Inlägg från: anna gottegris |Visa alla inlägg
  • anna gottegris

    Novembermammorna 2006!

    Vi klarade av resan med tåg till Stockholm! Fick jättebra hjälp av tågpersonalen med vagnen. Personerna i kupen verkade inte ha något emot lille pratige Emil eller Lisa. Emil tyckte det var spännande både att åka tåg och att hälsa på pappa på kontoret. Barnen visade sig från sin bästa sida, förutom att Emil inte kunde vara stilla, men han är ju 2 år... Jag var helt slut på kvällen när vi kom hem, men så glad att jag klarade det.

    Hallon79: Oj, lunginflamation. Stackars liten. Hur mår hon nu? Hur gick det hos tandläkaren? Hade själv problem i somras med en tand, inte roligt!

    Nu ropar Lisa!

  • anna gottegris

    AnnamedAochJ: Åh, är du sjuk? Stackare. Du har ju rest en del med barn och att flyga måste vara mer jobb än tåg. Hur är det att flyga med två barn? Skulle gärna åka iväg någon gång med maken och de små.

    Idag ska jag iväg med barnen till en fotograf. Kan vara roligt att låta någon mer proffsig fota dem.

  • anna gottegris

    Emil var magsjuk i helgen. Det är faktiskt första gången han är sjuk!! Han har varit förkyld två-tre gånger tidigare, men inget sånt här tidigare. Han är hemma idag också, för att vila upp sig lite till innan dagis.

    Jag känner mig hemsk idag. Ammade Lisa inatt i vår säng, som vanligt. MEN, det som inte får hända händer, hon ramlade ner! Jag somnade till och vaknade av dunsen och skriket. Jag fick panik och Anders fick ta henne. Efter att hon lugnat ner sig så kom det skratt i alla fall och hon har inte verkat må dåligt. Men jag känner mig så skamsen. Hon äter oftast 2-3 gånger/natt, igår natt 4 gånger! Emil har varit sjuk och jag är så trött av att sköta familjen. Det är bortförklaringar, jag vet, men det är svårt att vara vaken hela tiden...

    Thinner: Nej men usch vilket bemötande!! Hur sjutton kan man säga så där till en gravid! Skönt att det gick bättre hos bm och ni fick se lilla bönan.

    Heli: Hade inte en aning om att nässelutslag kunde vara så farligt! Det låter jobbigt.

  • anna gottegris

    Så gulliga ni är. Har fortfarande dåligt samvete för fallet, men får väl inse att jag inte kan ha full koll jämt. Lisa är fortfarande en liten solstråle så det är skönt att se.

    Pochahontas: Men gud så fin säng ni skaffat! Ser jättebra ut! Smart med en extra lekyta under sängen, praktiskt. Vi har så litet rum till Emil så det skulle vara något för oss, men jag undrar om han skulle klara stegen.

    Karin november: Sängen ser fin ut. Men ett skydd på kanten blir det nog toppen.

    Emil heter Karl och har namnsdag idag. Han fick en Rorri-film av sin farmor och farfar, den är uppskattad. Skönt för mig att höra något annat än Byggare Bob...

  • anna gottegris

    NovaRos: Grattis till pojken!

    Maddie: Roligt att det gick bra på dagis. Aj, aj, har du ramlat, det låter inget vidare. Hoppas du inte får det alltför jobbigt med foglossningen.

    AnnamedAochJ: Ha ha, så roligt att Alex också heter Karl. Emil heter Emil Karl Axel, och Axel och Alex har ju samma bokstäver . Vad roligt att få höra så fina kommentarer om er pojke. Bara att ta åt sig och vara stolt! Jag är lite nyfiken, vad pratar ni för språk hemma hos er?

    karin november: Nej så tråkigt med din morfar. Har du hört något mer? Förstår att det kan vara svårt att koncentrera sig på jobbet nu.

