hur blir pizzan om degen inte jäst?
ja,somsagt.den jäste inte och vi är svinhungriga. hur blir ojäst pizzadeg?
ja,somsagt.den jäste inte och vi är svinhungriga. hur blir ojäst pizzadeg?
Tips till nästa gång; gör pizzadeg på bakpulver, då slipper ni jäsningstiden
haha! ska inte pizza vara platt å knaprig?
tänkte mer om man kan få ont i magen av ojäst pizza...ja nått sånt.
tack för bakpulvertipset. ska testa nästa gång.
hur mycket bakpulver istället för jäst??
Vi bakar alltid vår pizza med det här receptet på deg:
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
3 dl mjölk
Blanda först mjöl och bakpulver. Blanda sedan i salt och lägg i margarinet i bitar. Blanda tills margarinet är väl blandat med övriga ingredienser.
Häll i mjölken och blanda alltsammans tills du fått en fin deg. Blir degen för kladdig så ha i mer mjöl (behövs oftast). Kavla ut den så den passar på en bakplåt.
Med den här degen blir botten tjockare än på "köppizza", mycket godare om ni frågar mig!