Inlägg från: TvåTrollsMamma |Visa alla inlägg
  • TvåTrollsMamma

    Dalatråden

    Vad bra med en ny tråd

    Sitter och surar lite över att pepparkaks dräkterna jag beställde inte kom idag
    Oliver har avslutning på sången som han går på i morgon och då skulle de vara utklädda till lucia tema. Men vi fick ju en tomtedräkt från willys när vi handlade som var från libero och den passa perfekt strl 2år

    Så han får vara tomte i morgon och pepparkaksgubbe på dagis på torsdag (om de kommit då) Trista är att de ska vara ute på dagis och vid slaskigt väder inne. Så jag köpte en i 86/92 sedan den andra i 98/104. Beroende om de är ute el inne så går overallen under på den större för blir även fika ute.

    Mamma ringde, pappa hade halkat på trappen hemma i morse så han hade lyckats brytit 2 revben och ena lungan punkterad. Så han hade fått åka till västerås i eftermiddags med ambulans. Så frågade jag mamma var de gör åt saken, men hon hade ju noll koll enda hon sa var att det blir svårläkt pga av att han diabetes.
    Han skulle ringa nu innan 22 och berätta hur mamma spelade in filip&fredrik på boxern som var mkt viktigt

  • TvåTrollsMamma

    Ja Oliver var tomte igår på avslutningen, så söta när de satt där som tomtar och en liten tärna Olivers favvo julsånger är lusse lelle (som sjungs på varje dag) Sedan tipp tapp tipp tapp..

    Ja ska bli intressant och se hur det blir i morgon, tror Olivers avdelning har ihop med den andra så blir nog mkt små barn. För jag tror de är 1-3 år.

  • TvåTrollsMamma
    Hoppe tossan skrev 2008-12-15 20:06:09 följande:
    Behöver julklappstips! Vad köper man till en 21-månaders??? Vi är helt villrådiga... är SÅ SVÅRT!
    Vi har köpt pussel, en bok med skiva (min skattkammare,den blå) Sedan köpte vi ett parkerings garage som var på erbjudande på coop denna vecka. Hade sådant när jag var liten och det uppskattades

    Vet att Oliver ska få ett muminhus av mina föräldrar, eftersom han gillar mumin. Sedan så "önskade" han sig dammsugare, lek kök med servís. Så typ piassavakvast, spade/skottkärra. Sådant gillar Oliver. Så vi får väl se han fyller ju år om mindre än 2 månader så nu har de lite att gå på.
  • TvåTrollsMamma

    Var på utvecklings samtal idag på dagis, de visade teckningar m.m
    Och frågade vad vi tyckte om förskolan/inskolning osv, kändes ju lite som att man bara satt och sa att allt var bra. Man skulle ju vara ärlig och vi är verkligen supernöjda.

    Sitter och väntar på att Oliver ska vakna, måste ner till gallerix och köpa en ram.
    Så vidare till Ica och hitta någon passande kartong/påse och skicka iväg julklapparna och hoppas de hinner upp innan julafton. Har varit nere på leksaks affären och handlat det sista nu på förmiddagen. Hur svårt som helst att köpa något åt en 6 årig tjej med rimliga priser.
    Blev iaf ett paket med gipsfigur,färg m.m Så bokmärken, en pyssel/målarbok. Så åt lillebror på 15 månader 2 böcker med Max sedan 2 plastbilar. Där det blev lättare var bara att tänka på vad Oliver gillar

  • TvåTrollsMamma
    blondecrazygirl82 skrev 2008-12-18 13:48:32 följande:
    Jaha, nu har Wilma åkt på magsjuka...eller om det är matförgifting...6 st från dagis som är hemma för samma sak idag...var bara 2 st barn på avdelningen när jag var dit tidigare och tog hem wilmas mössor o vantar o regnställ...får väl se om vi i övriga familjen klarar oss.
    Här går det också magsjuka på Olivers förskola, var 2 barn i morse på Olivers avdelning och på den andra inga barn när jag lämnade Oliver. Har varit max 5 barn varje dag denna vecka.
    Förutom magsjuka så går det även vattenkoppor,förkylning. Vi får se vi väntar och ser om vi åker på något. Oliver är lite snorig men inget mer.
  • TvåTrollsMamma
    blondecrazygirl82 skrev 2008-12-18 13:48:32 följande:
    Jaha, nu har Wilma åkt på magsjuka...eller om det är matförgifting...6 st från dagis som är hemma för samma sak idag...var bara 2 st barn på avdelningen när jag var dit tidigare och tog hem wilmas mössor o vantar o regnställ...får väl se om vi i övriga familjen klarar oss.
    Hoppas Wilma blir bra snart och att ni andra klarar er!
  • TvåTrollsMamma

    sitamoia - Falun - Vincent 8,5 månader (född 080410)
    gurkan76 - Falun - Hannes 10 veckor (född 081009)
    blondecrazygirl82 - Mockfjärd - Wilma 070219 och Viktor 080227
    Dream83 - Avesta - Oliver 22mån  (född 070214)

  • TvåTrollsMamma

    ÅÅå här har vi en till liten herre som hamnat i trots
    Känns som vårat barn är någon annan. Nu har han iaf börjat äta lite efter matvägran nästan 1 vecka förutom vällingen. Men nu äter han inte välling i stället, så struntar man i att ge välling på kvällen så frågar/skriker han efter det. Så kommer man med välling då ska han ha vatten. Ska inte sova fast han är hur trött som helst, igår somnade han i mitt knä framför Mora Träsk och somna i någons famn har han inte gjort sedan han var bebis.

    Så vi ringde sjukvårds upplysningen, de sa direkt att de var trots. Så de sa sätt fram mat på bordet och sätt honom där, men säg inget åt honom och börja äta själva. Så han åt lite grann så det går ju framåt. Så testar han oss hela tiden m.m

    Nehe nu ska jag duscha och sedan ska vi ta en sväng till kupolen.

  • TvåTrollsMamma

    Vi står också inför byte av säng inom mkt snar framtid. Då jag såg att Oliver får upp benet över kanten. Tittade på Ikea men tyckte inte de hade någon som passade, vill ha en med lite högre kanter el stödskena.

    Oliver har lugnat sig lite nu trotsar inte alls som tidigare, äter bra men har slutat helt med vällingen frågar varken efter vatten el välling på kvällen. Men arg blir han när han inte får som han vill men det blir även jag själv också, hihi..

  • TvåTrollsMamma
    Mollie skrev 2009-01-13 10:47:46 följande:
    Undrar om det är nått fel på vår son som skrattar och ruuuusar n på dagis efter 3½ vecka hemma?? Låter mera sunt att de är lite ledsna tycker jag...
    Ja du är inte ensam, vi var till dagis på helgen och lekte ute bara if han hade glömt.
    Men han stod och röck i dörren och grina för att den var låst. Så han fick titta in genom fönstret och se att det var stängt   Så han har inte brytt sig direkt, el idag sa han nej nej när vi kom in på parkeringen.

    Nu har de ökat upp barnen i gruppen 16st. Hur många barn är det på era barns avdelningar?
Svar på tråden Dalatråden