    Mina föräldrar är utomlands i värmen nu, jag är inte alls avundsjuk... det är ju bara nollgradigt här, mulet och gråkallt...

  • anna gottegris

    Jag har kommit på en sak, det kan göra väldigt ont att amma en liten tös med två tänder.

    karin november: Skönt att höra att din morfar inte blivit sämre.

  • anna gottegris

    Emil dricker välling innan han lägger sig, det är väldigt viktigt för honom. Dessutom är han en finsmakare, det duger inte med vilken sort som helst. Han vill gärna vara med och lägga i vällingpulvret i flaskan också. Som han säger"göra ett" eftersom man räknar ett, två, tre osv för varje mått.

    Lisa är snart 7 månader och äter fortfarande på natten, det är rätt jobbigt. Jag har inte sovit en hel natt sen hon föddes. Vi försöker få henne att somna om men just nu är jag lite sjuk och har inte ork att kämpa med det. Dessutom är hon också lite snorig och blir täppt på natten så hon vaknar av det. Men hon är ändå en liten solstråle om dagarna.

    Emil är väldigt mysig för tillfället, vill pussas och kramas lite då och då. Jag är rätt hes just nu och han säger att "mamma knarrar", det låter så roligt.

  • anna gottegris

    Heli: Åh, jobbigt med begravningen. Du nämnde Katrineholm i samband med din pappa tidigare, var det Skogskyrkogården i Katrienholm som begravningen var?

    Maddie84: Oj, vecka 24 alltså. Hur är det med foglossningen? Hm, jobbar du och pluggar samtidigt?

  • anna gottegris

    Maddie: Åh, stackare. Det låter så jobbigt, tur att de små är så söta så det är värt det onda. Det är inte så bara att läsa upp gymnasiebetyg, och jag är imponerad över att du klarar av så mycket, jobb, skola, barn och graviditet. Du kommer väl ihåg att ta hand om dig själv också.

    När min lilla tös vaknar så ska Emil, Lisa och jag gå till mina föräldrar för fredagsfika. Jag har köpt semlor som vi ska ta med, gott. Sen ikväll när maken kommit hem blir det slappande i soffan med chips, åh så härligt det ska bli.

    Vi har tänkt att åka till IKEA i helgen för att shoppa, viktigast är säng till Emil. Men vädret ser ju inte så roligt ut nu, hoppas det inte blir sämre till imorgon, för att halka omkring i snön med bilen är inte så kul.

  • anna gottegris

    Heli: Ok, då förstår jag. Förstår att det känns helt rätt att din pappa begravdes i Stockholm.
    När det gäller att få sova om nätterna så tycker jag det börjar lätta lite med Lisa. Vi försöker att få henne att somna om när hon vaknar, och det funkar oftast, men framåt morgonen är det svårare. Jag är lite bortskämd med Emil tror jag, han har nästan alltid sovit bra.

    karin november: Men usch då, magsjuka. Är hela familjen sjuk?

    Vi var till Ikea i helgen och köpte säng åt Emil! Han älskar den och är så stolt över den. Han hann knappt in på dagis i morse innan han berättade om sin nya säng. Igår morse kom han in till oss och sa "Emil är vaken nu" och sen gick han tillbaka till sin säng.

    Hm, när min man gjorde sig iordning i badrummet i morse hörde jag några ljud, trodde det var han som lät. Det var det inte, för han är nu på jobbet och ljudet är kvar. Det skrapar i väggen... kul...

  • anna gottegris

    Sandvargen: Är själv förkyld och haft rätt ont i halsen de senaste dagarna. Glass, godis, kakor och te är mitt recept för att må bättre.

    karin november: Nu har skrapandet i väggen försvunnit, men jag är rätt säker på att det var en mus. Väntade nästan att den skulle komma ut ur väggen! Antar att musen letade sig iväg någon annan stans och stör någon annan granne.

  • anna gottegris

    Jag har efter 3 års medlemskap hos fl äntligen skaffat plus, så nu kan jag lägga ut mer bilder. Har lagt ut ett par på Emil och Lisas sängar. 


