Julskinka?
Kan va intressant att veta hur ni alla gör?
Vad tycker ni är godast?
Kan va intressant att veta hur ni alla gör?
Vad tycker ni är godast?
varken äter, köper eller tillagar skinka...
Men en rimmad skinka brukar man väl baka i ugn/koka?
För den är väl egentligen rå, bara legat i saltvatten eller vad det nu är det rimmas i.
Så vad är det då för skillnad på alternativen 2 och 3?
Valde två för jag köper rimmad som jag sätter i ugn några timmar och sedan griljerar.
Eller har jag fått det om bakfoten?
Helt otillagad. Kokar den först och sen griljerar jag den i ugnen, vill inte betala för en massa vatten.
Alltid köpt lättrökt julskinka som jag sen griljerar. Massa gott!!!
Varsågod!.. den bjuder jag så gärna på..
Quiet thoughts skrev 2008-11-24 22:12:43 följande:
Gör inte själv, äter min mors, svärmors, farmors (sambons farmor eftersom min är död då) osv osv.
Är inte överförtjust i julskinka. Det hör absolut julen till, men mer än så vill jag inte ha
Kommer antagligen göra egen sen när man blir lite äldre
Röstade "Helt otillagad, gör allt själv" fast det är liiite lögn. För det är min man som gör det.
färdigkokt, griljerar bara.
rolig historia: förra året hade jag ryggskott o kunde inte göra nåt, så maken blev skinkansvarig...liksom han ansvarade för allt annat. I vilket fall hade han köpt en skinka som skulle griljeras. jag hjlpte o kom med råd o glada hejjarop o han var så nöjd med sin fina griljerade skinka. Han skar upp en skiva åt mig för provsmak.....tror ni att han hade köpt en färdigkokt skinka som det var tänkt? Svar nej. jag fick en slaskig, vidrig bit rå....dock griljerad skinka i munnen haha.
Ni som gör allt själva, rimmar ni innan den kokas eller ungsbakas?
Jag köper rimmad som först steks i ugnen och sedan grileras ![]()