• Mollie

    Dalatråden

    Tess82 skrev 2009-02-01 14:59:37 följande:
    Vi brukar vara med en hel del, framförallt sambon. Förra året var Linnea så liten och det var stekhett så vi var bara med nån vända i år blir det säkert mer för hon gillar bilar hon med och i en cab blir det ju lite mer svalka om det är varmt.Ska nog däremot försöka undvika att jobba den veckan för det är lagom skoj att ta sig till och från jobbet. Går väl bra när man börjar 7 men när man ska hem mitt på dan eller ännu värre vid 21 så är det ju tjockt med folk.
    Ja, kan tänka mig att det är svårt att ta sig fram.
    har ni fler bilar den den här nya nu?
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie

    Idag är febern helt plötsligt mycket lägre. Skönt. Han sov konstant hela natten när han fick komma och ligga med oss, innan var det oroligt och jobbigt. Fick ge Alvedon en gång på natten, sen sov han till 10(!) i morse. Jag vaknade 9.50 och trodde make och son hade smygit upp, nädå, då ligger vi alla och snusar så gott... Rätt mysigt
    Ögonen varar mer idag än igår, tempen ligger på ca 37.8 och han är mer pigg, idag har han lekt och gått i trappen med mig ner i tvättstugan. Men inge sugen på mat eller dricka! Ätit lite välling och lite fil idag bara. 2 riskakor också. Vi sak prova med lite mat nu när han vaknar.


    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    Tess82 skrev 2009-02-01 16:17:03 följande:
    Har en cheva också 55a en lowrider men den ska fixas lite innan den kommer ut igen.Skönt att febern är lägre idag iaf, lite mat och dryck brukar ju kunna göra susen så hoppas att han äter lite.
    Det är ju det som är med gamla bilar, att de aldrig blir klara, det ska fixas och grejas med dem hela tiden... Jag vet exakt hur det är, är miljöskadad med detta sen jag va liten (även som vuxen ), men vi håller på med lite äldre bilar i min familj. Jag har dock en pärla från 1975!
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2009-02-02 15:04:21 följande:
    Nu har vi fått "intyg" från BVC läkaren att vi kan lämna M på dagis imorgon. D var i kontakt med dem under dagen idag och efter grundliga genomgångar av symptom och riktlinjer för dagis/skola vid ögoninflammation så enades vi om att M får gå - äntligen. Och de får då säga vad de vill på dagis, för vi har läkarhälsning! Nu är det BARA gult i M.s ögon när han vaknar och ingenting på dagarna, utom lite när han varit ute. Riktlinjerna är att om man inte behöver torka var flera gånger per dag, samt att barnet är piggt i övrigt så ska det gå bra att gå till dagis.Nu är jag igång med skolarbete på riktigt! Lite svårt dock att göra arbetet som man normalt har 2 veckor på sig, på 2 dagar... Får se om jag hinner.
    Åh, vad skönt att det börjar flyta på för er igen! Bra för både er och för M att ni fått ok med att gå till dagis. Han börjar väl längta antar jag.

    Här är det skruttigt fortfarande. Sonen hade 40,1 i temp nu på eftermiddagen. Var på väg att ringa sjukvårdsupplysningen, men när han väl fick i sig Alvedon så drack ahn massor med vätska, jucie, saft och vatten och på det 1 flaska välling och efter det var han på benen och ville leka. Nu har han dock deckat i soffan igen. 
    Sjukanmälde honom hela veckan och det var glest på dagis sa personalen som svarade, många som va hemma med influensa, både personal och barn. Så det är väl där han fått det ifrån. Dock hade hon inte hört om någon hade ögoninflamation ännu.

