Inlägg från: Ronjas mamma |Visa alla inlägg
  • Ronjas mamma

    Tygblöjetråden 19

    Hej i den nya tråden är det någon som har upplevt att barnen/barnet reagerar på engångs när det är länge sedan ni har använt det?
    Ronja blev illröd nästan som om där var blåsor kände mig som den hemskaste mamma som inte orkade släpa med mig tygblöjor med tåget..
    Har bestämt med min mamma att nästa gång tar jag tygisar och så får jag tvätta hos dem innan vi åker så¨jag slipper ha smutsiga blöjor från en långhelg med i tåget.
    Vi har använt engångs tidigare hun har blivit lite röd då också men denna gången var det ekstremt..

    Loveliness vi har tvättstuga tvättar måndag och torsdag men det kräver lite fler blöjor som reserv..

  • Ronjas mamma

    Gurkan jag har en BG 2.0 som jag fick med när jag köpte ett gäng begagnade är glad för den och den fungerar helt fint men som sagt tidigare är jag lat och har därför helst aio.... Men den fungerar lika bra som en orkar bara inte det där med att skulla packa blöjor..
    Finns bg 2.0 och bg 3.0 den nya ekologiska aio one size och de gamla aio i storlekar vet så inte om det finns fler olika

  • Ronjas mamma

    Humminggirl skrev 2008-12-13 13:22:10 följande:


    Hej på er! Jag är nyfiken på allt detta med tygblöjor. Jag har nu 3,5 månad kvar innan kotten är beräknad så än finns det tid att forska. Vår ekonomi är i stort sett obefintlig och jag räknar inte med någon avsevärd förbättring inom de närmaste åren så jag är ute efter billiga lösningar men sådana som förstås är så bra för lill-kotten som möjligt. Om jag har förstått saken rätt efter att ha läst era resonemang så är tygblöjor ett bra sätt att kombinera dessa intentioner. Jag har skummat förra tråden och känner mig nu tillräckligt påläst för att ställa relevanta frågor i alla fall. Mina tankar hittills går som följer: -Vikblöjor + blöjbyxor till en början då bebisen behöver bytas väldigt ofta och inte ännu är så väldigt rörlig. -Formsydda blöjor + blöjbyxor lite senare när den blir lite större, mer rörlig och börjar äta lite mer än bara amning. Låter detta som en bra plan för en nybörjare? Är det krångligt att "få till" detta med vikblöjor i början så ni ändå rekommenderar engångs första tiden? Är det krångligt för en något sy-van att sy egna formsydda? Lönar det sig i tid eller borde jag köpa begagnat istället? Har någon provat mönstret från Ottobre? Är det en vettig sammansättning av tyglager? Med vänliga hälsningar Hg
    Jag är en klant vad som angår en symaskin men lyckades ändå sy några formsydda utav gamla handukar hade IV formsydda hemma så gjorde bara en mall från dem, så om du kan sy burde det inta vara svårt..
  • Ronjas mamma

    mandrarinen skrev 2008-12-14 00:21:16 följande:


    Humminggirl: Har kikat på länken och är sugen på att sy... Maken kan inte vika blöjor (och är inte ett dugg intresserad av att lära sig) så ett gäng såna där kan nog komma till användning när han ska vara föräldraledig. :) Men någon som syr (är säker på att någon hinner långt före mig) får gärna tala om vad ni gillar modellen. Tyckte den såg smidig ut med långa smala snibbar. Har några av imses formsydda och gillar tycker de har för breda korta snibbar. Är bara reservblöjor här. Men behöver man verkligen fästa dem med något om man har ytterbyxa på? Vikisarna funkar ju utan att fästa. Blev väldigt nyfiken på dessa, så jag hoppas någon testar FORT!!! :)
    Mina IV formsydda är också bara reserv men jag har aldrig fäst dem med något i början hadde jag bara dem..
  • Ronjas mamma

    Har en tjej til min simning som också kunde tänka sig att börja använda tygblöjor hun vill gärna ha one size och ekologiska men hennes lille kille på 7 månader är rätt bastant en rätt rund rumpa ; ) och en stor kissare är där någon som har några tips utöver imsevimse??

  • Ronjas mamma

    Squeezetoy skrev 2008-12-20 12:32:07 följande:


    Econappi från swaddelbee är ju ett alternativ, sen har BG en blöja som är "organic" men inte går att köpa här. Sen kanske det finns några formsydda alternativ i onesize också, har inte riktig koll. Här har jag upptäckt att MT helt plötsligt sitter skitbra på min pojk, har ju haft en och provat då och då men utan att den suttit riktigt bra, men helt plötsligt sitter den som en smäck, bättre än våra andra blöjor så nu är jag på jakt efter sånna, men det verkar inte bättre än att folk håller hårt i sina MT, verkar få beställa nya om jag ska ha. NÅgon som vet hur MT aio är att torka om man inte har tumlare? Har nämligen en sån easyclean pocket nu men gillar inte alls det där med dubbla fickor. Så om aio torkar bra utan tumlare tar jag hellre sånna.
    BG organic har jag själv och har lånat henne några över jul helgen men ska tipsa om de andra..
  • Ronjas mamma
    brünnhilde skrev 2008-12-20 17:31:42 följande:
    Mina bg läcker fortfaranade... Vet inte riktigt vad jag ska göra... När ni tvättar med diskmedel för att lösa upp igentäppta blöjor, hur gör ni då? Känns som om det är min sista utväg.
    Kolla in första sidan på tråden där är förklaring..
  • Ronjas mamma

    SmåläningsMamman skrev 2008-12-24 12:25:50 följande:


    hej alla...God jul på er föresten....tänkte bara kolla....hur gjorde ni på BB o tygblöjor? Med våran andra son så vill ejag ha med tygblöjor till BB men maken vägrade att jag skulle få göra det för han ville inte ha diskution med personalen. ganksa länge sen men hur har ni gjort o tror ni BB personalen bryr sig? Hade tygblöjor på 3dagars kontrollen sen o hon verkade inte bry sig bara höjde på ögonbrynen lite.....
    På vårt sjukhus var det det första man fick på så det tror jag inte de ville säga något till..
  • Ronjas mamma

    Bara ett tips istället för att använda sköljmedel så till sätt lite vanlig hushaållsättika i sköljmedelsfacket det fungerar som sköljmedel dessutom fick jag tipset här inne för längesedan att det också fungerar om ens blöjor har börjat lukta lite..

Svar på tråden Tygblöjetråden 19