Inlägg från: DrakenSpektakel |Visa alla inlägg
  • DrakenSpektakel

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Framförhållning

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-18 11:14
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m32903054.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m35489186.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-25 18:07
    Med reservation för ändringar

    Lambretta BF 9jan
    Joka KS 14jan (flicka)
    Fenderine BF 18jan (flicka)
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-19 21:06

    Lambretta, BF 9jan
    Joka KS 14jan
    Fenderine BF 18jan
    Timoa BF 15jan (?)
    Elvajran BF 16jan
    Groundhog KS 29jan
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-04 09:22
    Lambretta (BF 9jan) 17jan MALVA
    Joka (KS 14jan)14jan STINA
    Fenderine (BF 18jan) 28jan FLICKA
    Timoa (BF 15jan (?)) 23jan POJKE
    Elvajran (BF 16jan) 15jan SIMON
    Groundhog (KS 29jan) 29jan FLICKA
    DrakenSpektakel (BF 30jan) 30jan POJKE

    Och med stora drama, stora känslor kom vi igenom till den andra sidan - den MED våra nya små barn, den stora förändringen.

    Grattis tjejer!

  • Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)
  • DrakenSpektakel

    hey, så blev jag först!

    idag åkte min mamma hem igen, efter att ha varit här i kbh och passat mig i en och en halv vecka.

    och dessutom åkte dotter och hennes far iväg för att hälsa på farfar en vecka.

    så jag ska vara själv därhemma. det ska bli så skönt!! (och lite tyst och tomt, kanske)

    jag har sprängt alla budgetar. vi var på ikea i lördags. behöver jag säga mer? ikväll kommer nya soffan, nya sängen, alla lamporna, lakan, korgar, krokar och jag gläder mig som ett litet barn! undrar om jag kan montera det själv egentligen... med blod, svett och lite envishet går allt, eller hur?

    och dessutom måste jag krypa till korset - det där med att shoppa bort sitt dåliga humör, det funkar alltså faktisk också på mig...! (får stora minuspoäng i min ikke-kommercialistiska anti-konsumtionistiska betygsbok... men är mycket gladare nu )

    tack för att ni orkat läsa! och vad mysigt det låter med inflyttningsfesten, joka! han har koll, din man, på hur man ska uppföra sig för att göra sin gravida kvinna glad och trygg och lycklig låter det verkligen som .

    jo, lambretta, det skulle vara jättekul att ses. kanske faktiskt ännu mer för att vi bor så långt från varann. men hur är det fender och joka ni är innanför 'kör avstånd' från varann, eller? hur var det att se de andra, några överraskningar, nån som inte alls var som du trott osv?

  • DrakenSpektakel

    oj, det blev inga storleende smileys, vad hände?

    Joka, är det dåliga värden? Här mäter de inte magen alls så jag har ingen koll. Varför har du gått ner i vikt, tror man?

    Gläder mig till att höra vad ni fick för datum .

  • DrakenSpektakel

    tjoho.

    min kompis ringde just och är gravid. singel. som flirtar runt en del. så där är TRE olika möjliga pappor för perioden. ingen av dem är exet, som just blivit enig med henne om att de ska försöka igen. och som vill ha barn.

    HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! det är helt vilt

    en sån bäbis bara MÅSTE få finnas, jag håller tummar och tår och hår och händer och navel och tja allt vad man kan hålla, för att hon välger att behålla. så kan alla moraltanter och gubbar bara komma an: 'varför skyddar ni er inte?' 'för att man är en slarvmaja och inte hinner och kanske inte riktigt bryr sig heller'. och? det är ju fantastiskt i alla fall.

    nå. ville bara dela.

    jag har satt upp en julstjärna i storapanoramafönstret, men väntar med att pynta. jag brukar försöka göra det gradvist från 1.advent (har det varit, eller är det i morgon). och julgranen hämtar jag vid lucia. i år blir det en STOOR, älskar att ha plats. och älskar att vara så motsägelsesfull att jag avsäger mig all religion, och samtidigt verkligen njuter av julen, smaker, dofter, färger, ljus och musik. (men inte kommercen, den ÄR plågsam).

    I Danmark regnar det och det kommer det att fortsätta med i ett halvår ungefär. Det är som att bo i ett akvarium ungefär, bara mindre kompakt vatten... Vi fick snö förra helgen, och embla och jag käkade snö allt vi kunde (vem sa mask i magen?). Men nu är det inte säkert att där kommer nå mer snö alls. På hela vintern. Förra året tror jag vi fick 2 vita dagar, i februari.

    Så två tjejer alltså, Fender och Joka, som kanske föds samtidigt till och med. Coolt.

    Jag tror jag har bestämt mig för att fråga om de kan se könet om jag ska scannas igen, nåt konstruktivt ska ju bitterheten användas till .

