Inlägg från: H o p e |Visa alla inlägg
  • H o p e

    Regnbågsprojektet :(

    pusselbitar skrev 2008-12-05 11:39:12 följande:
    Mirix: Vi var 21 då och inte alls några dåliga föräldrar. Så här var det: Vår son föddes med katastrofsnitt, jag blev sövd och allt var kaos när jag vaknade. Som tur var mådde sonen bra och vi fick efter uppvaket åka upp till BB. När vi varit där i två dygn bad jag om att få åka hem då jag mådde väldigt dåligt där och ville bara hem. Läkaren undersökte Dex och det fanns ingen anledning för oss att vara kvar så vi blev utskrivna. När vi packat, klätt på Dex och ringt efter skjuts hem kommer en sköterska in och säger att dom tyckte att Dex hade varit lite skakig på morgonen och de ville ta ett blodsockertest. Testet visade att han hade lågt blodsocker och de beslutades att vi var tvugna att vara kvar en natt till. Då bröt jag ihop och började gråta. Då börjar barnmorskan "skälla" på mig och anklagar mig för att inte vilja mitt barns bästa och frågar om det är så farligt att stanna en natt till. Sen tillägger hon att vi är så unga och behöver lite extra hjälp ... Till saken hör att de inte ens visste om vad som hänt under vår förlossning, min amning krånglade och alla bara slet i mina tuttar, jag hade redan i mitt förlossningsbrev bett om att få träffa en psykolog efter förlossningen men de bara struntade i det och frågade om det verkligen var så viktigt nu när han väl var här. Jag ville bara hem, få vara med min fru och vår underbara son utan all stress och ignorans jag kände på BB. Självklart ville jag vår son väl och det var en självklarhet att stanna när han inte mådde bra. Men personalen på BB borde vara lite mer vana vid "babyblues". Ni kommer inte bli anmälda till Soc! Vi har aldrig blivit ifrågasatta som unga föräldrar någon annanstans än just där på BB. Vi är så atttans bra mammor!
    Vilket fruktansvärt bemötande! Beklagar verkligen att ni fick en sådan start. Väldigt upprörande att dom inte tog ditt önskemål om att få träffa en psykolog på allvar. Tyvärr är ju inte alla som jobbar inom vårde lämpade för det.

    Vi födde åxå på avd 17 och blev jättebra bemötta på infomötet. Däremot när vi låg där efter att lilleman var född tyckte jag nog inte att bemötandet var sådär jättebra. Jag har nog inget att klaga på när det gäller homokompetens tyckte nog bara att en del sköterskor inte var så där jättebra, både vad gällde omsorgen och hjälp med amning. Jag hade inte det största förtroende för dem. Men jag tror det har jättestor betydels vem man möter och personkemin stämde inte riktigt med den personal vi kom i kontakt med.

    Mitt råd är att prata med N.S. chefsbarnmorska på förlossningen. Hon är kanon!!!

    Vi kommer förmodligen föda med planerat snitt även denna gången och hoppas verkligen på att avd 17 kommer vara lite bättre än förra gången.
    .?:*¨¨*:?. Gustav född 070730.?:*¨¨*:?. BF med pyre nr 2 090202.?:*¨¨*:?.
  • H o p e
    Mirix skrev 2008-12-08 17:36:36 följande:
    Hope:Så på ert info möte så de inte bara Pappa?
    Jag tror inte det, iaf var det inte så att jag reargerade på det. Ska tänka på det denna gången så kan jag återkomma hit till tråden om den finns kvar då
    .?:*¨¨*:?. Gustav född 070730.?:*¨¨*:?. BF med pyre nr 2 090202.?:*¨¨*:?.
  • H o p e
    Mrstigger - Så olika det kan vara. Med vår första son fick vi till en kejsarsnittstid hur lätt som helst och nu när det är min tur så har vi återigen fått tid för kejsarsnitt och det gick hur bra som helst vi blev jättebra bemötta dessutom har jag gått i sk aurorasamtal hos chefsbarnmorskan på Danderyd och underbarare människa än henne finns nog inte. Jag kan inte tänka mig ett bättre bemötande tvätom kan jag knappt fatta att hon är och har varit så tillmötesgående och omtänksam som hon är och har varit genom  hela min graviditet. Jag har hela tiden haft vissa farhågor även när det gäller kejsarsnitt och hon har fixat så att vi ska lösa det på ett annat sätt än vad som annars är brukligt.

    Hoppas ni upplever Huddinge bättre!
    .?:*¨¨*:?. Gustav född 070730.?:*¨¨*:?. BF med pyre nr 2 090202.?:*¨¨*:?.
Svar på tråden Regnbågsprojektet :(