.se:

    "Ett extra starkt vetemjöl, dvs proteinhalten och proteinkvaliteten är högre än för kärnvetemjöl. Mjölet kräver en intensivare och längre bearbetningstid för att bilda gluten och det tar upp mer vatten än kärnvetemjöl. Används vid bakning av matbröd och klarar av att ge ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross."
    The Dimitra universe.
  • snappi81
    MissLillan skrev 2008-11-06 19:59:41 följande:
    dumlemuffins blir det föresten...
    Gud va gott!! Bakade muffins innan med men sonen hittade på hyss så jag glömde dom i ugnen, kolsvarta och stenhårda!
    *För att komma vidare, måste man orka blicka framåt!*
  • Fru X

    Skillnade är förutom priset då:
    Vetemjöl 10% protein, Vetmjöl Special 12% protein. Tadaaa...
    Jag ser aldrig någon sklillnad. Har bakning som hobby o bakar 80% av allt matbröd o 100% av allt fikabröd här hemma. Är naturligtvis ingen exper, men har haft denna hobby sedan 12 års ålder...

Svar på tråden jag har ingen vetemjöl special...