Inlägg från: Linda1976 |Visa alla inlägg
  • Linda1976

    Föräldrarna i första rummet.

    Nej, barnens vilja går inte alltid först. Hur skulle det se ut. Det är klart att de basala grejerna när bebis är nyfödd - ja, då går barnet ALLTID först. Men sen så får ju alla anpassa sig efter varandra - inte han föräldrarna förinta sig själv för att barnets behov (Vilja) ska gå först.....

    Som AnnaW säger "föräldrarna var där först - barnet kom sist och får anpassa sig". Inte helt sant, men barnet föds ju in i ett sammanhang som redan finns - och att kan inte komma att kretsa kring barnet.

    svammel svammel.....


  • Linda1976
    örtagård skrev 2008-11-07 21:19:58 följande:
    Barns behov går väl alltid först. Rent juridiskt har man ju faktistk ett föräldraansvar. Men vilja och behov är ju inte samma sak - kan ju rent av vara motsatserna .Att tillgodose barns behov och sätta dem främst är ju inte samma sak som att vara självutplånande!
    Menar du att föräldrarna alltid avgör vad som är behov? Eller gör barnet det också? *nyfiken*. Jag kan inte se att barns behov ALLTID ska gå före föräldrars. T ex vid matbordet: Alla är hungriga - men barnet kan inte ALLTID få mat först, ibland måste man vänta på sin tur. Som ett väldigt enkelt exempel, men ändå.
Svar på tråden Föräldrarna i första rummet.