Pepparkaksdeg, skillnad för hus och kakor?
Är det skillnad på hur man gör degen till pepparkakor respektive pepparkakshus? Tänkte sätta en deg idag och kom på att husen oftast har lite tjockare och mjukare plattor.
Är det skillnad på hur man gör degen till pepparkakor respektive pepparkakshus? Tänkte sätta en deg idag och kom på att husen oftast har lite tjockare och mjukare plattor.
Jag brukar göra av samma deg, men man kanske inte ska kavla lika tunt till huset.
Tack, då ska vi göra en deg ikväll.
Det ska jag med!! =) Eller imorn, om jag råkar lata mig ikväll
Jag är alltså ingen mästerkock, så fler får gärna svara, jag kanske gör fel
Jag har två olika degar, husdegen är inte lika spröd, innehåller mer mjöl så den är hårdare men inte lika god.
Förresten, för eventuella hus-nybörjare som kikar in i tråden:
När ni gör pepparkakshus, kavla ut degen direkt på bakplåtspapper, lägg den på plåten och skär ut delarna där. Eftersom du inte behöver flytta på husdelarna blir de inte skeva.
Direkt efter att du tagit ut plåten ur ugnen lägger du på mallen igen och skär bort det som pöst upp så husdelarna har rätt form. Om man gör det med vass kniv innan pepparkakan svalnat är det ganska lätt.
Pallas skrev 2008-12-12 17:03:31 följande: