Inlägg från: AnnamedAochJ |Visa alla inlägg
  • AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Maddie - jag hade nog aldrig kunnat hålla mig från att fråga om könet Säger som Heli att jag inte kan se nåt, och jag tror inte man kan se det i profil så där? Men jag har ju inte direkt någon ul-rutin så jag har säkert fel...

  • AnnamedAochJ

    Sandvargen - vet inte vad jag ska säga annat än skicka en kram!

    Idag har Alex varit till skolan på dagis verksamheten. Jag stannade nästan hela tiden men när jag varit där 2 timmar bestämde jag mig för att gå en sväng, det gick ju så bra. När Alex såg att jag hämtat min väska vinkade han till fröknarna och sa bye bye och trodde han skulle komma med mig. Lilla gossen.....Jag hade velat förklara bra att jag bara skulle gå en sväng men jag kände hur tårarna kom och fick nöja mig med att säga snabbt att jag skulle gå men snart komma tillbaka och så sa jag hej då. Oj vad han grät Jag fick skynda mig iväg så han inte såg mina tårar med. Jag gick till bilen och ringde maken och snyftade lite, tyckte det var såååå hemskt. När jag sedan kom tillbaka 40 minuter senare hade han inte ens tid att komma och säga hej åt mig. Jag tror han kommer att gilla skolan bara han lär sig att vara utan mig eller maken.

  • AnnamedAochJ

    Även Alex sover i spjälsäng fortfarande. Julia fick en korg att sova i och så tänkte vi att när hon behöver spjälisen får alex flytta till en stor säng. Nu är det snart dax, julia börjar ligga trångt i korgen, men bytet får bli i samband med vår flytt som nu ligger bara en månad bort!

  • AnnamedAochJ

    Åhhh vad jag är sjuk! Missar säkert att kommentera massor men grattis till anna gottegris som fixat en hel dag med tåg resa och annat.

    Hallon - skönt att hon redan mår lite bättre. Det finns säkert någon UJ tråd där de kan svara på alla dina frågor. Vi skaffade en Phil & Teds så jag vet tyvärr inget om UJ.

  • AnnamedAochJ

    anna gottegris - jag har nog tagit över makens influensa. Jag har inte flygit esam med båda barnen, maken har varit med. Ensam har jag bara rest med Alex och jag det har gått jätte bra, man får liksom förbereda sig mentalt på att det blir jobbigt för man får ju verkligen anstränga sig extra för att hålla barnen nöjda. Är man två vuxa på två barn funkar det ju bra oxå. I sommar ska jag flyga ensam med båda men jag tror det kommer gå bra oxå, Alex blir ju bara större och mer förstående. Barnen tycker ju oftast oxå att det är extra roligt och spännande med det nya i flygplanet.

  • AnnamedAochJ

    annagottegris - jag tror nog att det hänt för nästan alla att bebisen/barnet ramlat ur säng el liknande, även Julia har ramlat ner ur soffan när hon lyckades knuffa sig uppåt och över armstödet! Grattis på namnsdagen till Emil! Jag upptäcker bara fler och fler saker vi har gemensamt, även Alex heter Karl i andranamn

    Karin - jätte fin säng! Vi har oxå tänkt skaffa en vanlig 90 säng så vi kan ligga brevid och läsa och natta utan problem.

    Pochahontas - wow vilket fräckt rum Elsa fått! Måste genast in på IKEA och kolla hur bred sängen går att få

    NovaRos - grattis till pojken!

    Maddie - kul att barnen trivts på dagis. Alex verkar oxå trivas, "fun" sa han till mig när jag hämtade i tisdags Tråkigt med fall, hoppas du slipper dras med foglossning hela vägen.

    Här flytt packar vi, dödstråkigt och det känns som det aldrig tar slut

  • AnnamedAochJ

    Förresten! Jag måste få skryta lite och berätta vad alex fröken sa när jag hämtade i fredags! Jag blev så himla glad

    "He deserves a medal" säger fröken.
    "Why" undrar jag så klart.
    "He is such a good boy, he always eats his food and take his time doing so and he is so well behaved, you have done a really good job you and your husband".

    Gissa hur mycket man växte då eller? Det har säkert dels med att göra att Alex inte har vant sig helt med den nya miljön men ändå, man får väl lapa åt sig de komplimanger man får eller hur? Känns extra bra eftersom det kom från fröken som jobbar med barn och "vet" hur man "ska" göra.

  • AnnamedAochJ

    karin - skönt att din morfar mår bättre, min åkte in akut i söndags kväll, kräktes blod och blev diagnostiserad med magsår :S

    anna - här hemma pratas många olika språk. Jag håller mig (oftast)till svenska, maken engelska och nu har vi börjat introducera maltesiska i skolan och med farföräldrarna. Känns som det kommer bli en salig röra men det sägs ju att barn reder ut det där jätte bra efter ett tag.

