• Frila2

    20-25års åldern, första graviditeten nr:2

    Oj, missade att vi hade en ny tråd. Grattis till tjejerna både Alem och babyboom86.
    Jag har ju inte uppdaterat jag heller. Jag hade ju BF 11 mars men den 22/12 kom vår lilla dotter, 930 g och 37 cm lång genom ett akut snitt. Jag drabbades av akut havandeskapsförgiftning och låg inlagd en vecka innan lillan plockades ut. Då var mina värden så dåliga att jag riskerade att börja krampa. Så 1 timma efter att provsvaren kommit den 22:e så var hon ute. 
    Hon ligger på neonatal men det verkar allt gå bra. Hon väger nu 1150 g och ligger inte ens i kuvös längre utan i säng med vattenmadrass med värme. Lite, lite syrgas och en sk CPAP har hon för att hjälpa henne med andningen. Lillan har blivit förkyld och hade en infektion som behandlas t o m idag med antibiotika. Hon beräknas få komma hem i slutet av februari om allt flyter på.  


    Siri är redan här, tre månader tidigt. Lilla älsklingstjejen!!
  • Frila2
    alem skrev 2009-01-15 22:20:59 följande:
    hade funka prima för min mamma hehe och har läst att fler rekommenderar det så skadar ju inte att pröva
    De rekommenderade faktiskt en av undersköterskorna på neonatal eftersom jag har så lite mjölk. Hon sa att svagdricka var någonting man använde född. Problemet är att jag inte tycker om varken öl eller svagdricka
    babyboom86 skrev 2009-01-15 23:00:52 följande:
    va roligt! du har inte hört om lite vin lr nåt kan hindra mjölkstockning,hihijag har skrvit en förlossningsberättelse nu, finns på min blogg om någon orkar läsa! =)
     Ska läsa den. Spännande. Jag har också precis skrivit en förlossningsberättelse, men den är ju lite annorlunda.
    Siri är redan här, tre månader tidigt. Lilla älsklingstjejen!!
  • Frila2
    babyboom86 skrev 2009-01-16 11:16:23 följande:
    Frila: Gud vilken berättelse, grät när jag läste den =) så skönt att det gick bra trots allt, hur mår ni idag?
    Jodå, det går bra. Lillan väger nu 1275 g och ligger inte längre i kuvös utan i vattensäng med värme. Har syrgas i grimma på dagen och CPAP på natten (den som ser ut som en snabel på bilderna). Hon beräknas komma hem någongång runt feb/mars. Jag mår mycket bättre nu när hon kommit ut. Gick ner alla svullnad direkt. 16 kg på 8 dagar. Mitt blodtryck är fortfarande förhöjt men äter mediciner.

    Läste din också, skönt att det gick så bra. Sugklocka tycker jag verkar lite otäckt sådär.
    Siri är redan här, tre månader tidigt. Lilla älsklingstjejen!!
  • Frila2

    Alem: så fina! Vilka storlekar fanns?


    Siri är redan här, tre månader tidigt. Lilla älsklingstjejen!!
  • Frila2
    alem skrev 2009-01-22 22:17:38 följande:
    50 var den minsta storleken... men det är väl kanske lite stort åt eran lilla söta sessa? Vad har hon för strl på kläder?
    Hehe, en aning. Hon har storlek 38 just nu men hon kommer nog avancera till stl 40 eller små 44:or ganska snart. Nu väger hon faktiskt hela 1400 g. Ska vägas imorgon igen så då får vi se hur mycket det är. Hon går upp ca 150 g i veckan. Har en ny bild från idag   
    Siri är redan här, tre månader tidigt. Lilla älsklingstjejen!!
  • Frila2
    alem skrev 2009-01-22 23:30:32 följande:
    hihi vad söt hon är! och så stor hon blivit
    Hehe, tack. Hon är väldigt svullen på ögonlocken tyvärr. Hon har CPAP eller syrgasgrimma och båda två trycker under ögonen. Men det kommer bli bättre. Även hennes lilla näsa är svullen och framförallt väldigt upptryckt eftersom CPAPen sitter väldigt hårt i näsan. Hon har verkligen blivit större men jag längtar till 1500 g och framförallt till 2000 g.
    Siri är redan här, tre månader tidigt. Lilla älsklingstjejen!!
  • Frila2

    Smultronrt: Förstår att du är jätterädd och nervös men jag kan lugna dig med att även om bebisen kommer imorgon (vilket vi inte hoppas på såklart) kommer det gå jättebra eftersom du är så långt gången. Du är ju redan i v 33+4 och en bebis som kommer då behöver mycket, mycket sällan syrgas och kan oftast börja amma direkt, även om vissa kan behöva en sond att få mat i också, utöver amningen då det kan vara lite svårt i början. Även om 1900 g inte är optimalt så är det inte alls så farligt lågt, även om man såklart önskar att den är större när den kommer ut. Om bebisen kommer nu så kommer den inte vara i kuvös utan ligga i en vanlig plastbalja men eventuellt ha en madrass med lite värme i. De jag träffade på neo med barn födda i v 33+ någonting var inlagda kanske en vecka innan hemgång, max 2 veckor. Barnen alltså

    Min dotter är född i v 28+4 och var 9 veckor på neo men är nu hemma och allt går jättebra. Hon är nu 13 veckor gammal och väger 2900 g så hon är fortfarande väldigt liten men äter bra och går upp mellan 150 - 200 g i veckan. Det är en mils skillnad på barn födda i v 28 och de som är födda i v 33 eller 34. Otrolig skillnad.


    For those who believe, no proof is necessary. For those who don't believe, no proof is possible
Svar på tråden 20-25års åldern, första graviditeten nr:2