• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Lallan

    Hur varmt kan man stryka när det är fleece på baksidan av ett tunnt bomullstyg?

    Puffar lite för min fråga!

  • TeDrickaren
    Småkottarna skrev 2008-12-14 18:51:10 följande:
    Tyras föräldrar: Ja precis! Något i den här stilen kanske skulle passa i kjolen www.bluefox.nu/images/image_2832.jpg , fast något längre så inte mamma dödar mig. Svårast blir nog att få den lagom, kan ju inte be henne mäta för då vet hon nog vad som pågår... En snabbfråga om någon hinner och kan! Håller på med en mössa som ska hämtas i morgon. Mössan är till en 2½ åring som inte har litet huvud. Vad är huvudomfånget på en ca 2½ åring? Mössan jag klippt ut nu har 46 osydd, det känns som att den kommer bli för liten. Är det verkligen så att om man har 52 cm runt huvudet så har man 52 i mösstorlek?? Isf blir ju denna alldeles för liten...
    Huvudomfånget är väldigt olika men skulle säga 50/52 och då betyder det 50/52 i mössstorlek.
    Älskade,underbara Moa
  • mian71

    Min är drygt två och har ett huvudmått på 53.5 cm. Vi kör stl 54 i mössor och de jag syr är 51 ungefär, lite beroende på hur elastisiteten i tyget är.

  • Småkottarna

    Jag kom på det sen, mössan kan ju inte vara exakt så lång som ens huvudmfång, då blir den ju bara som en säck på huvudet. Det är elefanterna jag sytt i och mössan blev ca 44 cm i slappt tillstånd men jag kunde sträcka ut den till 56 utan problem. Mer ville jag inte sträcka för det vågade jag inte. Så visst måste den väl passa en 2½ åring?

    Lite roligt, för samma person som ville ha mössorna ville även ha en röd elefantklänning till jul i teneriffa efter att ha sett min förra. Så nu finns det elefantklänningar i både argentina och teneriffa i jul! Hääärligt!

  • sarahl

    inte direkt byst men alldeles många kilon sitter på kroppen så ingen älva direkt.
    Tyras föräldrar skrev 2008-12-14 18:00:29 följande:


    den borde vara helt ok att sy men tänk på att någon med byst och höfter blir elefantlik i den modellen. den går liksom rakt ut från kroppen. du ser säkert ut som en älva bara för att jag skrev så tror ni att en sådan här klänning är svår att sy?www.tradera.com/Finstickad_klanning_hangselkl..
    .och funkar röd och vit rutig elelr röd med vita prickar på kanske, tänkte nu till jul, med svart tröja till.
  • TeDrickaren
    isema skrev 2008-12-14 20:24:50 följande:
    Tedrickaren: Kolla i BabyCool!
    Är det en tidning?
    Älskade,underbara Moa
  • isema

    Tedrickaren: Nope det är en bok, jag hittade den på biblioteket med bara väldigt enkla mönster.

  • prinsessan 13 april

    Här där jag bor hade de en brother som jag tror är 1034D men jag är inte 100. Den kostade ca 2200:- och jag tror det är ett bra pris men är det en bra maskin...ingen har svarat på den frågan här så nu när det kommer upp igen - Är det en bra maskin??


    lilllinda skrev 2008-12-14 12:46:02 följande:
    Åh vad jag är tjatig  vilken ol finns på mediamarkt? Jag hade för mig att ngn här skrev att det var en brother. Mailade mitt närmsta mediamarkt eftersom jag har en bit dit + att jag inte hittade ngn ol på deras hemsida. Fick iaf svar att det var en Yamata o den kostar just nu 1990 kr. Men vad är det för märke? Även om det är billigt så vill jag inte köpa ngt som visar sig vara kasst...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)