• Goya
  Äldre 11 nov 16:01
  9585 visningar
  40 svar
  40
  9585

  Är så fruktansvärt arg på min dotters lärare idag...

  Min dotter har börjat i sexårsverksamheten nu i höst.
  Det har gått relativt bra, hon var sjuk mycket i början men nu har hon acklimatiserat sig i klassen.
  För en och en halv månad sedan märkte jag att hon inte ville gå till skolan.
  Efter ett tag framkom det att en pojke i skolan, jagade henne och inte lyssnade på hennes nej när hon inte ville pussa honom. Han pussade henne och höll fast henne mot hennes vilja.

  Självklart pratade jag med hennes klassföreståndare och berättade varför hon inte ville gå till skolan och bad henne prata med pojken ifråga.
  Läraren sa att det var självklart att hon skulle prata med denna pojke, men att det var tveksamt om det skulle hjälpa eftersom han inte lyssnade.

  Det är som sagt en och en halv månad sedan. För två veckor sedan så såg jag att den här pojken försökte skrämma min dotter på skolgården. Hon klamrade sig fast vid min arm.

  Jag sa inte nåt för att jag tänkte att det ändå är på g att lärarna har tagit itu m problemet mm.

  Hursomhelst har hon inte velat gå till skolan efter det heller.
  Idag tyckte jag att det hade gått för långt. På morgonen pratade jag med hennes lärare och frågade hur det hade gått att prata med pojken ifråga.
  Fick ett snäsigt svar tillbaka

  "Nej, jag har inte pratat med honom ännu, men mig veterligen har inte han gjort någonting sen den dagen"

  Ok,men hur kommer det sig då att min dotter har mardrömmar om den aktuella pojken och fortfarande inte vill gå till skolan???

  "Jag har inte tid med det här just nu, för vi ska iväg" var det svar jag fick.

  På eftermiddagen när jag kom till skolan bemöttes jag otrevligt av fröknarna.
  Jag hämtade min dotters grejer, bland hennes saker låg en katalog med adresser och telenr till barnen på skolan.
  Kollade på min dotters namn och såg att de hade satt ut vårat nummer, ett nummer som är hemligt och som det stått obs! Hemligt obs! ända sen vi började i skolan.
  Nu har det numret skrivits i en katalog med vår adress och hennes uppgifter som gått ut till 500 hushåll.
  Helt värdelöst att ha kvar det abonnemanget. Tycker att de borde bekosta mitt nummerbyte, men vad ska man göra?

  Känner att jag bara bemöts som en jobbig förälder vad som än händer...

 • Svar på tråden Är så fruktansvärt arg på min dotters lärare idag...
 • Äldre 12 nov 10:20
  #21

  Kontakta rektorn!!!!!!!! ledningen!!!!!
  Detta är under all värdighet för din dotter och er familj!
  Gå vidare med det va på dem!
  Skulle du på nåt vis misstänka att dem sen "särbehandlar" din dotter så gå vidare med det oxå!!!!

  Tycker även att du kan ta kontakt med pojkens föräldrar och höra med dem om dem skulle vilja prata med pojken om det.

  Skolan vet inte varför ni har hemligt nr antar jag och då borde dem fatta att det finns en anledning, varför har dem inte med att göra!

  Blev arg....

 • tru
  Äldre 12 nov 10:28
  #22

  om inte skolan kontaktar sociala myndigheter skulle jag kontakta polisen så att de får kontakta socialtjänsten för att se till att föräldrarna sköter sitt jobb som föräldrar. varför ska vi acceptera att barn behandlar barn som skit och utför sexuella trakasserier ska oxå låta våra barn döda andra barn eller vuxna utan att kontakta polis oxå.

 • Äldre 12 nov 10:36
  #23

  Men hjälp vad du resonerar galet! Föräldrar kan inte alltid påverka vad deras barn gör! Om TS börjar med att kontakta föräldrarna så får hon väl veta om dom ens är medvetna om vad deras barn gör!!!! Dom kanske tror att han är en ängel, för uppenbarligen så har ju inte den puckade läraren tagit upp det med någon!! Vem i helsike har sagt att nån accepterar det pojken gör!?!? Nä nu får du ge dig!


  bzzzz skrev 2008-11-12 10:28:09 följande:
  om inte skolan kontaktar sociala myndigheter skulle jag kontakta polisen så att de får kontakta socialtjänsten för att se till att föräldrarna sköter sitt jobb som föräldrar. varför ska vi acceptera att barn behandlar barn som skit och utför sexuella trakasserier ska oxå låta våra barn döda andra barn eller vuxna utan att kontakta polis oxå.
 • Äldre 12 nov 10:40
  #24

  Jag kan bara hålla med om att lärarens reaktion är under all kritik.

  Berätta gärna hur det går för er ts. Lycka till!

 • alexia
  Äldre 12 nov 10:40
  #25

  Gå till tektorn. Stå på dej som förälder, annarts ringer du den dryge killens föräldrar, hjälper inte det så byt skola, jag kommer göra allt för att mina barn skall ha det bra i skolan, tänker stå på mej, min mamma var j-kligt lam till att märka saker när jag gick. Skolan är så betydelsefull och det börjar nu!Det är du som förälder som har rätt, är lärarna otrevliga mot dej så ta upp det.

 • Äldre 12 nov 10:47
  #26

  TS. tänker på det där med telefonnummer. Du skulle inte kunna skaffa en mobiltelefon med kontantkort, så kan det nummret stå i skolans katalog.

 • Goya
  Äldre 12 nov 12:37
  #27

  Tack för alla råd och inlägg.
  När det gäller skolbyte har vi självklart tänkt på det, men det är ju som sagt inte den som blir illa behandlad som ska behöva byta skola.

