Inlägg från: Blond tjej |Visa alla inlägg
  • Blond tjej
    Auditanne skrev 2024-05-08 19:53:05 följande:
    Åh vad gott! Hade själv tankar på att göra rabarberkompott till midsommarlunchen, som efterrätt då.

    Hade passat så bra till hemgjord vaniljglass och jordgubbar Tungan ute
    Jag hade en del rabarber kvar i frysen så jag fick ett ryck att göra rabarberkräm efter som det är så gott.
    Det låter ju också gott och en lite annorlunda midsommar efterrätt  
  • Blond tjej
    Auditanne skrev 2024-05-08 20:11:18 följande:
    Det gjorde du helt rätt i! Känns som att rabarber är lite underskattad, med tanke på hur god den är i olika sylter och som kräm.

    Är det nån större skillnad på kompott och kräm förresten? Kanske att kräm är lite tjockare i konsistensen då men lika gott är det, vilket som.

    Ja, antingen kompott eller möjligen en rabarberpaj med glass till då. Rabarber är en sommarfrukt för mig.
    Jag fick ihop över 3 kg rabarber i somras  så det har blivit två pajer och kräm.
    Det är en del frukter eller vad nu rabarber är  som är lite underskattade.
    Kompotten innehåller lite större bitar av stjälken men annars är det ingen skillnad.
    Rabarberpaj är jätte gott fast med vaniljkräm för min del
  • Blond tjej
    Auditanne skrev 2024-05-08 21:11:05 följande:
    Ja, vaniljkräm eller sås går precis lika bra. Fast själv köper jag hellre den färdiga kylda såsen från Arla. Dreamy Dessert heter den visst. När jag gör egen vaniljkräm så smakar den alltid ägg av nån anledning. Gör väl fel på nåt sätt vid tillagningen. 

    Så du har egenplockade rabarber? Kan tänka mig att dessa är ännu mer smakrika än de man köper i butik. 
    Jag köper alltid färdig vaniljkräm eller vaniljsås och det brukar bli Ekströms.
    Du får googla på ett bättre recept så du får bort ägg smaken.
    Ja bor i en villa och det växte rabarber här när vi flyttade in      
Svar på tråden Lektråd- Vad gjorde Du ????