• Proxima

    Shopoholics, adventkalendrar på nätet 3.e året!

    Oj, vad det diskuterats flitigt under dagen! Sååååå farligt var det väl inte? Håller med om att det där med jävla gnällspikar var ett övertramp, men i övrigt...? För mig var citaten mer en tankeställare än något annat. Det är ju vanliga människor bakom alla butiker, och det fick i alla fall mig att tänka till och se "den andra sidans" syn på saken.

    Visst handlar jag gärna billigt själv, och följde denna tråd slaviskt i fjol, och har hittills läst allt som skrivits i år. Jag tycker faktiskt att det ordats lite vääääl mycket om frakter, och om bojkottning av butiker som tar 19 i frakt, eftersom det är så dyrt. Visst, alla gör som de vill och handlar var de vill, men sida efter sida med uppmaningar om frktfritt och bojkotter och "ja, de får skylla sig själva om de tar frakt" blir lite tröttsamt i längden.

    Har personligen inget problem med fraktkostnader, tycker att runt 19-29 kronor är helt rimligt. Jag inser att genomsnittsförändelsen kostar butikerna mer än 19 kronor att skicka. Precis som någon tidigare skrev så ser man självklart till slutsumman man får betala.

    Sedan har jag faktiskt förmåga att sätta mig in i hur butiksägarna tänker, och jag kan förstå att det är frusterande för dem som läser här. För som det har låtit har det nästan varit så stort fokus på just fraktfritt att det låtit som att butiker som inte klarar av att erbjuda fri frakt lika gärna kan lägga ned, eftersom ingen ändå kommer att handla där ifrån. Om man inte kan det då? FÅR man inte bli frustrerad och ledsen, utan att det ska heta att... Hur var det nu? Snackar skit om sina kunder? Jag tycker hela diskusionen har antagit helt orimliga proportioner! Och egentligen handlar väl denna tråd om erbjudanden och rabatter? Saknar liiite tråden som var i fjol, då det kändes som att det var de bra erbjudandena som diskuterades och fokuserades på, inte bara frakten.

    Visst måste man få tycka till om frakten, och tro mig, jag handlar mer än gärna fraktfritt. Men till och med jag har blivit less på den dagliga dosen av fraktdiskussioner. Nu VET nog alla att många av er bojkottar ej fraktfria shoppar. Och att blåsa upp några butiksinnehavares samtal till den grad att man börjar skriva om bojkottningslistor och gud vet vad... Nä, jag tycker inte att de gjorde bort sig, förutom som sagt den som tyckte att vi var bortskämda gnällspikar. Är det bara jag som kan ta till mig liiite av det som sades, och på något sätt FÖRSTÅ människorna bakom butikerna? Visst det ÄR tufft att ha en webbutik, det ÄR hård konkurrens, och VISST borde de ha vetat det innan de starade den. Men som någon sa, så bedriver varken vi eller de välgörenhet. VI väljer vart vi vill handla, DE väljer hur de ska/kan/vill anpassa sig till konkurrensen. Sedan kan det väl bara vara bra så?

  • Proxima
    Tjollabolla skrev 2008-12-01 21:46:49 följande:
    Fast vi har ju gått vidare, nu är det ju du som tar upp det igen... Såå stor diskusion tyckte jag inte det var. Vi pratade om frakt och det har vi väl all rätt att göra. Sen tycker jag det hela blåstes upp, men det var ju under en stund under dagen idag, det är ju inte det enda som diskuteras i denna tråden. Långt ifrån.
    Jo, då jag inte haft möjlighet att vara med "live" under dagen kunde det inte hjälpas att kommentaren från mig kom nu... Absolut har man rätt att diskutera frakt, det skrev jag också i mitt inlägg, men det kanske man inte måste varje dag i alla fall? För enligt mig så har betydligt mer fokus än nödvändigt legat på detta sedan tråden strtades, men alla är vi ju olika... Nog ordat om detta från mig nu, lovar att inte nämna ett ord till oavsett vad i ämnet. Nu önskar jag bara god shopping och fyndjakt till alla. Må snabbaste kvinna (eller man? ) vinna...
  • Proxima
    Duntoffla skrev 2008-12-01 22:00:25 följande:
    Haha...ja, det blir nog catfight mellan vissa plagg
    Jepp, det brukar handla om sekunder i vissa fall... Så jag varnar er för att fundera för länge...
  • Proxima

