italiensk buffe!?
ge mig tips på vad jag kan bjuda på, tänkte ordna en kall buffe med typ pastasallad, men vill ha lite annat smått o gott plock!
tacksam för ideer o tips!!
ge mig tips på vad jag kan bjuda på, tänkte ordna en kall buffe med typ pastasallad, men vill ha lite annat smått o gott plock!
tacksam för ideer o tips!!
Carpaccio (mums!!)
Bruschetta
Parmaskinka och annat luftorkat, salami osv
Olika ostar
Caprese (skivade tomater, skivad mozzarella ovanpå på ett fat. Ringla olivolja över, salta och peppra och lägg massor med färsk grovt hackad basilika på toppen. Ätes som sallad).
Aioli och små crostini kex
oliver
tatziki
vitlöksbröd... mums
En parmesanpaj, eller parmesanbröd är gott till. Parmensanpajen kan du göra precis som en vanlig paj men använda parmesan istället och lägga i små soltorkade körsbärstomater.
Vill du pyssla riktigt är det ju fint och gott att göra småpajer i mazarinformar så att alla får varsinn liten paj. Enklast då är att använda färdigkavlad smördeg.
Ett superenkelt bröd bakar du med en sådan där franskbrödspåse som finns färdiga och riv ner parmesan i smeten samt strö lite ovanpå limporna eller bullarna.
Vad hungrig jag blev!
bra förslag, mer mer!!
En variant på mozzarella/tomat som ser väldigt snyggt ut är ju att sätta cocktailtomater och cocktailmozzarella på stora tandpetare eller platsspett och sedan rulla dem i en dressing av olivolja, hackad basilika och salt/peppar.
Om du har crostini med olika röror till (tapenade, räkröra osv) tycker jag du ska låta folk lägga på röran själv. Crostinina mjuknar väldigt fort och blir lite slabbiga och man har en buffé som ska stå framme och folk får småäta under kvällen.
Om du inte vill ha fat med olika charkuterier eller ostar kan du rulla in bitar av t ex taleggio (smakrik "kittost" av typen brie) i parmaskinka.
Jag brukar göra små smördegspiroger till mina bufféer ibland. Bra som vegerariska alternativ. Fyll med svamp och parmesan eller bladspenat och ricotta.