Jag har liknande dilemma då vi ska ha nyårsmiddag. Tänker som så att det måste vara något som går att förbereda så gott som klart tills gästerna kommer så man "slipper" stå i köket och slava när de kommit. Någon middag med stek går ju inte, för då får ju aldrig gästerna maten samtidigt.
Vi funderar på helstekt fläskfilé, eller kycklingfilé - finns ju en uppsjö av smarriga recept på sådant. Där kan man ju försteka filén och späcka den (eller vad man nu vill göra med den) och så bara stoppa den i ugnen när gästerna kommit. Ris är ju bra, för det upptar ju spisen och inte ugnen...Eller så potatisgratäng, det kan man ju också förbereda samma dag eller to m kvällen inna genom att grädda dem i ugnen till nästan färdiga och bara värma dem färdiga när det är dags.
Vill du ha förrätts tips? Själv är jag svag för melon, parmaskinka och garnera med jordgubbar, stänk av pesto och rostade pinjenötter, kanske lite ruccola. T ill det serverar man smördegspinnar som du penslat med olja, vitlök och pesto och bakat i ugn.
Annars är en trevlig variant räkor och kräftstjärtar blandat med hack av avokado, mango och lite sweet chilimarinad. Serveras på toast, med sallad och lime.
Lycka till!!