Inlägg från: Moj Katile |Visa alla inlägg
  • Moj Katile

    Gbp=Gastric bypass

    hoppar in så den läggs till i mina favvosar!

  • Moj Katile
    smultronsaft skrev 2008-12-18 09:41:30 följande:
    Här vill jag också vara med:). Fick hem min remissbekräftelse igår:).
    Välkommen!!
  • Moj Katile
    Jenny N skrev 2008-12-18 11:38:14 följande:
    Måste höra hur lång tid det tog från det att ni träffade kirurgen första gånngen tills ni opererades? Fick ni besked direkt när ni var hos kirurgen,eller blev det fler möten innan ni fick besked?

    Det är väldigt olika från landsting till landsting har jag fattat det som
    I varberg där jag förhoppningsvis opereras i vår så är det ett år ungefär.


    Landskrona där jag bor är det iallafall 2-3 år!

  • Moj Katile
    Maddisen80 skrev 2008-12-18 12:05:07 följande:
    Moj bor du med i Landskrona ,det gör jag med ,jag skulle få vänta 2 år på op Moj Katile skrev 2008-12-18 11:54:48 följande:
    Ja det gör jag
    Vet att det är extrem kö här.En av sveriges längsta.
    Flyttade hit i somrasoch hade redan sökt i varberg då så valde stå kvar i den kön...
  • Moj Katile

    Idag har jag fått ett bekräftelse mejl från Varbergs lasarett på att jag blir inskriven i april och opererad 2-3 veckor efter det!!
    SKÖNT!!
    Nu kan jag vara säker på att det blir innan sommaren! Perfekt ju!!

  • Moj Katile

    Ang att vänta så skickade jag en egenremiss till Varberg i februari 2008. 
    I maj fick jag komma på första kirurgbesöket. Då fick jag veta vad jag skulle göra för att bli beviljad op. Bla gå ner X antal kilo och lägga om min kost.
    Den 7e oktober var jag på gruppinformation.
    Efter den så är det ett MÅSTE att vänta 6 månader för att gå ner i vikt samt lägga om kosten med hjälp av sjukvårdpersonal.
    Så 7e april e datumet jag senast får veta min op-tid sa de. Och jag kommer definitivt opereras innan sommaren iallafall.
    Så tja... Allt som allt (om inget oförutsett händer) så kommer jag att ha väntat i 14 månader från att jag skickade min remiss...
    Fruktansvärda jäkla månader måste jag erkänna för tiden när man går och väntar på något sådant som förändrar hela ens liv är lång, seg och överskuggar det mesta annat!!

  • Moj Katile
    sabina1983 skrev 2009-01-26 22:16:41 följande:
    Föresten e de nån som hade typ samma bmi som ja ha nu ca 39 å fick op?
    japp jag har det!
  • Moj Katile
    livet från ljusa sidan skrev 2009-01-26 22:32:33 följande:
    moj katile: Precis så kände jag inför open..tänkte och tänkte och tänkte hela tiden och tyckte dagarna segade sig fram. Men nu när jag sitter här tre månader senare så känns det helt overkligt och hur snabbt det gick egentligen! Jag kan sitta här och läsa om er som väntar och tänker att jag vill också få min op!! Och i samma sekund komma på att jag är ju redan opad, ibland så är faktiskt väntan inte helt bortkastad och lite bitterljuv... Hoppas jag får fram vad jag menar för det kan vara lite svårt såhär genom datorn...sabina: jag hade bmi 39 och är opad...
    Mitt problem är mest att jag inte riktigt känner att jag har tid med något annat. Jag är en systematisk person som vill avverka allt en snabb takt. Detta har hängt över mig i ett år och tja förmågan att vänta är ingen dygd jag är född med!
    Så jag tänker ungefär; efter operationen, efter operationen! Om ALLT just nu vilket gör att mitt liv lite gått på sparlåga!
    Inget blir gjort istället! Och detta i sin tur har då gjort att jag blir kopiöst stressad vilket i sin tur alltid yttrar sig i hudproblem för mig. Mest nässelutslag.
    Har gått på kortison för detta snart ett år och tja- kortison i samband med viktnedgång?? Ingen bra kombination! Och då blir jag i sin tur stressad för det!
    Jäkla tur det sanrt e över!!
    Typiskt bara att jag läser 60p denna terminen och har det kämpigt i skolan annrs hade det vart liiiite lättare! hahahaah ALDRIG blir man nöjd!!
  • Moj Katile

    Jag har en fråga...
    Kanske lite dum...
    Hur har ni hittat motivationen att gå ner de kilon man ska gå ner innan operation?
    Jag bara skjuter upp det hela tiden men måste inse att det INTE är långt kvar till jag ska opereras å jag MÅSTE ner 6 kilo till dess...
    Jag ahr februari och mars på mig... Och letar febrilt efter anledningar till att slippa ta tag i det...

  • Moj Katile
    MelvinMeja skrev 2009-01-30 11:14:52 följande:
    Du ska väl opas i varberg. Jag opades där och var tvungen att flyta 3 veckor innan op. Tappade 7,7kg. Har du varit och träffat narkosläkare och dietist än? Gjort EKG och tagit prover? Du får info om hur du ska gå tillväga. Du kommer att fixa detta. Tänk på att du inte vill förlora chansen till op. De är stenhårda där. Jag höll på att förlora min chans. Hade gått upp över sommaren så när jag ställde mig på vågen på sjukhuset dagen innan op så vägde jag lika mycket som jag gjorde på inskrivningen i mars. Jag opades i sept. Som tur var hade jag skrivit en vikt och mått dagbok så det kunde se att jag faktist hade tappat i vikt. Kämpa på, du klarar det.
    Ja jag ska opas i Varberg och vet att jag kommer behöva flyta men de sa att dessa kilona ska mangå ner INNAN flytet. Det man går ner på flytet är bara en bonus kallade dem det!
    Jag ska skrivas in i april och då MÅSTE jag gått ner så enkelt e det! Annars blir jag nekad operation.
    Jag gick ner allt plus lite till i somras inför gruppinfo men hade missuppfattat kirurgen....
    Det var till kirurgmöte 2 man skulle gått ner! Sen tappade jag all lust och motivation och har under hösten gått upp det igen!
    Försöker peppa mej själv men svårt som bara den!!
Svar på tråden Gbp=Gastric bypass