• Queequeg

    konserverade päron

    Har två stora burkar konserverade päron hemma som jag inte vet vad jag ska göra med.
    Blev över när jag gjorde päronmousse till tårtor.

    Men nu vet jag inte vad jag ska göra med de som blev över.

    Tips och recept mottages tacksamt

  • Svar på tråden konserverade päron
  • Winterfresh

    Lähh en after eight skiva på varje päronhalva, in i ugnen en stund tills chokladen smält och servera med glass som dessert.

  • spiderella

    Det här receptet av Lisa Förare Winbladh är supergott!

    matalskaren.blogspot.com/2007/05/recept-pronsorbet-med-honung.html

    Päronsorbet med kryddhonung
    1 stor burk konserverade päron
    1 tsk finrivet citronskal
    1 msk pressad citron
    Kryddhonung:
    1 dl ljus honung
    1 krm salt
    2 krm kanel
    1 krm mald kryddnejlika
    1/2 tsk rostad svartpeppar
    Till servering:
    frysta björnbär, halvtinade

    1. Låt päronen rinna av och skiva dem. Spara spadet. Frys skivorna utbredda på plastfolie på ett fat. Ställ även in 4 coupeglas i frysen.
    2. Förbered kryddhonungen: Koka samman alla ingredienser och låt det puttra i ett par minuter tills honungen precis börjar dofta ?karamelligt?. Dra snabbt bort från värmen och låt svalna något.
    3. Kör päronen till ?snö? i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt skal och saft av citron. Späd med en aning päronspad tills sorbeten får en smidig konsistens. Sleva up i coupeglasen, dekorera med björnbär och servera omedelbart med ljummen honung.

Svar på tråden konserverade päron