• Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Catten28 skrev 2009-01-11 10:04:26 följande:
    lägg lite messmör i gröten eller vällinge det brukar göra susen
    Hon äter bara mat och gröt. Men ger det inte en konstig smak på maten eller gröten?
    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Det verkar som flunsan slagit till här. En halvtimme innan vi skulle åka till stallet i morse sa Engla att hon hade huvudvärk, så hon fick flytande alvedon. Vi frågade om vi skulle stanna hemma, men hon ville absolut rida.

    När det var 10 minuter kvar av ridlektionen fick Engla för sig att hon inte ville rida mer, så vi packade ihop Dumla och gick in med henne i stallet.

    När vi kom hem var Engla pigg och käkade lunch. Inget konstigt.

    Efter lunchen var vi bjudna på 3-årskalas i Gustavsberg. Jag och Engla åkte dit själva. Första halvtimmen lekte hon som vanligt, sen var det dags för fika. Alla barn (14 st!) satte sig vid bordet. Engla ville varken ha ballerinakakor, tårta eller något annat. Drack lite saft. Det var då hon började bli hängig och åter igen klagade på huvudvärk. Hon ville sitta i mitt knä hela tiden. Så vi åkte hem då.

    När vi kom hem tog jag tempen och den visar 39 grader. Hon är jättehängig och ligger och fryser i soffan. Så i morgon blir det inget dagis i alla fall.


    Själv har jag känt mig lite öm i kroppen i dag oxå, får se om det blir något av det.

    Skogsrå,
    Vet inte om jag missat det helt, men vart ska ni flytta?


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis
    Skogsrå skrev 2009-01-11 18:58:41 följande:
    Vi ska inte flytta, men det ska stambytas i vårt hus och då ska vi bo i en annan lägenhet i samma område i 3 månader. Vi flyttar om 2 veckor.
    Just det, det har du berättat.

    Engla har precis vaknat och tempen ligger på 40 grader. Stackaren!
    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    I dag är jag trött!!!

    Engla somade kl 17:00 och vaknade kl 19:30. Somnade igen 20:15. Hon sov bredvid sin pappa i vår säng. Så när jag skulle lägga mig vid 21 lade jag mig i Englas säng.

    Vid 2 var det nappistoppning hos Elvira.

    Vid 2:30 gick Johan upp för han skulle i väg och jobba.

    Vid 3 vaknade Engla och ropade på mig. Hon ville ha välling och jag lade mig bredvid henne i vår säng. Sen var hon superpigg och ville inte sova. Hon låg och pratade hela tiden fast jag sa att det är natt och att hon får försöka sova lite till. Hon somnade om vid 4:30.

    Vid 5 vaknade Elvira. Tog med henne in i Englas säng där vi lade oss. Ville inte riskera att Engla skulle vakna när hon nyss hade somnat. Elvira somnade om till 6, men vi låg kvar i sängen.

    Vid 6:30 vaknade Engla, så då gick vi upp allihop.

    Linusen,
    Hoppas inskolningen går bra.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis
    alexandr skrev 2009-01-14 21:34:10 följande:
    Nu undrar jag sover era barn på dagarna fortfarande? D sov idag 45 min och ligger fortfarande i sängen och sjunger (21:30). Igår somnade hon 19:30 och då hade hon inte sovit på dan. Hur gör ni andra?
    Engla gav ju sina nappar till tomten och sedan dess har det varit lite si och så med lunchsovningen. Oftast sover hon inte på dagarna längre, men de gånger hon gör det har hon inga problem att somna på kvällen. Hon får sova max 40 minuter på dagis.
    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Catten,
    Samma sak här, Engla har blöja när de är ute på dagis men är utan blöja när de är inne.

    Säger John still själv när han behöver kissa? Eller tar de med han på toa lite då och då?
    Engla säger inte till själv, utan man får ta med henne på toa. Hon säger alltid nej, när man frågar om hon är kissnödig. Fast i går när jag hämtade henne på dagis, hade hon själv sagt till att hon behövde kissa när hon lekte i kuddrummet.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Coccos,
    Nej, vi har faktiskt inte speciellt jobbiga nätter. Elvira brukar sova hela natten med en nappistoppning någon gång mellan kl 2-4. Hon slutade äta på nätterna av sig själv för en vecka sen. Elvira sover mycket bättre om nätterna än Engla gjorde. Engla kunde ju vara vaken 1-2 timmar på nätterna. Det är inte Elvira, tack och lov!

    Den natten du läste om härovan var en undantagsnatt. Vi brukar inte ha det så om nätterna.


    Linusen,


    Vad skönt att det går bra med Måns inskolning.


    I går fick vi besked om dagisplats till Elvira. Hon ska börja i oktober. Skönt att ha det avklarat.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Alexandr,
    Elvira kommer vara 15 månader när dagisinskolningen börjar. Engla var 17 månader när hon började.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Morrn morrn!

    Här har natten varit bra. Elvira har sovit hela natten och vaknade 04:15. Stoppade i nappen men hon somnade inte om. Flyttade in henne till mig, fortfarande vaken. Vid 5 hörde jag hur hennes mage knorrade så jag fixade välling. Hon käkade och somnade om till 06:00.

    Engla vaknade 05:30. Satte på teven i vardagsrummet till henne och lade mig i sängen igen.

    När Engla var på toaletten och kissade nyss tyckte jag hon kändes varm. Tog tempen och den visade 38,3! Fy sjutton, vad jag är trött på dessa sjukdomar nu! Hon blev ju sjuk förra söndagen och var frisk och gick till dagis på torsdagen. Men då blev Elvira sjuk i stället. I går var båda barnen friska och pigga.


    Engla har bara varit på dagis tre dagar efter julledigheten. Jag undrar verkligen hur det kommer bli sen när man börjar jobba. Med två barn och alla dessa sjukdomar kommer man ju få vabba jämt!


    Nästa vecka ska jag boka tid för återkontroll av Englas öron. Det är nu 6 veckor sen hon hade öroninflammation, om hon nu inte får det igen eftersom febern har kommit tillbaka . . . .


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Tempen visar nästan 40 grader nu. Engla är jättedålig och sover hela tiden. Hon har bara varit vaken en kort stund och druckit lite mjölk. Har ringt Nacka Närakut och vi har fått tid kl 13:50. Så här dålig brukar hon inte vara när hon har feber. Tror dessutom att hon har öroninflammation igen. Kanske dubbelsidig, om hon har otur.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7