• Mam2ma

    Mindre socker ?? Kladdkaka

    Har hittat en god å lätt kladdkake-reccept (trodde jag).. Bakade den igår, men usch vad söt den vart!!
    Undrar om man kan minska på socker bara så här eller blir kakan förstörd???

    Så här ser receptet ut (ingredienser):
    2 dl vetemjöl
    3 dl socker
    3 msk kakao
    1 msk vaniljsocker
    1 dl flytande margarin


    2 ägg

    Tänkte om man kan ta 2dl socker i stället?? Eller sabbar man kakan då???

    Nån som har kladdkake recept som inte blir för söt ??

  • Svar på tråden Mindre socker ?? Kladdkaka
  • Tristanya

    klart du kan ta mindra socker..
    vi har börjat göra det.. kanske 1 dl socker som max..
    men vet inte om det var därör eller om vi hade den inne för länge som kladdkakan blev ganska torr.. sockret blir ju "rinnigt" när det smälter så ha iså fall kakan inne kortare stund.. för man vill ju ha den kladdig!

    så testa med 1dl socker, eller ännu mindre!

  • Arentorpbebis

    brukar ta 2dl socker och lite extra vaniljsocker sen in på 175 grader i 30 min

  • Mam2ma

    Ok, vad bra då ska jag testa på att minska på sockret...
    Tack för tipsen/hjälpen

Svar på tråden Mindre socker ?? Kladdkaka