  Vi kommer som sagt börja med att kontakta rektorn, och om inte det hjälper eller ger konkreta resultat så kommer vi att driva ärendet vidare både till polis och skolstyrelse, eftersom de bryter mot sina egenskrivna regler.

  Att vi väljer att skriva ett mail är för att man då har svart på vitt vilken information som har utbytts. Men i mailet ska vi begära att få ett möte med rektorn. Grundläggande information ska däremot vara med i detta mail.

 • Goya
  Äldre 12 nov 19:13
  #28

  Har skickat mailet nu. Kommer nog att ta ett par dagar innan vi hör någonting.

 • Äldre 12 nov 19:16
  #29

  Goya, jag hade tagit kontakt via telefon på fredag om rektorn inte hör av sig under morgondagen för att kolla att mailet har kommit fram ordentligt.

 • Goya
  Äldre 12 nov 19:27
  #30

  Har ju skickat det både till rektorn och biträdande rektor så det borde inte missas. Har skrivit att vi i förlängningen kommer polisanmäla om de inte visar på konkreta åtgärder för att inte sånt ska hända igen. De borde reagera tycker man.

 • Goya
  Äldre 13 nov 17:27
  #31

  Jag fick respons på en gång nu på morgonen.
  Studierektorn ringde upp för att säga att de hade öppnat och läst mitt mail och de självklart skulle göra allt för att det skulle bli så bra som möjligt för alla.
  Sen fick jag mail från rektorn. Hon hade kontaktat antimobbningsgruppen och skulle ringa mig när alla inblandade parter var uppdaterade. Så himla skönt.
  Det var nog det bästa jag kunde göra. Att skriva ett mail menar jag. Då tappade inte jag bort fakta och de kan läsa det jag skrivit flera gånger om de har frågor.

 • Äldre 13 nov 23:18
  #32

  Då får vi hoppas att det hjälper, fast jag tycker det är dåligt att man ska behöva gå högre upp än till läraren.

 • elvina­Ostefa­n
  Äldre 13 nov 23:23
  #33

  boka samtal med lärare och rektor, du ska inte acceptera att dom struntar i problemet och sedan bemöter dig otrevligt pga att du tog upp det. Och ang nummret, kräv att skolan ska stå för kostnaderna för att få det bytt! Det är ju förjäkligt att dom kan göra sådana missar!


  Devin, det finaste vi har ♥
 • bits
  Äldre 18 nov 21:04
  #34

  Du skall aldrig behova bli bemott otrevligt, det ar fullt forstaeligt att dett kanns nar det ar din dotter det handlar om. Jag har en 2-arig flicka och INGEN skall pussa pa henne och halla fast henne mot hennes vilja, jag blir illamaende bara av att tanka pa det.

  Du bor prata med pojkens foraldrar, det maste bli ett stopp pa hans beteende. Jag ar barnskotare och detta beteende kan ses aven bland mycket sma barn, med foraldrar som tycker att det ar "gulligt" nar deras barn vill krama andra, aven om det barn som blir kramat kanner sig osaker eller obekvam och inte vill, jag satter alltid stopp for det beteendet pa en gang, man maste lara sig att respektera andras integritet och kroppar fran det att man ar mycket liten, sager man nej sa ar det nej, det kan aven tydas i kroppsspraket. Tala med killens foraldrar.

  Angaende lararnas oprofessionella attityd bor du tala med rektorn.

 • Majorn­a
  Äldre 20 dec 08:18
  #35

  Hur har det gått ts?
  Vad sa och gjorde rektorn?

 • Äldre 20 dec 08:24
  #36

  Nu går ju mina barn bara på dagis...men vi har en super duktig kår med lärare osv. visst är det ingen höjdare att höra att ens barn har knuffats eller bitits, men visst attan jobbar vi på det hemma nu när vi vet att mellantösen gärna biter idtället för att använda språket! så nog svider det att höra att ens barn har varit elaka, men som sagt det är ju först då vi som föräldrar kan göra ngt konkret!kanske lite ot men om du skulle råka träffa denne pojkes föräldrar så kanske det går att ta upp det på ett mera föräldravänligt plan?

 • 17 årig tjej
  Äldre 25 jan 23:27
  #37

  Hur har det gått :) ?

 • Doris
  Äldre 6 feb 19:54
  #38

  Gå på läraren om detta fler gånger!!!  Det är väldigt dåligt bemötande om hon inte har gjort något åt situationen.  Be läraren ta upp detta med pojkens föräldrar om du inte vill ta kontakt med dom själv. 

  Eftersom jag är lärare själv så skulle jag säga att det är självklart skolans jobba att se till att ett barn inte blir utsatt. Men om inte skolan lyckas att förbättra situatioen så är det föräldrarna som man lyckas bäst igenom.  Det jag menar är att ett barns beteende speglar ofta tydligt föräldrarna/familjens värderingar, normer beteende...  så om ett barn ser något som acceptabelt hemifån så är det svårt att få barnen att bete sig annorlunda  när dom ionte är äldre än så.     

 • Doris
  Äldre 6 feb 19:58
  #39

  Angående  utgivandet av erat telenr så är det ju helt acceptabelt av en skola att göra så om ni inte har gett erat med givande till detta. Tror nästan att det går att anmäla då det i en sån här händelse kan vara fråga om en persons säkerhet.

 • Doris
  Äldre 6 feb 19:59
  #40

  Oacceptabelt ska det ju stå!!

Svar på tråden Är så fruktansvärt arg på min dotters lärare idag...
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.