• Tingeling83

    Torkat älgkött?

    Är tokig i torkat älg/renkött....men gravid i v.13.
    Jag har varit inne o kollat Kostråd för gravida. Där står det att man som gravid ska avstå från kött som inte är upphettat (gris får o vilt) då de kan innehålla skadliga parasiter.
    Någon som ätit det under sin graviditet? Om det torkade köttet varit fryst, kan det då finnas bakterier i köttet? Gör det något om man bara smakar lite?
    Håller på bli tokig. Torkat älgkött är ju det bästa jag vet =/

  • Svar på tråden Torkat älgkött?
  • mava

    Fick rådet att inte äta det så det är en av sakerna jag ska äta på BB

  • listo

    Du ska inte äta trokat kött, eftersom det inte är tillagat. Frysning kan ta död på en del bakterier, men inte alla... vissa grejer dör inte förrän maten upphettas.

    Torkat kött betraktas därför som rått kött ur bakterie/parasitsynpunkt.

  • lata kocken Johanna

    frysning (kallare än -18 i centrumtemp) tar dör på parasiter (tex toxoplasma gondii)

    aldrig på virus eller bakterier

  • Pson

    Hej!
    Jag är tokig i torkat renkött, men visste inte om jag kunde äta det.
    Så läste jag i nån föräldrartidning att om man var sugen på lakrits eller godis eller så, så var det bättre att ta tex en bit torkat renkött..
    Men stoppa in den biten i frysen nåt dygn först, så har du ju fått bort ev. baktierier.
    Lycka till

  • lata kocken Johanna

    Pson

    som jag skrev i inlägget innan

    frysning i vanlig frys tar INTE död på bakterier (eller virus)

    det kan bara döda parasiter

    mer info om toxoplasma och listeria i min presentation

Svar på tråden Torkat älgkött?