    Jag vill helst ha en tjej, och det är helt enkelt för att det är så mycket annat som är rörigt, och det kunde vara skönt att få ha nåt jag prövat förut, feminist som jag är: omgivningarnas 'åh vad fiiiiiin hon är' 'liiiiilla sööötnos!', 'fiiina händer' 'fiiina ögon' 'söööta lilla flicka' och inte minst 'ojdå lilla vän är du ledsen' som balanceras med kulspruteregn av 'hej kloka lilla barn', 'vad du ser busig ut idag', 'oj vad du är arg! det är bra, man ska säga ifrån!' osv osv.... Jag har ju inte prövat motsatsen, dvs att folk pratar med basstämma och peppar och använder verber, som de - vetenskapligt bevist - gör med pojkar från spädbarnsåldern... Så då måste jag uppfinna hjulet igen och vänja mig vid andra ord som ska in, kan jag slippa gör jag gärna det faktiskt .

    ekonomiska alternativ, jag vänder tillbaka med det. det korta svaret - just nu finns där inga alternativ. men de är inom räckhåll. skapas just nu, tror jag. nätvärkssamhället (internet och de communties blir mer och mer väletablerade) ska bara bli så självklart och tryggt att vi börjar våga pröva det (dem) till reel socioekomisk organisering, där 'exponentiel växt' inte är ett självändamål, utan inte-för-profit är regeln snarare än undantaget. det säger sig själv att vi kommer att hitta på nåt annat, varken människor eller natur kan bära den utveckling vi har nu, och den kapitalistiska 'ligevægten' (equilibrium, kan inte svenska ordet) är en ustabil en, menar jag, eftersom drivkraften - jakten på profit pressar mot 'marknadsfel' som monopol, karteller, ikke-fri-information osv osv.

    och vi ska få en kattunge , en liten gråspräcklig norsk skogskatt flicka som blir 10veckor 19/12 och kommer och bor hos oss då!!!

    nu ska jag mäta min mage

  • DrakenSpektakel

    och jag har druckit rätt mycket kaffe idag, därav humöret tror jag .

    men när jag mäter, är min mage 23 cm, från blygdbenet til där jag kan känna att livmodern tar slut... ok, 28cm om jag 'följer med magen' in ovanpå... äh, det finns nog en grund till att de inte är så noga med det där måttet i danmark, bebis växer och sparkar och lever runt där inne, och jag har ju inga andra mått att jämföra med, så strunt samma.

  • DrakenSpektakel

    Hörrni, jag vill ha ett badkar. Har jag skrivit det?

    Känner ni inte nån i Malmö-trakten, eller Skåne för den delen, känner nån som känner nån som har ett gammalt badkar de inte vill ha?

    Jag har kollat blocket och gulatidningen (och de danska motsvarigheterna så klart). Jag blir helt desperat snart, varför använder danskar inte badkar? Jag vill bara kunna lägga mig med lite lavendel och levande ljus och slappna av... *Djup-längtans-suck*

    Hur har ni det annars där ute? Hur gick det med konståkningen, Fender?

  • DrakenSpektakel

    Och Joka, du ska insupa julstämningen där du bor, eller hur, jag har inte fattat fel väl - för om du ska till Köpenhamn får du banne mig säga till!

    Det gäller er alle.

  • DrakenSpektakel

    jepp det funkade.

    (nynnar) jag e så AVUNDSJUK, jag e så AVUNDSJUK!

    Nädå, alla förtjänar att ha ett badkar att mysa i. Jag ska bara hitta mitt, så ska jag nog komma i fatt med badmyseriet!

    Har mätt upp igen i badrummet och tyvärr är där bara 145 cm. Så jag ska måste - efter att jag hittat ett badkar alltså - få tag på en vinkelslipare (svenskt ord?) och klinga som skär i stål, så att jag kan kapa av de 5cm som badkaret - minst - är för långt. Och så kanten rostbehandlas på nåt vis. Ny emalj kostar 750danskpengar. Undrar om man kan klistra in kanten i silikon helt enkelt... Det funkar ju som vattentätt till en massa annat?

    En av mitt livs tre stora kärlekar skrev idag... Eller jag hittade hans mail idag, i en gammal mailbox jag inte kollat på 3 månader. Det var precis vad jag behövde. Kärlek. Jag älskar att älska . Det bästa är att när jag väl börjat älska nån så försvinner det inte igen.

    (Med P blev det lite konstigt. Jag kunde inte säga att jag älskade honom, för han hade sagt att han blev arg när folk använde det ordet. Så jag kände på nåt vis att jag inte fick älska honom. Det visade sig senare att han inte menat det så, men då hade det hänt så mycket annat och det hela rann lixom ut i sanden...)

    Men det här trollet borta i USA sa jag ja till att gifta mig med - fast jag är KRAFTIG motståndare av äktenskapen som struktur och instutition och moralarv från en genom patriarkalsk kultur (hoppas ni hör självironin nu..?) - för han luktade blåbär i hårbotten och hörde ihop med mig för livet.

    Så här idag fick jag en liten vindpust av 'fortidens forelskelse', förgyllde min dag, helt enkelt.

    Badkaret skal bli blåbärsblått och guld...

  • DrakenSpektakel

    Underbart att höra av dig joka!

    Det låter som om du har det bra .

    (Men var försiktig med levande ljus?! Inte gå från rummet, väl? Med mindre de är i slutna behållare.)

    P och jag har setts ett par gånger de sista dagarna, och det fungerar bra. Alltså inte 'bli ihop'-bra, utan 'vara föräldar'-bra. Och det är en lättnad att vara säker på att han inte tänkt göra den manliga klassikern och bara försvinna...

    Och jag letar fortfarande badkar. Nu ska jag sova tidigt.

    (Och vaddå, KAN man inte stoppa sammandragningar genom att hålla om magen ? hehe)

    Var är Fender?!

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)