• Lasis

    Arbooga-rättegången

    Att hon ljuger om oväsentliga detaljer behöver inte spela någon roll då det är åklagaren som skall bevis att hon är skyldig och inte tvärtom.

    Med sin nuvarande taktik sår hon frön till tvivel på indicierna i sin helhet och det kan mycket väl få henne friad.

  • Lasis

    LillaFrun skrev 2008-12-12 16:08:44 följande:


    Undra vart hon hoppas komma genom att inte svara på frågorna....
    Regel 1A när man är åtalad eller misstänkt för brott är att aldrig svara på några frågor om inte kan säga sanningen eller är absolut säker på att åklagaren inte kan bevisa att man ljuger. Hon gör således helt rätt i att inte svara på åklagarens frågor. Detta tillsammans med de brister i utredningen som hon pekade på under sin monolog tidigare idag gör att jag tvivlar på att hon döms.

    När jag själv har varit åtalad så har jag vägrat svara på frågor. Det gick bra och åklagaren kunde inte nita mig.
    Jag var givetvis inte åtalad för brott av den här kalibern, men ändå.

    Det kan inte nog understrykas att det är åklagaren som skall bevisa att hon har dödat barnen samt försökt att döda Emma, inget annat. Lyckas åklagaren bara bevisa att hon har ljugit om att hon varit och tittat på stenar eller dylikt skall hon inte dömas. Åklagaren måste minst få in henne i Emmas hall.
  • Lasis

    Nej, jag talar om att bevisning i allmänhet måste till.
    Detta kan vara vittnesmål, fingeravtryck, mastningar, erkännanden, DNA, m.m... Listan är i princip oändlig.

    DNA-bevisning är ju som den är och bara för att det finns ett DNA på en brottsplats så behöver det inte betyda att det tillhör gärningsmannen.

    Emmas vittnesmål har blivit kraftigt ifrågasatt och jag tror att hovrätten i likhet med tingsrätten väljer att bortse från det.

    Jag tror att tyskan är skyldig och därför tror jag följaktligen att hon tillämpar regel 1A. Varför skulle hon inte göra det om hon är skyldig? Vad har hon att vinna på att ljuga (ja, jag vet att hon ljuger ibland och att hon därmed är inte helt konsekvent i sin tillämpning av regel 1A) när hon lika gärna kan knipa?

  • Lasis

    1975 skrev 2008-12-13 16:06:51 följande:


    Livstid i sverige är 12 år. Och kan komma ut tidigare för gott uppförande. Men jag tror inte hon skulle få komma ut för sin egen säkerhet tidigare om hon satt av tidin här i sverige. Men jag tror hon kommer få sitta av sin tid i Tyskland.
    Nys, livstids fängelse är fängelse på obestämd tid.

    När en livstidsdömd avtjänat 10 år så kan denne ansöka hos Örebro tingsrätt om att få sitt straff omvandlat till ett tidbestämt dito.

    Om rätten beslutar att personen i fråga skall få sitt straff tidsbestämt så är kortast möjliga tid 18 år. På detta tillämpas 2/3-delsfrigivning och den kortaste tid som en livstidsdömd kan spendera i fängelse är således 12 år.
  • Lasis

    Baba Screetch skrev 2008-12-14 20:03:41 följande:


    Hade det varit jag o jag var oskyldig så hade jag varit helt förtvivlad...
    Det är ju enkelt att sitta i sitt hem och skriva så.
    Det är en helt annan sak att verkligen göra det efter att ha varit häktad i närmare 9 månader.
  • Lasis

    Baba Screetch skrev 2008-12-14 20:33:28 följande:


    Svar på #131Lasis skrev 2008-12-14 20:22:21 följande: Exakt VAD menar du nu???
    Att det inte går att förutse hur man reagerar på 9 månaders häktning.
  • Lasis

    Baba Screetch skrev 2008-12-14 20:47:51 följande:


    Hon verkar ju vara helt  känslokall redan från början o sitter man anklagad för två barnamord så bör man ju vara förtvivld, eller? Hon har ju inte visat nå´t ens från början.... O en normalt funtad människa bör ju ha gjort det tycker man, oavsett om man varit häktad 9 månader eller inte. Dessutom att hon inte ens var förtvivlad i början i tingsrätten säger väl en hel del???
    Har du suttit häktad någon gång?
    Jag kan intyga att man blir väldigt likgiltig relativt fort.
    Tänk dig att sitta i tre månader och stirra in i en vägg utan att ha någon som helst kontakt med omvärlden. Man kan bli tokig för mindre.
  • Lasis

    JohannaMatt skrev 2008-12-14 20:59:15 följande:


    Hmmm Men hon sitter o lyssnar på en familj som mist sina två små barn. De berättar om saknaden o smärtan, de berättar om hur de tog adjö på sjukhuset, de berättar om skador och alla detaljer. Tror du verkligen att hennes sätt beror på att hon är likgiltig??? Det finns väl många brottslingar som INTE beter sig såhär? Detta är ju ett väldigt exeptionellt beteende som jag fattat det även på experter runt om i landet. Som knappast kan bero på häktningstiden...
    Det går inte att veta hur någon reagerar på långa häktningar. Det finns givetvis även människor som reagerar som ni menar på att att man skall reagera.
    Sedan finns det de som fokuserar på sig själva och sitt eget lidande och som struntar i offren trots att de är oskyldiga.

    Vad det gäller det aktuella fallet så tror jag helt enkelt att det handlar om att den tilltalade saknar empati. Jag begriper faktiskt inte varför detta anses vara så konstigt. Det handlar nog om att det anses tabu att tala om att vissa människor helt enkelt är onda.
  • Lasis

    sophialicious skrev 2008-12-14 21:05:28 följande:


    Lasis skrev 2008-12-14 20:54:15 följande:
    ok fattar inte försöker!!!??? du försvara detta monster som mördat två barn????
    Jag försvarar inte brottet, jag menar bara att man inte kan dra några slutsatser av uppträdande i rätten.
  • Lasis

    En annan intressant observation som jag gör att att folk här på FL, vilket normalt sett är ett forum som domineras av daltande, är beredda att slänga samtliga rättsliga principer överbord i det här fallet.

    Enligt vissa är det den tilltalade som skall bevisa sin oskuld och inte tvärtom, den tilltalande skall inte ha rätten att tiga, den tilltalade skall dödas om hon blir frikänd, m.m...

Svar på tråden Arbooga-rättegången