• Mollie
    Tezz81 skrev 2008-12-12 12:57:45 följande:
    Hade 1g i en deg.... Ja ja.... får hålla mig ifrån det i alla fall... Vill inte ha en till skrikdag om det går att undvika
    Va trist! Så har du bakat och varit duktig... Men som sagt, inte kul om det vållar magont hos tösen.
    Om jag var du skulle jag blygsamt testa igen, kanske ½ lussekatt till att börja med? Kan ju ha varit rent tillfälligheter att det fick ett samband med skrik och saffransätning.
    ~Kurbits~
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2008-12-12 16:08:01 följande:
    Vänta nu... Har båda tess/tezz döttrar som heter Linnéa??? ha rlämnat lilla familjen över helgen och är nu i stockholm och ska till globen på idolfinal ikväll!!! Jihaaaa!
    Ja, det stämmer att de har varsin Linnea!

    Ha så kul i Globen!
    ~Kurbits~
  • Mollie
    sitamoia skrev 2008-12-14 14:34:24 följande:
    Mollie: Vi ska ha plats till hösten, helst augusti. Det låter ju grymt jobbigt att dagisen är överfulla. Hoppas verkligen vi kan få plats på Lindgården. Jag vet faktiskt inte om det är miljödagis fortfarande, men vi har tänkt besöka det så vi vet lite mer hur det är där. Har hört bara positivt om det iaf. Någon annan som vet mer om Lindgården?
    Det är ju alltid lite lättare efter sommaren att komma in på dagis. SÅ det är bara att hålla tummar och tår för att ni får en plats där!
    ~Kurbits~
  • Mollie
    Skogsjäntan skrev 2008-12-14 19:41:06 följande:
    Hej hej, längesedan man var här nu. Var tvungen att kika in men fattar INGENTING! Tänk vad mycket man kan missa Någon som orkan ge mig en kortfattad uppdatering? Är nyfiken på hur det går för alla här
    Hejsan! De va längesen! Allt väl med er?
    Oj uppdatering sen du tittade in sist..., jadu, det blir nog värre. Berätta vad du vill ha uppdatering på istället!
    ~Kurbits~
  • Mollie
    gurkan76 skrev 2008-12-15 12:12:59 följande:
    sitamoia skrev 2008-12-14 14:37:44 följande: Hur är det på de där öppna förskolorna som hålls i kyrkolokalerna? Är det kyrkan som håller i det då också? Jag är hemma med min lille tvåmånaders och framåt vårkanten vore det nog kul för honom att träffa lite andra bebisar. Men jag är väldigt tveksam till kyrkliga aktiviteter.
    Jag gick på Centrumkyrkan, Svärdsjögatan, på Växthuset (hette det iaf för 1 år sen) och jagh tyckte det var mysigt där. Är inte alls kyrklig av mig och va mycket skeptisk till det till en början, men ändrade mig snabbt! Personalen är gullig och känner igen en när man kommer. Det enda som jag tyckte va kyrkligt va att de sjöng 1(!) enda sång som handlade om Gud tror jag, annars var det de vanligaste barnvisorna, inget kyrkligt alls! Billigt fika och trivsamt! Det va rätt poppis att gå dit så på slutet av min period var det så mycket föräldrar och barn så det belv trångt, det är inte så kul det heller, men sen började jag jobba så jag kunde inte gå dit mer. Väl värt ett besök!
    ~Kurbits~
  • Mollie
    gurkan76 skrev 2008-12-15 14:14:45 följande:
    Mollie skrev 2008-12-15 13:40:45 följande: Å vad bra! Tror jag kommer att få svårt att övertyga mannen som är övertygad och lite hysterisk ateist, men jag får göra mitt bästa. Finns det nån öppen förskola som inte organiseras av kyrkan?
    Min make gick på en pappa öppenförskolan som anordnades av socialtjänsten. Vet ej om den finns kvar. De hade strul med lokaler och bytte minst 1 gång i våras. Han tyckte den va bra, lagomt grabbigt och lagomt med sportsnack!
    Hoppe tossan skrev 2008-12-15 20:06:09 följande:
    Behöver julklappstips! Vad köper man till en 21-månaders??? Vi är helt villrådiga... är SÅ SVÅRT!
    Samma här!! Vi har inte en aning. Men vet inte om vi ska köpa så mycket mer än det vi gjort. 2 leksaker och lite järnväg. Ett snickarset med hammare m.m. och sen en tröja. Misstänker att släkten kommer att överösa med klappar. Han sak bl.a få min gamla bob som min mamma har lindat in till honom! Snacka om höjden av återbruk..., men vad gör det? Han lär ju inte tänka på det!
    ~Kurbits~
  • Mollie
    marsbabymamma skrev 2008-12-17 09:47:23 följande:
    Skogsjäntan: Föräldrakoperativ är en förskola som drivs av föräldrarna. Det är ofta mindre barngrupper per pedagog. Hos oss är det 14 barn, 2 till börjar i januari, samt 4 pedagoger. Man får lite mer insyn i verksamheten och kan påverka lite mer än på ett kommunalt dagis. Men det innebär även extra arbete med jourveckor som innebär snöskottning, gräsklippning, städning samt att hoppa in för pedagogerna när de är sjuka eller har möten.. Men hittills är det bara roligt!
    Vi funderade på föräldrakoperativ, men jag drar mig lite för att det är så mycket runtomkring. Det är inte lätt att hoppa in extra då de är sjuka m.m. Men det kanske har att göra med att man har så mycket runtomkring annars också...? M;an har nog som det är och ska man engagera sig i dagis så kanske man måste offra nått annat?
    Sen är det ju mest fördelar kan jag tro, men allt! Ni måste få en ortolig sammanhållning i föräldragruppen med, vi vet ju inte ens hur de andra barnens föräldrar ser ut ens! Va på ett föräldramöte men det var samma föräldrar som var vid inskolningen så det var ju inga nya som presenterade sig.
    ~Kurbits~
  • Mollie
    Tess82 skrev 2008-12-17 09:35:14 följande:
    Har fått ett nytt extra jobb nu fram till jul, ska jobba i en fotoaffär i Mora på eftermiddagarna 14-18. Kul med lite annat jobb och bra med lite extra pengar i januari. Blir lite lite tid med Linnea bara men det är ju bara denna vecka och mån-tis nästa vecka. Får se sen om det blir nåt i mellandagarna också.
    Åå, vad kul! Hoppas det blir lite extra för dig. Hare du uttökat tiden på dagis nu då?
    ~Kurbits~
Svar på tråden Dalatråden