Inlägg från: pojkens |Visa alla inlägg
  • pojkens

    4-åring utan kompisar på dagis...

    vi byte précis dagis och min 4.5 åring var ganska orolig över kompisar. det som var bra I vårt fall var att det började fler barn I hans alder samtidigt, pga att det är ett nyinflyttat område. Men de har ju betydligt fler sociala regler I den åldern, jämfört med bara för 3åringarna. En treåring går oftare rakt fram och sager att hen vill vara med och så är det ok, men runt fyra börjar det mer och mer bildas kompisgäng och mer at tnågon är dum eller olika etc.

    Jag tror på att trycka mer på personlaen. Jag utgår fråna tt de har visa aktiviteter iblan  I ålderskategorier? T.ex. om de har utrlfykt med bara 4åringarna så att de aktivt gör saker med alla abrnen I den åldern. Om de itne har de så se till att de får in det, de är ju skyldiga att ha en pedagogisk verksamhet. Jag tog upp det när vi började att jag ville att de skulle ganska snabbt göra saker endast 4-5 fåringarna så att min son blev natulirgt presenterad för de andra och itne behoved ta det ansvaret själv. Fröknarna får vara mer delaktiga och styra upp lite lekar, där alla får vara med, eller aktiviteter som dans eller sång etc.
      

    sen är min son också sådan att han leker själv iböand och gillar det, så man måste känna in de ganger man ska vara aktiv för att få I dem och de ganger de är nöjda med att leka ensamma. Jag hoppas det loser sig, det gör oftast det, men det är kalrt att det är bra att du reagerar och gör aktiva saker själv för att han ska knyta kontakt tidigt.  

Svar på tråden 4-åring utan kompisar på dagis...