• Mirmis

    30+ med första barnet 1-3 år

    Tack Sirre för en ny tråd..

    Minimalla: Fy vad tråkigt med datorn.. hoppas att det blir billigt att laga den..

    Vinkar till er alla andra..


    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis

    Hej hej!

    Va länge sedan som jag skrev här.. hinner liksom inte att skriva så mycket. Tycker det är jätte tråkigt, vill ju se hur det är med er som jag har följt ett tag och lära känna er som jag inte känner så bra.. ska försöka kasta mig in i disuktionerna.

    Aggis: Fy vad läskigt, men vilken tur att det gick bra..

    Björnes: Jätte fint julkort.. vi funderar på hur vi ska få W att sitta still och inte vilja ta kameran hela tiden..

    Milla: Vad jobbigt att G slog sig, men va skönt att det inte är hjärnskakning.

    Kaz: vad skönt att lillan är uppe på normalkurvan..

    Vi4: Grattis till nomineringen, roligt att du blev nominerad i år igen. Håller tummarna för dig.

    Ego: Här är allt helt okej, jag jobbar och W är på dagis, fast idag så har hon varit med mig på jobbet för jag jobba sent och vi hade lite barn i hela huset. Det var roligt och se hur hon är i en dagismiljö. Annars så händer det jätte mycket med W just nu, det är mycket trots och nej är ett ord hon har lärt sig. Men det är en mysig ålder som hon är i just nu men även jobbig.. fast det tror jag att man känner i alla åldrar.


    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis

    Björnes: Kan ju ha varit snön som gjorde så att hon satt stilla.. Bra sätt att distrahera på..


    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis

    Pyttis: Jätte bra att ni tänker säga till personalen att ni vill ha raka besked. Förstår att det är jobbigt med pikar varje dag, absolut när ni har sakt att de ska ring om de tycker hon är hängig.

    Drutten: Vad jobbigt att det inte fungerar med läggningen.. inte tröttar du ut oss med att du skriver..

    Siggan: Va roligt att det gick bra hos frisören..


    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis

    Hej hej alla!

    Hoppas att allt är bra..

    GRATTIS Vi4 till lillkillen..

    Hoppas att Aggis också har fått sin bebis.

    Här är allt bara bra, jobbar jätte mycket och orkar inte så mycket på kvällarna, men snart är det jul


    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis
      GRATTIS AGGIS TILL SELMA

    Wilma: va skönt att få vara hemma på permis..

    Milla: fy vad jobbigt att vara sjuk och inte få någon hjälp..

    Sirre: jätte mysigt julkort

    ego: här är allt bra, Wilma har varit hemma med pappa idag för han jobbar kväll och jag sluta tidigt.. nu är det äntligen helg och man kan ta det lite lungt. Wilma har börjat få mer och mer vilja och hon vill bli förståd också men det är inte så lätte när man inte kan prata och mamma inte förstå vad man säger, då blir hon så arg..
    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis

    Oj vad ni har skrivit mycket sen jag var in sist, ska försöka kommentera lite i alla fall...

    LLina:  Vilken fin tårta.. helt otroligt gjord.

    Vi4: Härlig beskrivning om när lillebror föddes och att du fick en drömförlossning. Sen så tycker jag att ni har valt ett jätte fint namn till honom och som passar jätte bra ihop med Albin. Skulle gärna vilja komma in och titta om på honom om jag får..

    Almis: Hej hej, roligt att se dig..

    Wilma: Kortet är jätte charmigt och man ser inte plåstret om man inte hade veta av de..

    Juni 07: Vilken tur att ni hann lämna in i tid..

    Skickar krya på er kramar till alla som är sjuka och kramar till er som inte får sova..

    Här är det lite förkylt, men inget farligt. Längtar till julen och lite ledigt med familjen. Idag var vi och vägde och mätte Wilma och hon är nu en lång tjej, men lite för smal tyckte BVC-tanten, men behövde inte göra så mycket..


    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis

    Har sutit och fundera på om jag skulle skriva eller inte om 15 h/v (30 h/v)eller inte, men känner att jag vill skriva lite ändå. Jag jobbar som förskollärare i en småbarns grupp och ser lite annorlunda på det här med 15 timmar. Sen så har jag ju bara 1 barn nu så jag vet ju inte hur jag känner när/om det kommer ett syskon.