  • AnnamedAochJ

    Pochahontas - våra VISA kort här nere har blivit "compromised" en massa gånger, det innebär att en banktransport eller liknande blivit rånad så att ens uppgifter KAN ha kommit ut. Kanske kan det vara nåt sånt som hänt dig fast svenska banken inte är så öppen med informationen?

  • AnnamedAochJ

    anna gottegris - kanonfina hörnor! Blev jätte sugen på bokstäverna men hittade de inte på panduro, kanske för att dina är målade så de ser annorlunda ut. Vet du vad de heter eller vilken storlek det är?

  • AnnamedAochJ

    anna - tack för länken, den funkade! När jag sökte på bokstav igår kom de inte upp bland resultaten.

    Förseningar är alltid tråkiga, maken jobbar ju inom flyget så det händer titt som tätt men det är lika tråkigt varje gång.

  • AnnamedAochJ

    Här flyttar vi förresten! Lägenheten som varit vårt hem i nästan 5 år är tom och det ekar i rummen. Maken med kompis och hans bror (och lite jag) har burit möbler och nu kör de första lasset till destinationen. Det känns både skönt och vemodigt att lämna men vi behöver verkligen större.

  • AnnamedAochJ

    Nu är vi färdigflyttade för den här gången, och officiellt hemlösa. Vi bor tillfälligt i svärföräldrarnas sommarlägenhet och nästa vecka skriver vi förhoppningsvis kontrakt och får därmed tillgång till det nya stället. Ska bli spännande! Vi kommer att få nästan dubbelt så stort så det kommer bli kanon!

    Pyssel - vad duktig lorelai är, Alex försöker snyta sig men han gör mest ljud med munnen

    Maddie - vad tråkigt med lägenhetsköpet...har banken sagt blankt nej? De borde ju kunna lyssna på argument och inse att det är bättre att ge det där lånet?

    karin - krya på er!

  • AnnamedAochJ

    Heli - skönt att se att allt var bra med bebis, oavsett vilket kön som gömmer sig där inne

    Själv ska jag på ultraljud på onsdag, skulle skaffa livförsäkring för nya huslånet och fick då ta en massa blodprover som visade på skyhöga levervärden. Nu undersöks jag för att hitta vad som är fel även om läkaren redan trodde sig ha en diagnos. Han fick det att låta jätte enkelt men när jag läst om det på nätet är det allvarligt värre och slutar oftast med att man behöver levertransplantation. Första meningen jag läste om det när jag kom hem sa att "patienten brukar ha 10-15 friska år framför sig efter diagnos", gissa om jag är rädd? Tänk om jag inte får se barnen växa upp? Så himla onödigt för läkaren att skrämma upp mig i onödan, innan han hade mer kött på benen för sin diagnos.

  • AnnamedAochJ

    Tack för allas omtanke. Jag har inte ställt dianos själv, det är specialist läkaren som var relativt säker på sin sak. Han gav lite info om sjukdomen men inte på långa vägar tillräckligt enligt vad jag hittade på nätet. Har även "pratat" med Hedvig (med Hilma) som ju nästan är klar läkare och hon tyckte det var en allvarlig diagnos och att han borde ha informerat bättre. Jag märkte att hon inte ville skrämma upp mig med mer information. Besked får jag inte än på länge, efter ultraljudet blir det fler blodprov och sedan en leverbiopsi.

  • AnnamedAochJ

    Jag har gjort ultraljudet ja. Tack för tanken De hittade inget fel men det betyder ändå inte att inte läkaren hade rätt i sin "diagnos" men det känns klart lite bättre.

  • AnnamedAochJ

    anna g - så tråkigt att du är lite nere igen. stog du i kö för kurator eller hur var det? hoppas verkligen att du kan få någon hjälp.

    pyssel - hur går det för dig och knölen i bröstet?

    heli - jag förstår hur det måste kännas att sigrid är så långt borta och så länge. själv kan jag känna hur jag saknar alex om han varit hos sin farmor en "hel" dag.
    ang min lever så väntar jag på blodprovs resultat, de tog 8 rör med blod i torsdags och en del provsvar är inne men inte alla, det allra "viktigaste" tar tydligen längst tid.

    i torsdags skrev vi på papperna till vårt nya boende och fick därmed tillgång. vi har varit där en massa gånger sedan dess och idag började jag måla i det som kommer bli vårt sovrum. deprimerande värre när det blev fläckigt och fult, men jag har för mig att det brukar bli bättre när man målar för andra gången.

    alex har blivit som förbytt, gnälligare gosse har sällan skådats. jag vet inte vad som kan ha hänt den senaste veckan men min teori är att han sover för lite, förut vaknade han tidigast 8 och nu vaknar han med julia vid 6.30. Vi ska prova att lägga honom tidigare på kvällarna och se hur det går, det känns verkligen jätte jobbigt just nu...

Svar på tråden Novembermammorna 2006!