• Irma07

    Dalatråden

    Vi bor i en brant backe så vi fuskar genom att hämta sand i lådan som står utställd för sandning när man kör fast i backen Tar en hink och fyller på när det behövs...
    Har sett att fler gör så..även de som inte bor på berget!!!

  • Irma07

    De kan ju reagera om vi äter gasbildande mat och nybakat bröd blir man ju rätt uppblåst av så min teori lutar nog mer åt det i så fall än att 0,5 g. saffran i en hel deg skulle ha någon effekt på ett barn som inte äter brödet eller degen utan bara ammar....

  • Irma07

    Skogsjäntan! Välkommen till verkligheten! Här är det en del som planerar syskon, andra får vänta ett tag till med det.. Och en del nytillkomna är det oxå. Har ärligt talat ingen vidare koll heller... är inte hit så ofta nuförtiden!
    Irma går på föräldrakoperativ sen i slutet av augusti och det går alldeles utmärkt! Första trotsen dök upp här i förra veckan! Undrar vem hon fått sitt temmperament ifrån! Måste vara från farmors sida...
    HAr ni några syskonplaner??

  • Irma07

    Skogsjäntan: Föräldrakoperativ är en förskola som drivs av föräldrarna. Det är ofta mindre barngrupper per pedagog. Hos oss är det 14 barn, 2 till börjar i januari, samt 4 pedagoger. Man får lite mer insyn i verksamheten och kan påverka lite mer än på ett kommunalt dagis. Men det innebär även extra arbete med jourveckor som innebär snöskottning, gräsklippning, städning samt att hoppa in för pedagogerna när de är sjuka eller har möten.. Men hittills är det bara roligt!

  • Irma07

    Mollie: Jo det blir ju en del.. särskilt i sjukdomstider.. Men vi är 15 familjer, alltså 30 vuxna att pussla med så jag har gått in en dag och jobbat, sen har vi varit in varsin gång jag o Jonas då pedagogerna haft planeringsmöte. Sen julfest och arbetsdag... Men det har mest varit kul! Städning blir det var 15:e vecka, några timmar på helgen. Om man, som vi hittills gjort, slipper klippa gräs eller skotta snö!

  • Irma07

    Magsjukan har tydligen slagit till med oväntad kraft i år sa de på nyheterna!
    Men.. här är vi hemma o är "bara" förkylda jag o Irma så Jonas fick åka utan oss men med mina föräldrar till IKEA och köpa kök... Det är 10% rabatt om man handlar på vardagar fram till jul så det var ju inte så många dagar att spela på så han fick klara sig utan oss.. Vi sparar in ett gäng tusenlappar på det!!

    Jag har varit förkyld i 8 veckor nu så det är "lite" tröttsamt! På måndag o tisdag ska jag ta igen lite missad praktik. Sen är det JULLOV! Bara ett arbete som ska in den 4:e och en tenta den 7:e...Men det är ju bara att plugga på när det är lugnt..

    Nej.. lär passa på att röja medan Irma sover! Hon är lite klängig nu när hon är febrig så det blir inte mycket gjort när hon är vaken.

  • Irma07

    Mollie: Lite nostalgi för oss som växte upp på 80-talet minsann.... Luktar skoldisko med permanentat eller våfflat hår här!! Tänk att den klädstilen vi hade då är på väg tillbaka. Hujeda-mej!!! Axelvaddar till och med i collegetröjorna hade jag!Nu börjar jag känna mig gammal som gatan...firade 20-års jubileum med klasskompisarna från 9:anför några veckor sedan....

  • Irma07

    Det går magsjuka överallt nu så min gissning är ändå att det är magsjuka era knoddar har...
    På Irmas dagis spydde 3 barn igår så vi håller henne hemma!
    Jag började ny praktik idag och vi får gäster i helgen så vi vill inte riskera något.
    Nu har det gått över ett dygn så vi hoppas verkligen klara oss. Sen får hon det väl ändå när hon kommer till dagis nästa vecka men då har gästerna åkt hem och jag är varm i kläderna på akuten...

