• Miss Mumin

    Gorgonzolasås till pasta?

    Någon där ute som har recept på gorgonzola sås till pasta?

    Gärna med typ biff/fläsfkilé till/i

    E sååååååå sugen!! Men aldrig gjort det


    Jag ska gifta mig den 28 mars
  • Svar på tråden Gorgonzolasås till pasta?
  • Miss Mumin

    Ingen alls??


    Jag ska gifta mig den 28 mars
  • AlexandraK

    Köp en "tårtbit" stark gorgonzola. Smält ca 50 gram margarin i en kastrull. Lägg i gorgonzolan. Smält den. Häll i 2 små burkar creme fraiche. Tillsätt 1 tsk körvel, 1 tsk dragon. Lite dijonsenap om du har det. Låt koka lite...
    Sen kan du ju ha stekt köttet brevid och bara blanda.

  • Miss Mumin
    AlexandraK skrev 2008-12-20 20:03:52 följande:
    Köp en "tårtbit" stark gorgonzola. Smält ca 50 gram margarin i en kastrull. Lägg i gorgonzolan. Smält den. Häll i 2 små burkar creme fraiche. Tillsätt 1 tsk körvel, 1 tsk dragon. Lite dijonsenap om du har det. Låt koka lite... Sen kan du ju ha stekt köttet brevid och bara blanda.
    låter mega gott!! tack
    Jag ska gifta mig den 28 mars
  • AlexandraK

    det är jättegott! har den till fläskfilé el kycklingfilé och ris. men är säker på att du kan ha de till pasta!

  • mandorle

    Jag brukar smälta en bitt gorgonzola ost och sen blanda med grädde och en skvätt vitt vin.

  • vovvemor
    mandorle skrev 2008-12-21 12:10:19 följande:
    Jag brukar smälta en bitt gorgonzola ost och sen blanda med grädde och en skvätt vitt vin.
    Det blir jättegott även utan vin, om man inte har det hema. Smälta ost - på med grädde tills det smakar bra och så koka på svag värme tills det tjocknat. Mums.
  • isisisis

    Gör en vanlig ljus grundsås(bechamel.)
    Dvs smält smör,rör i mjöl och vispa medans du häller på mjölk,litet i taget tills det är lagom tjockt.

    När den är klar lägger du bara i bitar med ost och låter de smälta.Klart.

  • Miss Mumin
    mandorle skrev 2008-12-21 12:10:19 följande:
    Jag brukar smälta en bitt gorgonzola ost och sen blanda med grädde och en skvätt vitt vin.
    vovvemor skrev 2008-12-21 12:11:50 följande:
    Det blir jättegott även utan vin, om man inte har det hema. Smälta ost - på med grädde tills det smakar bra och så koka på svag värme tills det tjocknat. Mums.
    låter gott båda två! Ska testa mig fram
    isisisis skrev 2008-12-21 12:14:05 följande:
    Gör en vanlig ljus grundsås(bechamel.)Dvs smält smör,rör i mjöl och vispa medans du häller på mjölk,litet i taget tills det är lagom tjockt.När den är klar lägger du bara i bitar med ost och låter de smälta.Klart.
    Ja då blir den ju "tjock och go" med
    Jag ska gifta mig den 28 mars
  • mandorle

    Visst kan man göra det så med ja,det blir faktist ingen stor skillnad.


    vovvemor skrev 2008-12-21 12:11:50 följande:
    Det blir jättegott även utan vin, om man inte har det hema. Smälta ost - på med grädde tills det smakar bra och så koka på svag värme tills det tjocknat. Mums.
  • vovvemor
    mandorle skrev 2008-12-21 12:24:23 följande:
    Visst kan man göra det så med ja,det blir faktist ingen stor skillnad.
    Fast det lät väldigt gott med lite vin i...
Svar på tråden Gorgonzolasås till pasta?