• vera82

    Gröna bröd??

    Jag bakade en grov filmjölkslimpa idag med hasselnötter, solroskärnor och russin i.Den blev jättegod fast jag uteslöt sirap och lingonsylt för jag ville ha ett osötat bröd.
    Nu när jag tittade på den på kvällen så är
    (jag vet inte om det är hasselnötterna eller solroskärnorna) gröna.
    Varför då?? Jag gjorde den ju imorse och det är bara det som är grönt.

  • Svar på tråden Gröna bröd??
  • Lotlas

    Solroskärnor kan reagera så i bröd. Det är inget farligt (vad jag vet), utan bara en oxidation.

  • vera82

    Jaha av värmen eller? Jag brukar rosta i stekpanna och då blir dom ju inte gröna

  • qattla

    heeeeeeelt normalt. Precis som att potatis och äpplen blir missfärgade i kontakt med luften.

  • vera82

    Det blir inte giftigt på nåt sätt då? Är så nojig eftersom jag är gravid.

  • Julienne

    Bakade du brödet med bikarbonat? Jag har ett recept som är så och jag får alltid gröna solroskärnor.

  • vera82

    Jag kom på att jag har bakat bröd med solrosfrön förut men då blev det inte så.
    Var det för att jag hade bikarbonat ist för jäst?

  • Lotlas
    vera82 skrev 2008-11-23 19:58:24 följande:
    Det blir inte giftigt på nåt sätt då? Är så nojig eftersom jag är gravid.
    Nä, inte giftigt. Men jag vet inte varför det blir så heller. Har dock stött på det vid flera tillfällen, så det är inte ovanligt.
  • qattla

    Absolut inte. Det är en oxidation bara. Jag har ätit sånt många gånger, precis som bruna äpplen och brun potatis.
    OCH jag har varit gravid.

    Fast jag förstår dig. Ser man nåt misstänkt så blir man ju speciellt nojig när man är gravid.

  • vera82

    Jag äter iofs inte bruna äpplen och brun potatis.
    Åhh nu vte jag inte om jag ska slänga dom
    Dom som var så goda.

  • qattla

    Men det är inte FARLIGT att äta brunt.

  • vera82

    Kanske ska våga på mig dom ändå.
    Jag ska inte ha i solrosfrön nästa gång iaf.

  • Zanna1983

    Det är bikarbonaten som gör att frön m.m blir grönt. Inget farligt alls

Svar på tråden Gröna bröd??