Någon som har ett BRA recept på saftiga lussebullar???
Som rubriken lyder.
Som rubriken lyder.
När Tom var mjölkallergisk bytte jag ut smöret mot milda mjölkfritt och mjölken mot havremjölk. Det blev väldigt mycket godare. sen är tipset att frysa in dem direkt och bara tina upp så många man vill ha. då får man en nybakad känsla varje gång!
har hört att man ska knåda degen väldigt länge och ordentligt.
att de misslyckas för många pga det.
ARLAS med Kesella är bra!
Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Här är receptet!
Ingredienser
ca 35 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Arlaköket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl mjöl
Garnering:
russin
Pensling:
1 ägg Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Arlaköket Kesella kvarg lätt, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.
Hela köket... stod alltså på ARLAs hemsida där jag klistrade in recepten från. Riktigt så käck är jag inte.
Haha, tack, men man behöver inte vara så käck
Jag säger bara: Kesella i degen!!
Okej!