Inlägg från: lilllinda |Visa alla inlägg
  • lilllinda

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Hittat hit, så mycket ni hunnit skriva redan. Hade först ett antal sidor i gamla tråden att läsa i kapp o nu här. Alla är så flitiga. Har inte sytt så mycket förutom klänningar till mig själv de senaste 2 veckorna. Mycket fester o annat man ska på nu innan jul o då är det ju kul att ha något på sig som ingen annan har Glad

  • lilllinda
    Cirrus skrev 2008-12-11 23:11:33 följande:
    yrväder skrev 2008-12-11 20:53:37 följande: *suck* är det verkligen bara jag som inte gillar lime?
    jag är inte så glad för den färgen, men sitter o hoppas på att om kanintyget kommer i det så är det en fin lime Glad
  • lilllinda

    Vilken overlock var det som skulle finnas på mediamarkt? Gärna länk till ngn sida där man kan läsa om den.

  • lilllinda

    Åh vad jag är tjatig Fundersam vilken ol finns på mediamarkt? Jag hade för mig att ngn här skrev att det var en brother. Mailade mitt närmsta mediamarkt eftersom jag har en bit dit + att jag inte hittade ngn ol på deras hemsida. Fick iaf svar att det var en Yamata o den kostar just nu 1990 kr. Men vad är det för märke? Även om det är billigt så vill jag inte köpa ngt som visar sig vara kasst...

  • lilllinda
    yrväder skrev 2008-12-14 12:56:51 följande:
    lilllinda skrev 2008-12-14 12:46:02 följande: Det kanske är olika på olika mediamarkt, för jag har för mig att det var en brother dom pratade om tidigare i tråden. Två av mina kompisar har en yamata, köpte den i början av året, den ena fick skicka den på service det första hon gjorde, men sen funkade den förvisso, den andra (som jag umgås mer med) körde med sin till sommarn ungefär, sen köpte hon en bernina, för hon blev så less på att den strulade. Jag provade köra på den, och min upplevelse var att den var hemskt plastig, lät nå enormt, strulade när man skulle trä om den (sömmarna blev inte bra på en gång efter omträdning fast dom var det innan) alla reglage var väldigt b-iga. Just när vi provade den så gick det inte alls att köra med bibbis tråd, utan bara med mölnlyckes (dyra). Jag har för mig att hon betalade 1000 kr för den (kanske annan modell) men jag skulle rekomendera dig att lägga till 2000 och köpa pfaffs billigaste istället, eller leta efter en begagnad på blocket.
    Tack för svar! Iom att jag har en bit dit så vet jag att jag hade blivit så besviken om jag kommit dit o sett en sådan ol som du beskriver. Iofs så misstänker man att det är en sådan redan när man hör priset... Men ibland kan man ju ha tur att ngt bra är rejält prissänkt. Skulle gärna köpa en ol  nu, men har eg ingen panik så jag väntar lite o kollar runt ordentligt innan jag bestämmer mig.
  • lilllinda

    Satt o knåpade ihop ett mönster på heldress till min pojke i em. När jag var nöjd o hade klippt ut delarna i tyg så kom jag på att i meedoms boken finns där färdigt mönster.
    Det var ju iofs inget jättejobb jag hade men ändå...

  • lilllinda
    Småkottarna skrev 2008-12-14 18:51:10 följande:
    Tyras föräldrar: Ja precis! Något i den här stilen kanske skulle passa i kjolen www.bluefox.nu/images/image_2832.jpg , fast något längre så inte mamma dödar mig. Svårast blir nog att få den lagom, kan ju inte be henne mäta för då vet hon nog vad som pågår... En snabbfråga om någon hinner och kan! Håller på med en mössa som ska hämtas i morgon. Mössan är till en 2½ åring som inte har litet huvud. Vad är huvudomfånget på en ca 2½ åring? Mössan jag klippt ut nu har 46 osydd, det känns som att den kommer bli för liten. Är det verkligen så att om man har 52 cm runt huvudet så har man 52 i mösstorlek?? Isf blir ju denna alldeles för liten...
    min 1,5 åring har 50,5 i huvudmått o möss stl 50 (ev 48/50) så ja huvudmåttet är samma som stl.
  • lilllinda
    fru fogeby skrev 2008-12-20 20:41:40 följande:
    nu har jag rockat
    kikade in hos dig, wow som du kan baka o dekorera tårtor mm! Jag är så impad! Du syr bra också, men tårtorna var helt otroliga! Kocktårtan var ju bara så häftig!
  • lilllinda
    sorbet skrev 2008-12-31 00:29:27 följande:
    Är det någon som beställt tyg från den danska sajten www.stof2000.dk? Verkar ha ett stort utbud och dessutom billiga...
    Sitter o läser i kapp därav sent svar. har handlat i deras butiker flera gånger o jag är nöjd med det jag har köpt.
  • lilllinda
    Cirrus skrev 2009-01-01 10:38:16 följande:
    Min första syrelaterade fundering på det nya året gäller ett nytt sybord. Vad skulle ni helst vilja ha för material i en bordsskiva som ska användas till sömnad?
    Jag har ett höj o sänkbart bord (eg kontorsbord) där bordsskivan är kapad efter mina önskemål. Superbra! Själva bordsskivan är vanligt lackad träskiva som finns på de flesta standard bord.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)