• Foodlover

    Snabb hjälp angående sconesdeg.

    Jag ska göra scones i kväll hade jag tänkt men eftersom jag ska iväg innan vill jag göra degen nu så jag bara kan slänga in dom i ugnen ikväll när jag kommer hem. Degen blir inte dålig under tiden? Och hur är i så fall bäst att förvara degen, i rumstemteratur eller i kylen?
    Hoppas någon kan hjälpa mig!
    Jag hade tänkt göra Lailas recept på scones.

  • Svar på tråden Snabb hjälp angående sconesdeg.
  • Kajsa 72

    Jag tror att det bästa är att göra degen när du kommer hem. Annars ligger bakpulvret och jäser för länge.

  • Lolilla

    Degar med bakpulver i skall in i ugnen direkt precis som Kajsa säger.

  • Nyfiken gul

    bakpulverdegar ska gräddas direkt!


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Legolina

    Du kan blanda alla torra ingredienser samt smöret - och ha i fil/mjölk när du kommer hem och ska baka klart. Så står det i en kokbok jag har.

  • Foodlover

    Då blandar jag nog alla torra ingredienser nu och sedan resten när jag kommer hem. Tack för er hjälp!

  • Missy M

    Jag har låtit degen ligga i kylen med plastfolie runt över natten till och med.. överaskade sambon med nygräddade scones en morgon då gjorde jag degen på kvällen och de var ingen skillnad gott endå!!

Svar på tråden Snabb hjälp angående sconesdeg.