Inlägg från: Tinka70 |Visa alla inlägg
  • Tinka70

    Makaronivälling

    Hej!
    Mina barn har på sista tiden fått makaronivälling till frukost på dagis och sedan allra första gången tjatat om att få det hemma också. Nu lyckades jag äntligen få lite rester av dagens lunch (köttbullar o idealmakaroner) men så står jag här som ett fån o inser att jag inte har den blekaste aning om hur man tillagar denna delikatess!?!!
    Så till min fråga: Hur f*n gör man?

    Tacksam för svar av alla varianter!
    // Tinka

  • Svar på tråden Makaronivälling
  • Tinka70

    Tigerlinn: Tack för puffen!

    Seroc: Tack för hjälpen, hittade också det när jag googlade men det verkar inte vara det de menar utan mer som gröt man äter med sylt inte så där "kryddig"

    Drömhus: Om det va så enkelt ändå, barnen är jullediga nu o jag ville överraska dem lite på söndagsmorgonen. (inte ge dom lördagens makaroner på tisdag)

    Nån annan som har nåt tips?

  • Tinka70

    Puffar på lite så här i frukost tid....

  • Tinka70

    Barnen blev nöjda iaf...
    Jag värmde mjölk, pudrade på lite mjöl när det började puttra, la i makaronerna från lunchen o strödde över lite socker. Lät det koka i 5 min för att bli av med mjölsmaken. Jullan fick lägga in sitt 5 åriga veto så jag spädde med mer mjölk så det blev ganska rinnigt o hade i mer socker. Smakade exakt rätt fick jag höra!

    Har själv alltså inga barndomsminnen från denna "underliga rätt" men rekomenderar Mandarinen att prova på den. (iaf om det finns barn i närheten, själv nöjde jag mej med att titta på medans de små trollen slevade i sig!)

Svar på tråden Makaronivälling