    *peppar, peppar, ta i trä* så hag har ju jag klarat mig hittills. Maken är deck fortfarande men ska försöka gå och jobba i morgon.  
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie

    Jaha, jag får väl bryta tystnaden igen då! Här är det sjuk ännu. Var till läkare med sonen idag, men han konstaterade "bara" influensa och tyckte nog vi var fåniga som ens sköt oss till VC... Jag är så orolig för att han ska bli uttorkad, han dricker ju dåligt när han är frisk och nu är det ännu värre ju! Kämpigt för oss att få i honom nått... *puh*


    DalaPetra skrev 2009-02-03 20:18:09 följande:
    Border Collie tik försvunnen på isen vid Källviken i Falunhittadjur.se/index.php?page=case&type=0&count...Snälla håll ögonen öppna ni som finns i närheten
    Usch så sorgligt när husdjur försvinner... Har inte varit med om det personligen så, men har nära i familjen som haft bortsprugna hundar och FYY vad det är jobbigt...
    Råkade dessutom på denne hunds matte idag... Hjälp henne gärna och sprida detta till alla ni känner!!
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    Tess82 skrev 2009-02-04 16:33:54 följande:
    Bra att du håller igång tråden Mollie. Hoppas att Alfred piggnar på sig snart. Klart man blir orolig när de inte äter och dricker som de behöver.Här är det också förkyldt, Linnea iaf men bara lite snorigt och hosta på nätterna än så länge.Själv försöker jag plugga på dagarna men hur lätt är det när sambon och Linnea också är hemma. Gick bra när de var ute en stund och när hon sov, annars så blev hon bara arg för att hon inte fick vara med mig och klänga på mig hela tiden. Får nog leta på nåt annat ställe att plugga på imorgon om hon är likadan för jag har en del som ska bli klart denna vecka.
    Va hopplöst det är med alla sjukor. Fick dock ett sms häromdagen av en kompis som har 3 småbarn (tvillingar på 1 år och en 3-åring) om att de hade varit sjuka i omgångar sen i noveber och då insåg jag en sak... Vad klagar jag över? är inte direkt avis på henne om man säger då.  
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2009-02-04 21:56:35 följande:
    Mollie: VIlken doktor är det som sa "bara" influensa??? Är det han jag har erfarenhet av? Influensa är INTE SÅ BARA. Herregud, folk går ju till och med och vaccinerar sig mot den. Det gör man ju inte om det är BARA. Även om det inte är lunginflammation eller något sådant som kräver anna vård borde läkaren inte avfärda det som "bara" influensa.HOppas verkligen att Alfred piggar på sig. Stackars liten....Själv väntar jag på mensjäkeln igen. Inget hopp denna månaden heller...Annars så är jag riktigt jävla less på att jag inte kan sova. Har inte sovit en god natts sömn sedan 13 december. Är så less. Idag är jag verkligen helt slut och jag orkar liksom itne ens med hushållet. Allt tar stryk av att jag itne sover bra. Suck.Men glad är jag över att min första hemtenta i sjuksköterskeprogrammet är inlämnad, liksom en skrivuppgift. hade mit första semenarie idag också och det gick jättebra! Så nu är jag tillbaks på banan!
    Ja, jag vet inte om det var samma en man det var en man iaf. Kan ta det privat om namn och så...

    Skönt att du känner att du är med på banan nu igen, att det kommit igång och att du ite ligger efter med nått trots att du var så sjuk.  
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    DalaPetra skrev 2009-02-04 22:37:33 följande:
    Svart hund har setts sittandes på isen vid Ornässtugan igår den 3 feb
    Ingen som fått kontakt med hunden då??
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    DalaPetra skrev 2009-02-04 23:00:23 följande:
    Mollie: Nej tyvärr..fick veta från ägaren om detta. Vi ska ut imorgon bitti och fortsätta sökandet i området...
    Lycka till! Tufft jobb ni har...
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    Afrodithe skrev 2009-02-04 23:14:50 följande:
    Vi är på väg att flytta hem till dalarna efter två år på gotland =) Äntligen kommer vi hem.. hihi
    Välkomna!
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
Svar på tråden Dalatråden