    15 timmer ger väldigt mycket, mer än vad man tror faktiskt.. Hos oss så har det under hösten varit 3 timmar 5 dagar i veckan, det har kommunen bestämt och inte vi på förskolorna. Vi var emott det i början, men nu har vi sett att det är ganska okej. Barnen hinner vara med på all pedagogisk verksamhet som vi har, som alltid ligger på förmiddagen. För sen är det lunch, vila för alla barn, vagnsvila, madrassvila eller läsvila. Där efter så är det frilek och barnen börjar gå hem. Nu till våren så ändras reglerna igen och vi går tillbaka till 3 timmar 5 dagar eller 5 timmar 3 dagar, det får föräldrarna bestäma vad som passar dom bäst. Men vi är med och styr dagarna så att barnen får vara med på gruppaktiviteterna, för vi har olika dagar för olika grupper och det är 3 olika grupper i hela gruppen indelat efter ålder och mognad, skulle bli tokigt om barnet kommer på "fel" dag och inte få vara med på aktiviteterna. Sen kan det bytas dag om det hände något som vi tycker att barnet ska vara med på.. Sen det här med att inte komma in i gruppen, barn som redan har varit på dagis och går ner till 15 timmar de har ju redan sin plats i gruppen, det är lika för de barn som är schema ledig och inte är hela veckor. Men det som jag vill komma fram till är att barnen inte missar den pedagogiska verksamheten och den övriga tiden är det frilek och många barn går hem. 

    Sen personligen så tycker jag att 15 timmar räker bra för barnen, för mig låter 30 timmar mycket just nu när barngrupperna bara växer. Det kan vara 17 1-3 åringar på en avdelning och då blir det inte så himla lungt och ljudnivån kan bli ganska hög. På en 3-5 års avdelning kan det vara ca 23 barn som ska kunna hitta sina ställen att leka på och få vara i fred.. det kan bli ganska svårt. Men som sakt det här är min personliga åsikt och jag tycker inte illa om någon som vill ha sina barn på dagis och jag kan förstå om barnen vill vara där och leka. Men ibland tycker jag att det blir jobbigt med alla höga ljud och då får jag ändå gå på rast i från gruppen, det får inte barnen de är hela tiden där..

    LLina: tycker det låter konstigt att de ska gå ut jämt när Milton kommer, vi har alltid samling innen när de flesta har kommit (kl 9) och sen gör vi något innen med några och några går ut eller leker fritt inne.. förstår att det känns tråkigt, man har ju lika rätt att få göra aktiviteter hur lite eller mycket man är på dagis..

    oj, det blev ett långt inlägg och jag hoppas att ingen blir stött på det som jag skrivit..


    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis
    LLina: tråkigt att de ser ut så, för barn tycker ju det är roligt att få leka fritt inne också och det ska de få möjlighet till med. Det är ju självklart att man ska vara ute så mycket som möjligt och vi är ute varje dag, men vi är alltid inne en stund på förmiddagen och om vi har varit ute mycket och ser att de barn som är 15 timmar har fått varit inne väldigt lite så kan vi låte dom vara inne och bara leka med det de vill.

    Björnes: Tycker också att 15 h/v räcker för de allra minsta och sen så kanske behovet växer när det blir lite äldre..
    Grattis till dagisplatsen och skönt att det känns jätte bra. Det låter som ett bra ställe och egen kokerska är det inte många kommunala ställen som har längre..
    ~~Wilma 070809~~
  • Mirmis
    Kentfan: Det är alltid roligt att höra hur föräldrar upplever, för vi kanske tycker det är stimmigt, men det inte är det. Sen beror det nog på hur barngruppen ser ut och hur bra man är på att dela in barnen i mindre grupp, för då blir det lugnare.. Vi har tyvärr vikariestopp nu så jag kanske känner det som om det är mer stimmigt just nu för att vi kan vara 2 på 12 barn där vi har 3 treåringar och resten yngre.. Oj, 5 barn till låter inte roligt.. men det kan ju gå bra och inte bli något värre.. hoppas på det.

    Oyra: Ja, man kan ju bestäma själv hur många timmar som man vill utnytja..

    Hope: Det är ett sådant samarbete som man vill kunna ha med en förälder för då får barnet vara med på det som känns viktigt att de får vara med på..
    ~~Wilma 070809~~
Svar på tråden 30+ med första barnet 1-3 år