  • Irma07

    Ok! Jag ger mig!
    Hör bara alla som har samtliga dessa symtom inklusive långt mellan spyorna och pigga däremellan, feber men inte alltid diarré och de har magsjuka hela bunten men det tycks gå nåt annat knasigt virus oxå då verkar det som..
    Krya på er allihop! Här verkar det som vi stävjade sjukan. Irma är pigg som en mört!

  • Irma07

    Tack och lov är vi friska ännu. Var ju förkylda så det räcker hela hösten.
    Så jag vet hur det är Hoppe; 2 bihåleinfl, halsfluss, influensa och ett par vanliga förkylningar under ett par månader...sen är ju jag fullständigt hopplös och går inte till doktorn och får antibiotika heller så jag får väl skylla mig själv!

    Nä! Här behöves lite positivism! Så fort era små är pigga: ut o pulsa i snön!
    Irma har skrattat så hon kiknade flera gånger idag. Snöbollskrig, snöänglar, bara ligga i snön och fnittra, göra snögubbar, åka kälke i flygande fläng ner till tåget och vinka av faster o farbror. SÅ UNDERBART med riktig vinter!
    Åsså lite bus på Lager 157 oxå!
    Nu sover hon gott efter en härlig helg tillsammans med favvo faster (fast egentligen pappas kusin)och bonus farbror.

  • Irma07

    Mollie: Jag skriver här istället... Jag kom precis från dagismöte där detta diskuterades en del. För oss är det troligen aktuellt att ha en begränsning (som de flesta dagis har snart) på 15-20 timmar för de barn som har arbetslösa eller syskon-föräldralediga föräldrar. (Men det är ju en annan sak egentligen)

    Vi pratade även om reglerna kring hur man gör när en förälder har ledigt från jobbet och enligt regelverket så ska man då ha barnet hemma då dagis är till för att användas när man behöver det pga arbete, studier samt resa till och från arbetet.

    För oss är det inga problem då vi än så länge kan pussla. Men jag har ju varit praktisk (eller egoistisk) och ridit eller städat medan Irma varit på dagis för att sen ha full fokus på Irma, men det är tydligen fel tänkt av mig...

    Vad gäller studier på distans gäller samma regler som icke-distans. Det är 40 timmars arbetsvecka om man läser på heltid, även om man läser hemma.
    Enda skillnaden är att jag får ta ut både studielån och föräldrapenning då jag läser på distans. (Men det gör jag inte! Tar bara lån och har hur mycket föräldradagar som helst så jag behöver inte jobba heltid på lääänge )

  • Irma07

    Ja stå på dig Mollie!
    Skiftarbete och dagis är en dålig kombination uppenbarligen...

    Jag försöker oxå ha Irma där så lite som möjligt men ibland har hon varit där fast jag varit ledig (3 gånger kanske) men det är ju främst för att hon fullkommligt älskar att vara på dagis. Det är fördelen för oss med koperativ, det blir en aning flexiblare och vi betalar samma ganska låga avgift oavsett hur mycket de är där.

    Nu är Irma på dagis trots att vi är hemma båda två!! MEN det är för att Jonas jobbar hemmifrån halva dagen och jag ska göra en hemtenta så så fort vi är klara med det så hämtar vi hem skruttan!!

  • Irma07

    Då missade jag er då Mollie...gick hem från akuten 15.00 igår.

    Rätt inställning! Undvik antibiotika i onödan! Men loja barn med ilsket fula trumhinnor och Hoppetossor med groteskt rejäl bihåleinfl ska definitivt ha det!

    Vanlig simpel bihåleinflammation däremot behöver det inte. Gjorde ett skolarbete på sinuit i höstas och det enda som hände var att man var sjuk en dag mindre än utan ab. MEN vissa sinuiter utvecklas mer ilsket och måste ha behandling.

  • Irma07

    Leklandet vore jättekul tycker jag!! Men inte den 7:e...Irma fyller år på söndagen så huset är fullt av släktingar från Gbg o Sthlm...Dessutom har vi simning mellan 12-13....

Svar på tråden Dalatråden