mat att frysa in? behöver tips
En enkel och inte alltför kryddstark chili con carne tycker jag är till exempel är bra att frysa in. Det behöver inte alls vara en stark rätt, den kan mycket väl anpassas till att vara en mer "snäll" variant. Den passar nog också till er dotter om ni inte kryddar så starkt eller om du helt enkelt tar undan lite till henne innan ni kryddar mer sen till er vuxna när du lagar grytan. Mosas lätt till mindre bitar när hon ska äta.
Ta 1-2 stora hackade gula lökar, 1 kg köttfärs, 1-2 burkar vita bönor i tomatsås, eventuellt även en liten burk majskorn, 1 hackad paprika (gul har "snällast" smak) eller paprikapulver, 1 burk krossade tomater, ett par hackade eller pressade vitlöksklyftor (eller fler om man vill) salt, peppar och/eller mexikansk kryddblandning. Olja eller smör att steka i.
Bryn löken och köttfärsen, bryn eventuellt också paprikan. Häll i burkarna med bönor, ev majs, krossade tomater. Ta eventuellt undan lite åt lilla dottern innan du kryddar, krydda hennes separat, utan salt. Krydda med vitlöken och kryddorna. Låt puttra under lock helst minst en timme. Rör om då och då. Man kan göra mycket större sats o mman vill och frysa in i portioner så har man lagom varje gång.