• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Tiro

    Stratus skrev 2008-12-16 11:55:09 följande:


    Usch vilken trist dag. Bara grått och trist och blött, i morse trodde jag att jag fått kräksjuka, och nu har jag typ tappat en stor kund på jobbet. Men jag hade inte kräksjuka, och jag hittade en bit hemgjord pizza i frysen (lycka). Så om jag tar och gör något kul nu, som att sy något, så kanske det vänder. (Fast då fattas fortfarande en NY STOR kund på jobbet...)
    Själv så vaknade jag av ett jordskalv. Trodde att huset skulle rasa samman. Bor ca 2 mil från epicentrum. Efter ha sprallat runt hela förmiddagen ska jag sätta mig ner och kanta mina julklappsväskor.
  • Pochahontas

    Tiro: Ja, shit vad läskigt det var! Hela huset skakade! Vi bor ändå inte så nära... Vet inte riktigt var epicentrum var nånstans... Var var det?

    OT... sorry... Men det är inte varje dag man är med om jordskalv...


    Använd Google, för sjutton!!! www.google.se
  • Tiro

    Pochahontas skrev 2008-12-16 14:21:16 följande:


    Tiro: Ja, shit vad läskigt det var! Hela huset skakade! Vi bor ändå inte så nära... Vet inte riktigt var epicentrum var nånstans... Var var det?OT... sorry... Men det är inte varje dag man är med om jordskalv...
    Det tyder på mellan Sjöbo och Tommelilla. Bor i Veberöd.
  • Indratvillingmamma

    mian71 skrev 2008-12-16 12:53:43 följande:


    Tack för alla svar! Låter som om jag behöver ett mönster i stl 44 ungefär då. Vet ni var det finns omlottbody- och byxmönster i den pyttestorleken?Vad tror ni om mått på en filt till en så liten?Pillan, får jag fråga vilket huvudmått din lilla tjej hade när hon föddes?
    Tänk på att inte sätta fot på byxorna för man har ofta en mätare som sitter på ena foten. Mina killar föddes i v.36 och låg bara ett par veckor på neonatal. Men de hade mätare på foten i stort sett hela tiden. Omlottbody låter bra också så att man slipper försöka krångla något plagg över huvudet. De flesta har väl sond i näsan vid den åldern och då hänger det ut en slang ur ena näsborren.
  • Stratus

    Min man kände skalvet och vi bor norr och Norrköping! Jag önskar att jag hade fått känna det, men jag sov som en stock...

  • Tiro

    Stratus skrev 2008-12-16 15:18:39 följande:


    Min man kände skalvet och vi bor norr och Norrköping! Jag önskar att jag hade fått känna det, men jag sov som en stock...
    Ett sista inlägg från mig om skalvet. Ska sluta tjata sen. Men nu har jag tittat på en karta med lonitud och latitud utstakat och då var det närmre än vad jag trodde. 7 km. Mellan Veberöd och Sjöbo. Läskigt var det!
  • Stratus

    Skit skit skit SKIT. (Man får svära här va?) Min dyra FINA underbara maskin mår inte bra. Det är touch screen på den, och den slutar att funka. Nu ringde jag en Pfaffgubbe inne i stan och fick bara höra "åh nej", "kretskort", "tillverkas inte längre", "skitdyrt", "oj gav du så mycket för den", "ajajaj". Jag tror jag vill gråta. Dessutom har jag precis kvaddat ett jättebroderi. Som tur var var det bara en gammal handduk som jag testade på. Så den här dagen verkar sluta lika illa som den började. Den brukar "läka" när jag startar om den, men de senaste dagarna har det behövts oftare och oftare. Säg något snällt till mig, jag behöver det. Snyft.

  • yrväder

    stratus
    men snart får du en ny fin maskin som du kan leka med istället (även om jag vet att det inte är en likadan )

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)