Inlägg från: TrollBoll |Visa alla inlägg
  • TrollBoll

    Här tipsar vi om billig mat - Recepttråd!

    IaDaniela skrev 2008-12-17 23:13:32 följande:
    Fransk lantsoppa 4 portioner

    2,5 dl vita canellonibönor (blötlägges minst 6 tim innan)
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    1 burk krossade tomater
    6 dl vatten
    2 msk grönsaksfond
    salt och peppar

    Häll av vattnet från bönorna och skölj dem, häll de sedan i en gryta. Hacka lökarna grovt och tillsätt. Häll i krossade tomater, vatten och fond. Koka upp och låt småputtra 20 min. Ta av från plattan. Mixa till en slät soppa med mixerstav. Salta och peppra efter smak. Servera med hackad persilja (går bra med fryst) och pressad citron (går bra med citron på flaska). Bröd är gott till om man känner för det. Går jättebra att frysa. Gott, billigt, enkelt och nyttigt!
    BF 18:e Februari 2009
  • TrollBoll
    idaflisan skrev 2008-12-21 02:31:50 följande:
    Lindströms gryta

    köttfärs,
    hackad gul lök

    stekes med valfria kryddor
    släng i hackad ättiksgurka,
    hackade rödbetor.
    Sedan rödbetsspad samt vispgrädde,

    serveras m potatis
    BF 18:e Februari 2009
  • TrollBoll
    Mela1986 skrev 2008-12-27 12:07:04 följande:
    4 pers

    ca 500 g fläskfilé
    2,5 dl grädde
    1/2 dl mango chutney
    1 gul lök (eller 2 purjolökar)
    1 msk soja
    2/3 tsk ingefära
    1 tsk vitvinsvinäger
    köttbuljong

    * Bryn fläskfilén i lite margarin (krydda)
    * Stek löken
    * Blanda grädden, mangon, sojan, ingefäran, vinägern, buljongen.
    * Häll blandningen på köttet och löken (i stekpannan)
    * Låt det koka i ca 5 min

    servera med klyftpotatis, ris, pressad potatis.. ja det mesta passar nog.
    BF 18:e Februari 2009
  • TrollBoll
    Pallas skrev 2009-01-04 17:01:53 följande:
    Marockansk soppa (vegan),
    6 portioner
    Tillagningstid ca 45 min

    1 paket saffran
    1 stor gul lök i klyftor
    1 msk tomatpuré
    Lite olja
    1,4 l vatten
    1,5 dl gröna linser
    1,5 dl arborioris
    En burk hela tomater
    Två stjälkar selleri i 1 cm bitar
    Kikärter, ca 400g blötlagda, avsköljda och avrunna
    Salt och peppar
    Persilja och citron till servering

    1. Dela löken i tunna klyftor och fräs ihop med saffran och tomatpuré i lite olja.
    2. Tillsätt vattnet och koka upp.
    3. Lägg i gröna linser.
    4. Koka 5 minuter.
    5. Lägg i arborioris.
    6. Låt koka 15 minuter.
    7. Häll i tomater och selleri
    8. Koka 5 minuter.
    9. Häll i kikärterna och salta och peppra.
    10. Lägg på lite persilja och droppa lite citron på tallriken vid servering.

    Blir soppan för tjock kan man hälla på mer vatten efter tycke och smak. Själv hoppar jag över sellerin och persiljan, för det hatar jag. Smakar utmärkt även dagen efter.
    BF 18:e Februari 2009
  • TrollBoll
    Kaldorei skrev 2009-01-05 19:14:20 följande:
    Jag har ett bra tips, som jag slängde ihop förra veckan.

    Palsternacka(1-2st)
    kålrot
    2 morötter
    2-3 potatisar
    En gul lök
    2 vitlöksklyftor
    1 burk krossade tomater
    8dl vatten
    2 buljongtärningar

    Hacka rotsakerna och löken. Smält smör i en stor kastrull, lägg i löken å låt den bli sådär lagom glansig. ha på rotsakerna å lot dem fräsa med lite (löken får dock inte bli brun eller så) häll över krossade tomater och pressar vitlök, låt det puttra typ 2 minuter eller nåt. Häll på vatten och buljongtärningarna och låt koka tills rotsakerna är mjuka å fina. Jag kryddade med oregano och cayennepeppar. Sen kokar du spagetti i bitar å blandar i lagom mycket i *grytan*

    Det blir som en blandning mellan soppa å gryta typ =P svårt att förklara, men gryyymt gott blev det iaf
    BF 18:e Februari 2009
  • TrollBoll
    Nikkalouktasoppa

    (4 portioner)

    1 purjolök4 dl vitkål300g nörfärsflytande margarin2 msk senap2 msk tomatpuré1 lagerblad1 liter vatten2 köttbuljongtärningar1 msk sojasalt, pepparpersilja
    Snitta, skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålenLåt fettet bli ljusbrunt i en gryta, stek färsen och rör den jämnt grynig. Tillsätt purjolök, vitkål, senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka i ca 10 minuter.Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.
    BF 18:e Februari 2009
Svar på tråden Här tipsar vi om billig mat - Recepttråd!