Här tipsar vi om billig mat - Recepttråd!
Kolla vilket gott recep de hade på allt om barn idag:
Spenatsoppa med äggmuffins
Spenat innehåller järn, så passa på att äta mycket av det nu när
du är gravid.
4 portioner
2 ägg
1 dl ost
1/2 dl crème fraiche
salt och peppar
1 paket fryst bladspenat
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 liter höns- eller
grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt och peppar
1 krm riven muskotnöt
? Förbered först äggmuffinsen. Sätt ugnen på 225°. Knäck äggen i en skål. Riv osten och blanda ner den tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Smörj fyra ugnssäkra portionsformar i rikligt med olja. Fördela äggsmeten och ställ in i ugnen. Låt stå i cirka 10 minuter.
? Tina spenaten. Skala och hacka lök och vitlök fi nt. Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Häll på buljong, tillsätt spenat och låt soppan koka upp under lock. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt grädde och låt soppan sjuda ytterligare 4?5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskotnöt.