• Hoppe tossan
    Äldre 9 Dec 10:51
    17348 visningar
    468 svar
    468
    17348

    Dalatråden

    Bra Mollie att du fixade en ny tråd! Och väl skrivet i trådstarten tycker jag.
    M:s dagis har lucia ute. Jättemysigt. Men lite trixigt att planera så att lucialinnet går över ytterkläderna... hm. Vi tror attt vi bylsar på honom ordentligt med byxor och tröjor och sen lucialinnet ovanpå. Om inte overallen går att ha under. Men då får int elinnet vara så genomskinligt. M är inte så tomtig av sig så han får vara stjärngosse. Det ska lbi kuL!

  • Hoppe tossan
    Äldre 9 Dec 19:02
    #14

    Ja nog är det bestyrigt allt... Men jag hoppas det blir lyckat! Och att M "får" vara med! Har inte hört något direktiv om att småbarn inte får vara med i alla fall så då kör vi på. Vi anser oss i alla fall tro att M fixar det, att han klarar det där med att stå och sjunga sånger.

  • Hoppe tossan
    Äldre 12 Dec 16:08
    #34

    Vänta nu... Har båda tess/tezz döttrar som heter Linnéa???

    ha rlämnat lilla familjen över helgen och är nu i stockholm och ska till globen på idolfinal ikväll!!! Jihaaaa!

  • Hoppe tossan
    Äldre 15 Dec 20:06
    #48

    Behöver julklappstips! Vad köper man till en 21-månaders??? Vi är helt villrådiga... är SÅ SVÅRT!

  • Hoppe tossan
    Äldre 22 Dec 12:11
    #75

    sitamoia - Falun - Vincent 8,5 månader (född 080410)
    gurkan76 - Falun - Hannes 10 veckor (född 081009)
    blondecrazygirl82 - Mockfjärd - Wilma 070219 och Viktor 080227
    Dream83 - Avesta - Oliver 22mån (född 070214)
    Tess82 - Rättvik - Linnea 19 mån (född 070509)
    Hoppe tossan - Falun - Pojke (född mars 2007)

    God jul allihop! Här är det julstädning idag så det blir mysdag och uppesittarkväll, rimstuga och godisverkstad imorgon!

  • Hoppe tossan
    Äldre 22 Dec 20:56
    #78

    Vilken härlig jul ni verkar få, Mollie! Förutom sjukdomen förstås då...
    Vi städar idag. Allt julstök och julmys har vi som tradition att ta dan innan. Så granen står på altanen än så länge. Imorgon blir det matlagning, godistillverkning, julklappsinslagning, rimstuga och allt annat som hör julen och traditionen till. LÄngtar!
    På julafton kommer svärföräldrarna, svåger, min mamma och syster. M har faktiskt sett ganska många julgranar vid de thär laget - inte minst teletubbies - en godjulfilm som han sett sen oktober. Hittade den in nåt skrymsle här hemma. Så han vet precis vad det hanlar om. han vet "allt" om tomtar, tomteluvor, julklappar, paket, julgran, gröt m.m.
    Överlag har han en väldigt koll. Han är duktig på att räkna (nu tänker ni RAMSA men faktum är att han räknar antal. Russin, fingrar, bollar och sånt) Han kan skillnaden på du/jag/mig/dig/din/min etc. Egentligen har jag ingen aning om det är normalt eller inte... Men man blir ju stolt.
    Bla bla bla, va jag babblar. Måste återgå till städningen! Jag tar hela huset - maken tar köket!

  • Hoppe tossan
    Äldre 26 Dec 18:01
    #97

    Grattis Tess till förlovningen!

    Julafton här blev inte riktigt som vi tänkt... Syrran fick magsjuka (bodde ej hos oss tack och lov) och svärföräldrarna kom betydligt senare än vad som var tänkt, svärmor had emissuppfattat att vi skulle ha julklappslek så det blev ingen sån och så hade de med sig massa dricka, starköl och vin, trots att det var i MITT hem de var och jag ville inte ha nåt sånt i år, inte innan M gått och lagt sig. Är man hemma hos någon får man vin OM MAN BLIR BJUDEN. till råga på allt så kritiserade hon mig som mamma. Plus att jag känt mig som en gäst i mitt eget hus och det HATAR JAG. Skönt att vara själva igen.

    sen har vi massa trots här hemma ohc det driver mig verkligen till vansinne... Usch va jag skriker till M ibland. Han rivs, nyps, slåss och skriker. Vi har det tufft nu. jag vet inte längre hur jag ska hantera det här... Men det är väl bara "en fas" hoppas jag... suck.

  • Hoppe tossan
    Äldre 27 Dec 20:20
    #99

    Mollie: Antar att det är deras "kultur" att göra så... Troligtvis ser det på alkohol på samma vis som på mat... För de hade med sig massa mat. Mer mat än vad som var sagt. Så stackars min mammas köttbullar som blev utmobbade av svärmors...
    Är så ofantligt less på svärmor nu. Orkar inte ta en strid till. Och ja. Vi sa ifrån. Så det blev inget vin eller öl just den kvällen men måntro att hon blev sur.

    Till råga på allt så har det blivit missförstånd angående nyår också. Sen länge var det planerat att vi skulle fira nyår hos min mamma. Men så ringer hon idag och undrar om vi kommer... PÅ NYÅRSDAGEN!!! och då har redan min syster planerat in annat på nyårsafton. Suck. Jag blir så ledsen.

    Trotset får vi tacklas med varje dag nu. usch usch för trotsåldern... Han testar oss hela tiden nu. Men vi har ny taktik nu och det tror jag hjälper. Nappstriden har vi gett upp. Vi tar nya tag om några månader. Nu får han styra över nappen själv.

  • Hoppe tossan
    Äldre 29 Dec 21:09

    MOllie: UNNA er ett nyår för er själva! Det är mysigt.Så njut!

    Efter många missuppfattningar hit och dit så blev det nyår hos mamma. Det blir nog mysigt. Fast ett tag tänkte jag bjuda hem oss till er Mollie! Men en annan gång kanske.

  • Hoppe tossan
    Äldre 3 Jan 20:10

    Stort tack, skogsjäntan och kram tillbaks!

Svar på tråden Dalatråden