• mian71

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Tack för alla svar! Låter som om jag behöver ett mönster i stl 44 ungefär då. Vet ni var det finns omlottbody- och byxmönster i den pyttestorleken?

    Vad tror ni om mått på en filt till en så liten?

    Pillan, får jag fråga vilket huvudmått din lilla tjej hade när hon föddes?

  • mian71

    ami skrev 2008-12-19 00:41:55 följande:


    Småkottarna skrev 2008-12-19 00:32:09 följande:
    Halsringning! Tack Använde ett ganska tunnt trikåtyg och vanlig mudd. Man ska dra i den samtidigt som man syr fast mudden va? Har jag dragit för hårt tro? (eller för löst?) Får sy en ny imorgon och klippa lite större halsringning. Skam den som ger sig När jag KAN ska det bli en ugglor och elefant tröjor på löpande band. Köpte en massa tyg i höstas som bara ligger och glor på mig.. Kan bara byxor och mössor hittills..
    Om nu tröjan blivit för trång i halsringningen så finns det ju inget som hindrar att du klipper bort mudden och syr dit en ny. Min Liten har stort huvud och jag har fått göra så flera gånger för att det inte gått att dra tröjan över huvudet. Med tiden lär man sig hur stort det behövera vara. Och har man inget vaket barn att testa på kan man ju blåsa upp en ballong till rätt mått och ha som modell.

    Lycka till!
  • mian71

    Pillan, tack för hjälpen! Nu ser jag fram mot att få nåla på mönster och klippa ut små minitygbitar till små minikläder!

  • mian71

    Pillan81 skrev 2008-12-19 20:39:20 följande:


    Mian: Lycka till
    Tack, jag har klippt ut en body och ska strax börja sy. Röda elefanter blir det..
  • mian71

    Nu har jag äntligen motionerat symaskinen igen. Nästan en månad sedan sist, vi blev ju sjuka igen innan jul och den där lilla bodyn jag skulle sy (tack Pillan för mönstret!!) blev bara utklippt.

    Första bodyn för min del, och jag känner mig nog ganska nöjd. Tyvärr tog det lite för lång tid att få den klar så den pyttelilla bebisen har hunnit växa till 47 cm och då räcker ju inte stl 44 så långt längre Dags för ett nyss syprojekt alltså. Stl. 50 nästa...

  • mian71

    Ibland förändrar sig förutsättningarna snabbt.

    Igår beklagade jag mig över att jag inte skulle få se min nysydda body på någon bebis eftersom den tänkta mottagaren blivit för stor.

    Idag har det fötts en liten flicka i bekantskapskretsen. Detta lilla pyre är alldeles lagom stor för att bodyn ska passa. Jag blev lite inspirerad och svängde genast ihop en matchande velourbyxa.

    Byxorna avviker inte från några andra velourmuddisar ni sett det senaste året (utom möjligen storleksmässigt) men om någon är intresserad så finns de på samma ställe som bodyn. Återigen tackar jag Pillan för mönstret!!

  • mian71

    Jalapeno skrev 2009-01-14 23:12:36 följande:


    det går över när barnen matchar sig själva. Min energi går åt att slita av barnen smutsiga kläder de gärna vill ha kvar på. En kompis sa om sin fyraåring att hon ibl önskade att barnet vissa dagar hade en skylt på magen "mina föräldrar har inget att göra med mina kläder idag"
    Haha, ja den skylten kunde vi haft användning för.. mellan 3 och 5 års ålder hade vår Mellan en klädsmak utan dess like. När vi kom till förskolan kom min nästan tvångsmässiga förklaring: Mellan har klätt sig själv idag igen...

    Det kunde vara en långärmad, en t-shirt, ett linne och ovanpå det en sporttröja. Helst den allra mest noppriga och slitna lådan bjöd. Vanligen en eller flera plagg bak och fram och i värsta fall på vrånge. Byxor bars helst med shorts utanpå. Jag är ingen mesmamma annars men lät Mellan hållas eftersom det rör sig om ett väldigt viljestarkt barn som vi ofta fick säga nej till, detta blev en frizon där Mellan fick bestämma själv för en gångs skull.

    Jag glömde att strumporna helst skulle sitta utanpå byxbenen.. "för så har ALLA hockeyspelare, mamma". TUR att den tiden är förbi nu!!
  • mian71

    Vi har förevigat en och annan av utstyrslarna Dessa foton ska användas vid väl valda tillfällen... studentfotot kanske? Som tack för alla gånger jag tyckte det var snudd på pinsamt att lämna på förskolan. Som Mellan har sett ut!! Käre nån. Festligast var nog när Mellan kom till förskolan i tredubbla lager kläder både uppe och nere, inklusive underkläderna, mitt i sommaren. -Fall nåra blir smutsiga, mamma, då kan man bara ta av. -Eller också kan man byta med extra kläderna i facket, försökte jag. -Mamma, så gör inte alla hockeyspelare... Case closed.

  • mian71

    madebyinferno skrev 2009-01-14 23:40:38 följande:


    Ja det hade väl varit underbart, mina kommer nog få ett med alla hyss och tokigheter för hittills har jag hellre tagit fram kameran än att börja skälla om "skadan" redan är gjord - typ "mata lillebror och gapar han inte så lägger man maten på hans huvud" och liknande..
    Hihi, stackare lillebror. Men jag håller, med så har vi också gjort. Många roliga foton blir det...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)