Inlägg från: MissFörstånd |Visa alla inlägg
  • MissFörstånd

    Gbp=Gastric bypass

    Är de någon här som blivit op i Dalarna (Falun?)?

    Måga frågor, sorry, men jag måste nästan bara fråga. Är så less på mig själv och hur jag ser ut. Har blivit så mobbad genom mitt liv och de känns verkligen inte som att de här är jag. Har nu för femte (?) gången gått med i viktväktarna. känns ganska meningslöst faktikst. Jag vet hur man ska äta och jag vet att man måste röra på sig, men varför blir de inte av och varför händer ingenting? Ska träffa min läkare ang. min sköldkörtel om ngefär 10 dagar, kanske jag skulle ha pratat med honom om de....

    Sorry, fick bara lov att skriva av mig lite. Hoppas de är ok.

  • MissFörstånd

    Ja jag vet inte hur jag ska göra med vv, de går ju neråt ibland och då känns ju de kul, är rädd att de ska gå spikrakt uppåt annars. Jag har faktiskt gått en KBT-kurs med stahremetoden och hjälpte de?! Inte då, jag tänker på ett annat vis, men vikten är densamma. Känns som jag har provat allt, men de har jag säkerligen inte gjort. går fortfarande på kbt-kursen då vi har återträffar en gång/månad till april.
    Har du opererat dig?


    KajsaLiza skrev 2009-02-07 15:08:35 följande:
    Hoppa av viktväktarna om du inte är 100 procents motiverad! Kostar bara pengar för kunskap du redan har. Kan du få "Den rätta känslan" så ska du naturligtvis fortsätta...Kanske ska testa att gå till en kurator och prata om problemet.Finns ju numera en metod"stahremetoden" eller liknande. Hade nog varit nått för mig om inte op varit aktuellt. Jag har aldrig ångrat mig!Lycka till hur du än gör!
  • MissFörstånd

    sussiesnus skrev 2009-02-07 19:46:59 följande:


    lindarius: Medan du tänker - ställ dig i kö! Låtsas att du verkligen, verkligen vill göra denna op. För sen tar det väl 1-3 år innan du får ett datum och dessförinnan så får du massor av info av sjukvårdspersonal + oss + att du läser allt som läggs framför dina ögon. Du kommer inte tacka nej den dagen du får op-datum, jag lovar!!!
    Detta kändes bra att läsa faktiskt. MEN jag bara undrar, vad ska man säga för att låta övertygande så att de tror att jag vill? Alltså jag vill ju, men vad säger man? Förstår ni min flummiga fråga?
  • MissFörstånd

    sussiesnus skrev 2009-02-07 21:48:25 följande:


    För det första: Vad är ditt BMI? Har du provat olika viktminskningsmetoder? Finns de dokumenterade av sjukvården? Såna saker kan ju underlätta för att vara övertygande menar jag... Säg att du känner nån som gjort open (många i denna tråd), läst på massor osv och känner att du är övertygad om att detta är rätt för dig (du kan ju ändra dig sen, men bara för att passera första steget så att säga...).
    Mitt bmi ligger på 38. Jag har provat vv, pulver och allmänt försökt komma igång med att äta nyttigt och att röra på mig. Mina försök med vv tror jag finns dokumenterade av min endokrin läkare iaf. I alla journalen står de iaf krafig övervikt och de är ju allti lika trevlig påminnelse :-/. Har diabetes i släkten och hade själv lite grav.diabetes. Lyckas med vv så länge jag stenhårt håller programmet, om jag "fuskar" en dag så är de kört. Jag äter också mycket för att dämpa olika känslor. Har också provat stahremetoden med kbt-tänket. har fått mig att tänka bättre och bli en gladare människa, MEN har tyvärr inte hjälpt mig med min vikt.
    Har nu de senaste året väldigt svårt för att gå in på h&m, mq, vero moda, gina tricot. De finns visserligen inte mycket kläder till mig på dessa affärer, men jag tror mig veta att personalen skrattar åt mig och hånar mig som att: ha tror HON att hon ska kunna handla här. Nej du ge dig av till en annan affär som har kläder för tjockisar! DET känns för jävligt. Kanske en fånig tanke, men så är de iaf.
    Oj vad långt de blev, sorry.
  • MissFörstånd

    la luna - jag har inte pratat med någon läkare än, ska till min läkare i falun den 19e och ska prata lite med honom då och om han inte kan hjälpa mig så får jag kontakta min "hus"läkare. Ska berätta om jag får veta något.

    Nu skriker dottern efter mig.

    Kram

  • MissFörstånd

    Meduziz skrev 2009-02-08 17:42:55 följande:


    Nu är hon här 28 timmars värkar som slutade i akutsnitt.Resultatet av 9 månaders bebisbakning var min fina Ninja
    Ett stort grattis! Verkligen mysigt namn!
  • MissFörstånd

    Felicia - Vad snygg du är! Förstår verkligen att du vill skryta med den bilden!

    Ju mer jag läser i den här tråden, desto mer blir jag sugen att operera mig jag också eller sugen är jag hela tiden, men de stärker mig i att jag känner att detta är rätt.

    Vill gärna ha mer tips på vad jag kan säga när jag ringer och vill boka tid eller vad säger man när man kommer till samtal?

  • MissFörstånd

    jenn06 skrev 2009-02-09 16:37:30 följande:


    åh idag har jag kommit under mitt första del mål :) så jätte glad och gjorde genast det jag väntat på i snart 2års tid, kunde ringa till infertilitetsmottagningen och säga att jag kommit under bmi:t, så nu kan dem kan skicka remiss för ivf, kön är ju 1år så det blir precis lagom.. åh det känns som jag svävar på moln...Va tvungen att skriva av mig lite...
    Vad härligt för dig! Grattis till delmålet och till samtalet .

    Betty - Gud vad duktig du är! Otroligt att du minskat från 53 till 32! GRATTIS!

    Mrs Kaffelatte - Shit vad duktigt! Är så grymt impad av er alla här! GRATTIS! Sjukt kul med 100%.

    Myskatt - Du ser väldigt fin ut!

    Vet ni om de finns några siffror på hur mycket man går ner i början eller är de väldigt indivivduellt?

    Blir så peppad att läsa de ni skriver och att jag kikar på era bilder!
Svar på tråden Gbp=Gastric bypass