    Tjoho! Fick hem helgens fynd från Liten på landet idag, sååååå nöjd!

    Det blev:

    Småfolk heldräkt i grönt med äpplen
    Hugun o. Mugin Taxi suit
    Oscar o. Ellen luciakrona
    Nova Star Swettiskjol
    Kammarkarlo regnställ

    Å allt för endast 520 kr! Helnöjd! Regnstället som saknar bild i butiken var verkligen superfint! Kommer nog att passa bra till våren och sommaren. Luciakronan var heeeelt underbar!!! Ska lussas i på dagis och för släkten! Vågade mig på ett hemligt plagg för 95:-, vilket blev Nova Star kjolen. Det klagar jag inte på!

  • Proxima

    Februarii skrev 2008-12-09 11:39:36 följande:


    Får jag fråga en sak? Igen Kik-kid heldräkten som verkar vara så populär, när har era barn på sig dom? Har de något under? Och ni som har Kik-kid-plagg, från vilket håll kollar man storleken? Låt säga att ni har stl 74, har ni 7:an till vänster eller höger då när storlekslappen är rättvänd? Har nämligen fått hem en fleecetröja som ska vara 86 men är lika stor som IdaT's 104, misstänker att det kan vara en 98.
    Då måste det vara en 98, för jag tycker absolut inte att Kik kid generellet är stora i storleken, snarare normal/något små. Jag brukar gå upp en storlek på Kik Kid i alla fall. Ack så fina kläder... Fyndade två suits hos Min Pluddevutt nyss.
  • Proxima

    Viblir3 skrev 2008-12-11 12:02:53 följande:


    Svar på #3394Pochahontas skrev 2008-12-11 11:57:06 följande:
    Ok om de är enorma men jag fattar inte varför de inte skriver ut det då? Eller är jag den enda som reagerar på att min son tyvärr inte kan använda dem nu som planerat utan glatt väntar ett par år tills de passar?:fattarnoll:
    Tyvärr är det nog få webbshoppar som skriver ut att de är rymliga i storleken, så det gäller nog inte bara shopen du köpt ifrån. Jag gjorde samma misstag under fjolårets kalender, och köpte ett set om tights och klänning till tjejen som var skrattretande stort. Det börjar passa ganska bra nu... Synd bara att det är en tunn, kortärmad klänning som helst kunde ha fått passa sommartid... Nåja, det lär gott och väl
    passa i sommar också...

    Åter till dig då... Nej, det jag tror att det enda du kan göra är att betala returportot, eller spara kläderna tills de passar. Annars kan jag tipsa om Tradera också, där Plastisockkläder går jättebra!
  • Proxima

    Ingrid08 skrev 2008-12-11 23:57:59 följande:


    www.my-baby.se har smygstartat 30-50% även nova star.
    Tack för tipset! Ett par gråa Nova star är inköpta!
    Blev väl inte sååå mkt billigare (306 inkl frakt), men ändå, jag är nöjd!
  • Proxima

    madicken75 skrev 2008-12-12 20:18:56 följande:


    zasata: åå rockefella dom har så mycket fint,, har jag missat det tro eller kan jag ha sådan tur att du shoppat dom idag??
    spojl.jetshop.se/

    De har rea på Rockefella på sin webbshop också, halva priset på jeansen!
Svar på tråden Shopoholics, adventkalendrar på nätet 3.e året!