• Tiro

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    ansluter mig till skaran..

  • Tiro

    Vildning: Du undrade över i förra tråden om affärer i skånetrakten. Det finns en liten affär i Lomma som man kan hitta gobitar i. Det var en kvinna som taigt över affären och de har blandade tyger. Man kan hitta tyger med många år på nacken. Sedan så om du vill ha lite grövre tyger, typ till gardiner, väskor m.m. så har Moltex i Svedala utförsäljning en gång i månaden över en helg. Förra omgången var den 29-30 nov. Jag hittade jättefina tyger för 10 kr/m!!! Om du går in på min pres och sedan till min blogg, under rubriken "Med risk för att bli tjatig" så hittar du några tyger jag har köpt där. Så får du ett hum om vad de har att erbjuda.

  • Tiro

    Jag är bara lite nyfiken. Ni som har "PIF":at, vad har ni då gjort? Jag hade tyckt det var roligt men är alldelse för feg...

  • Tiro

    Tiro skrev 2008-12-12 14:43:00 följande:


    Jag är bara lite nyfiken. Ni som har "PIF":at, vad har ni då gjort? Jag hade tyckt det var roligt men är alldelse för feg...
    Buffar lite för min undring....
  • Tiro

    mian71 skrev 2008-12-13 00:12:53 följande:


    En till då.. Tiro, jag är också för feg. Har varit på gång att skriva upp mig flera gånger men backat och tyckt att jag nog inte är tillräckligt duktig för att någon ska vilja ha mina grejer. De flesta här syr ju bra mycket bättre än jag
    Det är precis så jag har känt. Att jag inte är tillräckligt duktig. Men man kanske ska våga ge sig på det ändå....Det är ju tanken som räknas...
  • Tiro

    Är det någon som handlat från Reprodepot.com? Surfade in där och hittade en massa fint? Någon som har erfarenhet att handla utomlands via nätet? Något man ska tänka på? Hur gör man med betlaningen? De tar Visa, hur funkar det?

  • Tiro

    ZyzterZäta skrev 2008-12-15 17:00:17 följande:


    Ni som sytt tetra-nescesär (stavn?) i vaxduk... Håller de bra eller är det risk att det blir en perforering där sömmen går så det lätt går sönder...?Och en sak till... någon som har en beskrivning på näsduksfodralen? Min har gått om intet... Visst borde man kunna göra även dem i vaxduk? Har en julklappsidé
    Jga har gjort mina nessesärer i en tunnare vaxduk, samma som jag har gjort haklappar och jag tror inte att de kommer att spricka. Tyget är väldigt följsamt jämfört med andra vaxdukar.
  • Tiro

    Stratus skrev 2008-12-15 20:45:17 följande:


    Jag har en annan fundering gällande tetranecessären. Jag har både tunnare och tjockare vaxduk. En som liksom är vaxad, och en som är plastad, om ni fattar. Jag har funderat på den tunnare vaxade om den blir bra, eller om tetran blir "sladdrig"? Någon som kan svara?
    Jag gjorde av den tunnare. En aning sladdrig när jag gjorde den 20x40. Belv perfekt med 10x20 och 15x30. Jag har grövre vaxduk osså hemma men bara den har varit vikt i min låda har den spruckit i hörnen.
  • Tiro

    Nu har jag sytt några "dagisväskor" och jag undrar efter ha sytt på bottenplattorna. Hur syr man "enligt skolboken" hörn så de blir bra? Jag tycker de blir ganska så bra men inte 100 %-iga.

    En annan liten fråga...vad är coversöm?....*ler lite generat*

  • Tiro

    Stratus skrev 2008-12-16 11:55:09 följande:


    Usch vilken trist dag. Bara grått och trist och blött, i morse trodde jag att jag fått kräksjuka, och nu har jag typ tappat en stor kund på jobbet. Men jag hade inte kräksjuka, och jag hittade en bit hemgjord pizza i frysen (lycka). Så om jag tar och gör något kul nu, som att sy något, så kanske det vänder. (Fast då fattas fortfarande en NY STOR kund på jobbet...)
    Själv så vaknade jag av ett jordskalv. Trodde att huset skulle rasa samman. Bor ca 2 mil från epicentrum. Efter ha sprallat runt hela förmiddagen ska jag sätta mig ner och kanta mina julklappsväskor.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)