• dålli

    hur blir pizzan om degen inte jäst?

    ja,somsagt.den jäste inte och vi är svinhungriga. hur blir ojäst pizzadeg?

  • Svar på tråden hur blir pizzan om degen inte jäst?
  • Kjell2
    dålli skrev 2008-11-16 19:03:05 följande:
    ja,somsagt.den jäste inte och vi är svinhungriga. hur blir ojäst pizzadeg?
    Platt och knaprig. Mer som tunnbröd.
  • Hera78

    Tips till nästa gång; gör pizzadeg på bakpulver, då slipper ni jäsningstiden

  • dålli

    haha! ska inte pizza vara platt å knaprig?


    Kjell2 skrev 2008-11-16 19:04:36 följande:
    Platt och knaprig. Mer som tunnbröd.
  • dålli

    tänkte mer om man kan få ont i magen av ojäst pizza...ja nått sånt.
    tack för bakpulvertipset. ska testa nästa gång.

  • Hera78

    Vi bakar alltid vår pizza med det här receptet på deg:

    7 dl mjöl
    3 tsk bakpulver
    1 tsk salt
    50 g margarin
    3 dl mjölk

    Blanda först mjöl och bakpulver. Blanda sedan i salt och lägg i margarinet i bitar. Blanda tills margarinet är väl blandat med övriga ingredienser.

    Häll i mjölken och blanda alltsammans tills du fått en fin deg. Blir degen för kladdig så ha i mer mjöl (behövs oftast). Kavla ut den så den passar på en bakplåt.

    Med den här degen blir botten tjockare än på "köppizza", mycket godare om ni frågar mig!

Svar på tråden hur blir pizzan om degen inte jäst?