    Emil har precis sovit middag och kom upp själv. Det märks att han gillar sin nya säng och att det är kul att själv kunna ta sig ur den. 
    Här är det så fint väder idag, blir nog en promenad sen. 
  • anna gottegris

    Thinner: Vad roligt att höra från dig igen. Skönt att bebisen i magen mår bra, men det måste vara jobbigt att oroa sig så. Då är det skönt att ha en bra bm som förstår. 


    karin november: Tack! Namnen kommer från Panduro, bara att beställa de bokstäver man vill ha. De kommer omålade så man får själv måla dem i den färg man vill ha. 
    Maken skulle ha kommit 18.09 men tåget beräknas komma kl. 20.00... Tråkigt att ha det så här, det har ju hänt rätt ofta. Men när han kommer ska vi frossa i fruktsallad! Mums! 
  • anna gottegris

    AnnamedAochJ: Åh, flytt! Jag blir så avundsjuk! Vi skulle verkligen behöva större hem, det är lite trångt här med två barn. Emils rum är väldigt litet och det finns fyra dörrar i det rummet!! Svårt att möblera. Längtar efter ett eget hus. 


    Pysselgalningen: Vad roligt, duktig liten tjej du har.  
  • anna gottegris

    Jag vaknade av maken väckarklocka och undrade varför, trodde det var söndag. Sov dåligt i natt och Lisa låg och sparkade mig på morgonen. När jag gick upp och in på toan så hörde jag att mössen i väggen var tillbaka och arbetade för fullt... Vilken start på dagen... Men maken och barnen var på så bra humör att jag också blev det, tur det.  


    Kommer inte ihåg om jag nämnt det, men i torsdags så satt Lisa som vanligt i sin gåstol men denna gång ramlade hon ur!! Hon är lite klättrig av sig och skulle så klart ha en leksak och försökte nå den. Hon satte upp ena foten på gåstolens sida och vips, så låg hon på golvet. Hon blev inte ledsen, såg mest snopen ut. 
  • anna gottegris

    I maj ska jag åka till London!! Maken ska dit på jobbgrej en torsdag-fredag och föreslog att jag skulle komma dit på fredagen och stanna över helgen. Jag har knappt gjort annat än tagit hand om barn och varit gravid rätt länge nu känns det som. Helt plötsligt ska jag få flyga iväg och se lite av världen. Ska bli rätt spännande, men läskigt att lämna båda barnen ett par dagar, speciellt Lisa som jag fortfarande ammar. Får se till att hon är avvänjd med amningen tills dess. 


    karin november: Jag har varit själv flera gånger det senaste året då maken varit borta med jobbet. Det är lite annorlunda att fixa allt själv och att inte ha någon vuxen att prata med. Gör som jag gör, köp en massa godis, läsk och slappa i soffan. 
  • anna gottegris

    Hur har ni det tjejer? Rätt lugnt i tråden. 


    Har nog hamnat i en svacka igen... Allt känns jobbigt. Det blir ofta krångel med barnen, Emil ska vara besvärlig lite då och då och vara precis tvärtemot. (Precis som barn är). Lisa vill inte sova hela nätter, äter fortfarande 1-2 gånger/natt. Dessutom verkar hon få fler tänder nu, är rätt skrikig, speciellt vid maten. Igår kom det snö!!! Hade ju börjat få vårkänslor, blev så besviken. Ledvärken är jobbig. Dessutom fick jag tillbaka mensen igår...
    Vi gjorde en rolig sak i helgen. Byggare Bob var i ett köpcenter i en grannstad, så vi åkte dit. Emil fick träffa sin idol!!! Han kramade honom, tog i handen och passade på att pussa honom också! Jag är imponerad, trodde inte han skulle våga. Ska försöka lägga in ett foto av det sen. 
Svar på tråden Novembermammorna 2006!